Haberler

Bakan Albayrak: Konya Karapınar'da 1000 Megavatlık Güneş Enerji Santrali Kurulacak (2)

BAKAN ALBAYRAK, "2016-2020 YATIRIM BÜTÇESİNİ 18 KATRİLYONA ÇIKARDIK"Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Karapınar'daki Güneş Enerji Santraliyle ilgili basın toplantısının ardından Konya'ya kent merkezine geldi.

BAKAN ALBAYRAK, "2016-2020 YATIRIM BÜTÇESİNİ 18 KATRİLYONA ÇIKARDIK"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Karapınar'daki Güneş Enerji Santraliyle ilgili basın toplantısının ardından Konya'ya kent merkezine geldi. Burada 2009 yılında özelleştirilen Meram Elektrik ve Dağıtım A.Ş.'nin (MEDAŞ) çağrı merkezinin açılış törenine katıldı. Törene aynı zamanda Konya Valisi Yakup Canbolat, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun,  MEDAŞ'ın ortaklarından Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz ve davetliler katıldı.

Törende enerji kaynaklarının önemine değinen Bakan Albayrak, Türkiye'de önümüzdeki dönemlerde doğalgaz alanında önemli yatırımların hayata geçeceğini belirtti.  Önümüzdeki 5 yıllık planda bugün sektörde ne kadar eksik varsa bir çoğunu çözmüş olacaklarını ifade eden Bakan Albayrak, "Altyapı yatırımlarımızla 2011-2016 döneminde 5 yıllık süreçte 8.8 katrilyonluk bir yatırımdan bahsediyoruz. 2016-2020 dönemdeki yatırım bütçesini 18 katrilyona çıkardık. Bu sadece dağıtım şirketlerinin yapacağı yatırım. TEİAŞ'ın ana omurgada yapacağı yatırımlar bir kenara. Yaklaşık bir o kadar da biz yapacağız" dedi.

15 Temmuzdaki darbe girişimine değinen Bakan Albayrak, "15 Temmuz,  bu coğrafyada, bu ülkenin kaderinde çok önemli bir tarih olarak dünyanın hafızalarına kazındı. Hiç birimiz 14 Temmuzdaki insanlar değiliz. 15 Temmuzu hiçbir zaman unutmadan Türkiye'nin içinde bulunduğu tüm sorunların özelinde, Türkiye'ye karşı oynan oyunların farkında olarak bugün dünden çok dahfa fazla çalışmak zorundayız. Bu sorumluluk sahihi olan her bir birey olarak olarak hepimizin üzerinde çok büyük bir yükümlülüktür" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Berat Albayrak Karapınar Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title