Haberler

Bakan Alaboyun: "Seçimin Enerji Güvenliği Açısından Herhangi Bir Sorun Yoktur"

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, “Bizim açımızdan Enerji Bakanlığı olarak TEİAŞ ve dağıtım şirketleri olarak seçimin enerji güvenliği açısından herhangi bir sorun yoktur” dedi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, "Bizim açımızdan Enerji Bakanlığı olarak TEİAŞ ve dağıtım şirketleri olarak seçimin enerji güvenliği açısından herhangi bir sorun yoktur" dedi.

Bakan Alaboyun, seçim sürecinde enerji güvenliği ile ilgili TEİAŞ Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Alaboyun, gün boyu dağıtım şirketleri ve iletim bölge müdürlükleri ile iletişim halinde olduklarını söyleyerek, "Seçimin sonucunu veyahut seçim yapılmasını veya sayımı etkileyecek herhangi bir olumsuz ihbar, rapor ve bilgi bizim tarafımıza ulaşmış değil" ifadelerini kullandı.

Doğu ve Güneydoğu'da sandıklardaki sayımın gün ışığında tamamlandığını söyleyen Alaboyun, "Şu ana kadar bir sıkıntı tok. Sosyal medya üzerinden kasıtlı olarak özellikle Diyarbakır ve Güneydoğu Anadolu'da birtakım yanlış ifadelerle algı operasyonları var. Buna karşı arkadaşlarımız sürekli alarm halindeler. En son aldığımız bilgiler, bugün itibariyle bu bölgelerimizde bize gelen arıza ihbarları ve kesintilerin yarısı bir arıza ihbarı var. Bu da seçimi de dikkate aldığımızda verilen yoğun emeğin sonucu olarak bunlar yarı yarıya düşürülmüş durumda. Bu arıza ihbarları rutin arıza ihbarlarıdır. Toplam 1 milyon 200 bin kilometre, 27 kere de dünyanın etrafını dolaşacak, hatta bir elektrik hattına sahibiz. 52 bin kilometresi ana üretim hatları, geri kalanları da şehir ve konutların bulunduğu beldelerdeki üretim hatlarından oluşuyor" şeklinde konuştu.

Arızalara rutin bakıldığını ifade eden Alaboyun, "8 bin olan normal arıza ekibimiz 12 bine çıkarıldı. Güneydoğu'da seçim sırasında herhangi bir sabotaja maruz kalmamak için kendi güvenlik ekiplerimizin yanında 8 bin jandarma ve güvenlik ekibinden de destek aldık. Bizim açımızdan Enerji Bakanlığı olarak TEİAŞ ve dağıtım şirketleri olarak seçimin enerji güvenliği açısından herhangi bir sorun yoktur. Seçim sonuçlandığında tüm ülkemize ve partilere hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Enerji Bakanlığı personeline teşekkür eden Bakan Alaboyun, Güneydoğu Anadolu Yük Tevzi ve Doğu Anadolu Yük Tevzi Genel Müdürleri ile görüştü. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ali Rıza Alaboyun Enerji Bakanlığı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title