Haberler

Bakan Altınok: Türkiye'nin Hiçbir Yerinde Seçim Güvenliği Problemi Yaşamayacağız

Bursa'da gazetecilerin, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararıyla ilgili sorusunu yanıtlayan İçişleri Bakanı Selami Altınok, her türlü ihtimale karşı alternatifli olarak güvenlik tedbirlerini hazırladıklarını belirterek, "Seçim güvenliği noktasında inanıyorum ki Türkiye'nin hiçbir yerinde herhangi bir problem yaşamayacağız" dedi. Bakan Altınok, Şırnak'ta 8 Eylül günü yaşanan olayla ilgili soru üzerine de, "Gördüğümüz o resmi kesinlikle tasvip etmiyorum. Hiçbir insani, İslami, vicdani sorumluluk taşıyan insanın kabul etmesi mümkün değildir. Hukuken yapılması lazım gelen yanlışı kim yapmışsa gereğini yapacağız, yapıyoruz" diye konuştu.

Bursa'daki incelemelerine Erzurumlular Dernekleri Federasyonu'nu ziyaret ederek başlayan İçişleri Bakanı Selami Altınok, burada yaptığı konuşmada, terör olaylarını değerlendirdi. Bakan Altınok, "Devlet istediği taktirde hiçbir örgütün devletle baş etme şansı yoktur. Baş edemediğini de inşallah bütün milletimiz ve bütün dünya görecektir" dedi.

Bakan Altınok, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret ettikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "YSK sandıkların taşınmasını reddetti. Özellikle Güneydoğu'da seçim güvenliği ile ilgili ne gibi tedbir alacaksınız" sorusu üzerine Bakan Altınok, şunları söyledi:

"Her türlü ihtimale karşı biz alternatifli olarak güvenlik tedbirlerimizi hazırlamıştık. YSK kararının öncesinde de sonrasında herhangi bir problem yaşayacağımızı düşünmüyorduk. Biz, biraz da güvenli bir şekilde ve daha riskin az olduğu şekilde seçimleri yapalım arzu etmiştik. Ama YSK'nın kararından sonra da daha önce planlamış olduğumuz tedbirleri uygulayacağız. Seçim güvenliği noktasında inanıyorum ki Türkiye'nin hiçbir yerinde herhangi bir problem yaşamayacağız. Güvenlik kuvvetleri, bu manada zaten seçim tecrübesine sahip. Kara kuvvelerimizden de gerekli takviye jandarma teşkilatımızla yapacağız. İnşallah milletimizin iradesinin sandığa yansıması noktasında herhangi bir problem çıkmayacak"

HDP'NİN SUÇ DUYURUSU

Bakan Altınok, gazetecilerin "8 Eylül günü Şırnak'ta yaşanan olayların ardından basına yansıyan fotoğraflar oldu. Bunun akabinde HDP sizin de içinde bulunduğunuz kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu" sorusuna da yanıt verdi.

Türkiye Cumhuriyet devletinin bir hukuk devleti olduğunu ve hukuk devletinin gereği neyse bütün kamu görevlileri dahil bütün insanların uymak zorunda olduklarını kaydeden Bakan Altınok, "Gördüğümüz o resmi kesinlikle tasvip etmiyorum. Hiçbir insani, İslami ve vicdani sorumluluk taşıyan insanın kabul etmesi mümkün değildir. Hukuken yapılması lazım gelen yanlışı kim yapmışsa gereğini yapacağız, yapıyoruz. Soruşturma başlattık. Müfettiş arkadaşlarımızı gönderdik. Kimin suçu varsa, bu noktada yanlışı varsa gereğini yapacağız. Ancak şunu da belirtmem lazım ki 24 saat bu memleketimizde, memleketin bekası, birliğimiz, dirliğimiz adına mücadele eden silahlı kuvvetlerimizin, jandarmamızın ve polisimizin ve çalışma azmini gayretini kırmaya hiç kimsenin hakkı yok. Bu müessir olayı tasvip etmediğimiz gibi her bir şehidimiz geldiğinde de, şehitlerimizin acısını yüreğimizde taşıyoruz. Terörist cenazelerine gidip, taziyelerde bulunup, teröristlere taziye veren insanların bu memleketin bekası mücadelesini yapan şehitlerimizin ailelerini ve vatandaşlarımızı, askerimizin, polisimizin duygusuna katılması ve onları anlaması lazım gelir diye düşünüyorum. Bu anlayışı suç duyurusunda bulunan insanlarda göremiyoruz" dedi.

'HUKUK HERKES İÇİN GEÇERLİ'

Gazetecilerin, "Suç duyurusu sonrası sizin tepkiniz ne olacak" sorusuna da Bakan Altınok, "Türkiye Cumhuriyeti hukuk devleti dedim. Hukuk devleti karşısında bakanlar da milletvekilleri de vatandaşlar da aynı eşit şartlara sahip mahkemeler gereğini yapar. Biz de gereği yapıldığı taktirde, karşı savunmamızı dururumuzu belirtiriz. Hukuk herkes için geçerlidir" yanıtını verdi.

İçişleri eski Bakanı Sebahattin Öztürk ve Bursa Valisi Münir Karaoğlu ile birlikte incelemelerini sürdüren Bakan Altınok daha sonra Bursa Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Selami Altınok Şırnak Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar?
title