Haberler

Bakan Ala: Terörü Ülkenin Gündeminden Çıkarcağız

İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Van'da incelemelerde bulundu. İçişleri Bakanı Efkan Ala, terörle mücadelenin aralıksız süreceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, özel uçakla Van'a geldi. Van Ferit Melen Havalimanı'nda Van Valisi İbrahim Taşyapan, Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, kurum amirleri ve partililer tarafından karşılandı. Van Valisi İbrahim Taşyapan'ı makamında ziyaret eden bakanlar burada açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala isim vermeden DBP'li belediyeleri eleştirdi. Terörle mücadelenin ülke gündeminden tamamen çıkarılması için mücadelenin aralıksız süreceğini belirten Bakan Ala, "Biz hizmet yaparken bugüne kadar yaptıklarımızı vatandaşlarımızla paylaşırken bunların önüne engel çıkarmak isteyenler hep oluyor. Önümüze engel çıkarmak isteyenlere karşı hep birlikte durduğumuz zaman çok ciddi şeyler başardığımızın en önemli somut örneği Van'dır" dedi.

VATANDAŞTAN ALDIĞI YETKİYİ HİZMETE DÖNÜŞTÜRMELİ

DBP'li belediyelerin teröre destek verdiğini belirten İçişleri Bakanı Ala, şunları söyledi:

"Kim vatandaşdan oy alıyorsa, vatandaşdan aldığı yetkiyi hizmete dönüştürme çabası içinde olmalıdır. O çaba içinde olmadan siyaset yapmak anlamsızdır, mümkün de değildir. Bir de hizmet etmek isteyenlerin önüne çukur kazmak, onları terör yöntemleriyle, saldırılarla, şiddetle engellemeye çalışmak vatandaşların iradesine, kimliğine, vicdanına saldırıdır. Terörün top yekün Türkiye'nin gündeminden çıkmasını istiyoruz ve bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Kamu düzeni sağlanacak. İnsanlar kendi çocuğunun üniversitede okumasını, meslek sahibi olmasını istiyor. Kimsenin ailelerin, annelerin, babaların çocuklarını alıp onları terörist yapmak gibi bir ihanet içinde olmaması lazım. Bunu destekleyen bir siyasi dil kullanılamaz. Siyaset, milletten oy alıp terörist faaliyette bulunanlara destek anlamına gelecek, hareket ya da söz kullanmayı varlığı itibariyle reddeden bir uğraştır. Oy alıp meclise gelenler milletin sorunlarını çözmek için mecliste olacaklar. Milletten oy alıp, onların iradesini başka örgütlere taahhül etmek bir siyaset biçimi olamaz. Biz bütün bu zorlukları, sıkıntıları Vanlı kardeşlerimizle birlikte tüm Türkiye ile birlikte aşılacağına eminiz."

VAN'A 386 MİLYON LİRA GÖNDERİLDİ

Hükümet olarak belediyelere kaynak aktarıldığını de belirten Bakan Ala, "Belediyelerinde bu kaynakları hizmete dönüştürmesi gerekiyor. Van'a 2015 yılında 386 milyon lira para yatırmışız. Erzuruma 381, Denizliye 347, Muğlaya 338, Eskişehir'e 329, Malatya'ya 276, Sakarya'ya 266, Trabzona 249 milyon para göndermişiz. Biz Vanlı kardeşlerime hizmet edilsin diye bu parayı gönderiyoruz. Onun için bunun sokakta kaldırım, park, bahçe olarak vatandaşın hizmetine sunulması lazım" dedi.

SUR DÜNYANIN EN GÜZEL YERLERİNDEN BİRİ

Valilik ziyareti sonrası Ak Parti İl Binasında partililerle bir araya gelen bakanlar burada da konuşma yaptı. Bakan Ala, burada da terörle mücadeleyi karalı bir şekilde yürüteceklerini belirterek şöyle konuştu:

"Diyarbakır'a 2015'te 489 milyon gitmiş. Ne yapmışlar çukur. Sur dünyanın en güzel yerlerinden biri. Her bir taşıyla konuşabilirsiniz. İnsan huşuyla dolaşır içinde. Her bir camii kültürel eseri dile gelir ve size tarihinizi anlatır. Böyle güzel bir yere ne yaptın, çukur kazdın. Bu bir siyaset değil, bu bir iş değil. Milletimize yazıktır. Neden eziyet ediyorsunuz, hizmet edin, eziyet yerine. Herkes haddini bilsin. Hizmet yapacaksınız, saldırmayacaksınız, eşkıyalık yapmayacaksınız. Devletin kurallarına uyacaksınız. Bizler bugüne kadar çok çetelerle uğraştık. Bir çok çeteyi tarihin çöplüğüne attık. Bunların da hakkından gelecek bu millet. Terörün topraklardaki etkisini yok edinceye kadar mücadele edeceğiz. Bundan geri durmayacağız, hiçbir kardeşimizi Marksisit, Leninist bir terör örgütünün inisiyatifine terk etmeyiz. Burada kimse İslamın herhangi bir kuralını ortadan kaldırmaya çalışmasın. Buna kimsenin gücü yetmez. Çocuklarımız hep birlikte bu Türkiye'nin inşasına katkıda bulunacaklar. Bizim derdimiz ne, bunların derdi ne. Bırakın çocuklar okullarına gitsinler, okuyup istedikleri meslekleri yapsınlar. Neyi istiyorlarsa onu yapsın. Biz AB ile vize müzakerelerini yapıyoruz. Üst üste reformlar yapıyoruz. Diğerleri ne yapıyor, çocukları alıp götürüp terörist yapıp çukurların altına gömmeye çalışıyor. Demokrasimizi çukurlara gömmeye çalışıyor. Hizmetlerin kime ne zararı var. Türkiye'de öyle bir standart yakalandı ki her şey konuşulup tartışılıyor. Bombalar patlatıyorlar. Oradaki insanlara, güvenliği sağlamak için gelen vatan evlatlarına bunu yapıyorlar. Bunun mantıkla izahı yok. İnsanlığın lanetlediği terör faaliyeti."

Bakanlar daha sonra Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Efkan Ala Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title