Haberler

Bakan Ala: "Sofralarına, şeker yerine bomba düşen Gazzeli kardeşlerimizin, bu ıstıraptan bir an önce kurtulmasını temenni ediyorum" -

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Ramazan Bayramı'nda, acı çeken, sofralarına, şeker yerine bomba düşen Gazzeli kardeşlerimizin, bu ıstıraptan bir an önce kurtulmasını temenni ediyorum" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, " Ramazan Bayramı'nda, acı çeken, sofralarına, şeker yerine bomba düşen Gazzeli kardeşlerimizin, bu ıstıraptan bir an önce kurtulmasını temenni ediyorum" dedi.

Bakan Ala, Vali Ahmet Altıparmak ile pistlerinde çökme meydana gelen atlama kulelerinde incelemelerde bulundu.

Çöken pistler hakkında yetkililerden bilgi alan Ala, beraberindekilerle Kongre Caddesi'nde esnaf ziyareti yaptı, bayram alışverişindeki vatandaşlarla sohbet etti.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Ala, Ramazan Bayramı'nın İslam alemine hayırlara vesile olmasını diledi.

Gazze'de yaşanan dramın bayramda sona ermesini temenni ettiğini belirten Ala, şöyle konuştu:

"Bütün İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum, 'mübarek olsun' diliyorum. Ramazan Bayramı'nda, acı çeken, sofralarına, şeker yerine bomba düşen Gazzeli kardeşlerimizin, bu ıstıraptan bir an önce kurtulmasını temenni ediyorum. İsrail'e yeniden çağrı yapıyorum; bu bombalamayı, zulmü derhal durdurun. Zulümden payidar olunmaz. Bütün bir millet olarak insanlığa bu bayramın barış huzur ve güven getirmesini temenni ediyorum. Herkesin bayramını kutluyorum."

Alipaşa Mahallesi'nde bulunan tarihi bir konağı da gezen Ala, öğrencilik yıllarında burada kaldığını dile getirdi.

Konağın Erzurum'un tarihi ve kültürünü yansıttığını ifade eden Ala, "Buraları iyi bilirim, burası otel gibiydi. Burada kalarak okula gidip geldim bir yıl. Tarihi bir mekandır aynı zamanda. Mahallede tarihi bir cami var, orası da restore edilmiş, güzel olmuş. Buradaki insanlar da Erzurum kültürünü yaşatarak bugüne yansıtmış, zaman zaman burada güzel sohbetler yapıyorlar" dedi.

Ala, daha sonra beraberindekilerle Şehitler Mahallesi'ndeki Yanıkdere Şehitliği'ni ziyaret etti.

- Kongre caddesi gezi

- Han ziyareti

- Esnaf ziyareti

- İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın açıklaması

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Altıparmak Ramazan Bayramı Efkan Ala Gazze Politika Güncel Haberler

title