Haberler

Bakan Ala'dan Oslo İtirafı: Devletin İçinden Sızdırıldı

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Efkan Ala, PKK ile MİT arasındaki "Oslo Görüşmeleri"nin devletin kendi birimi içerisinden sabote edilerek dışarıya sızdırıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Meclis'te yaptığı konuşmada Oslo görüşmelerinin kim ya da kimler tarafından sızdırıldığıyla ilgili itirafta bulundu. Ala, "Devletin kendi biriminden sabote edilerek dışarı sızdırıldı" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında MHP grubu tarafından verilen gensoru önergesi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmedi. Önergeye CHP ve MHP milletvekilleri kabul edilmesi yönünde el kaldırırken, AK Partili milletvekilleri ise olumsuz yönde oy kullandı. O sırada Genel Kurul'da HDP sıralarında bulunan 5 milletvekili ise kabul ettiğine ya da etmediğine dair el kaldırmayarak çekimser kaldı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, kendisi hakkındaki gensoru önergesinin görüşüldüğü oturumda yaptığı konuşmada, Oslo Görüşmeleri" ile ilgili itirafta bulundu.

"DEVLETİN KENDİ BİRİMİNDEN SIZDIRILDI"

Ala şunları söyledi; "Oslo, devletin kendi biriminden sabote edilerek dışarıya sızdırıldı, Habur olayı oldu MİT mahkemeye çağrıldı. 7 Şubat darbesi oldu. Terör örgütü dedi ki; dışarıya çıkıyorum 8 Mayıs'ta 28 Mayıs'ta Gezi olayları başladı. Büyük provokasyon yeniden kesintiye uğradı. Sonra 17-25 Aralık sonra yeniden toparlandı. Bu sefer de 6-7 Ekim olayları meydana geldi."

Bakan Ala'nın açıklamaları Meclis tutanaklarına şöyle yansıdı:

İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA - Türkiye'nin kurulduğundan beri iki temel problemi vardır. Birincisi, din ve vicdan özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasıdır. Bu konuda 28 Şubatın bütün teferruatını, yasasını, mevzuatını, İrticayla Mücadele Belgesi'ni yırtıp çöpe attık, üstüne de kapağı örttük. (AK PARTİ sıralarından alkışlar, CHP ve MHP sıralarından gürültüler) İkincisi, bakın, hiçbir şey olmadı, herkes burada. Hani "Şu gelecek, bu gelecek." diyordu, güzel.

ALİ RIZA ÖZTÜRK (Mersin) - Tabii, tabii, onun için faşist paket getiriyorsun.

AHMET DURAN BULUT (Balıkesir) - Siyaset yapma, sana sorulan sorulara cevap ver!

İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA (Devamla) - Şimdi de, o zaman, o siyaset kendisini garantiye alıp, inisiyatif almaya başlayınca işte bu etnik kimlik, Kürt sorunu meselesinde de hemen inisiyatif aldı. Bizim demokratik açılım sürecinin başlaması, 2009. Arkadaşlar, ondan sonra Millî Birlik ve Kardeşlik Projesi, ondan sonra çözüm süreci ama hepsi de, şahidiz ki, inanılmaz provokasyonlarla sekteye uğratılmaya çalışıldı.

ERKAN AKÇAY (Manisa) - Altı yılda geldiniz, süreç teslimiyet oldu, terör örgütüne teslim edildi.

İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA (Devamla) - Birinde Oslo görüşmeleri devletin kendi birimi içerisinden sabote edilerek dışarıya sızdırıldı.

UĞUR BAYRAKTUTAN (Artvin) - "Görüşen şerefsizdir." dediniz.

İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA (Devamla) - Birinde, Habur provokasyonu oldu. Birinde, MİT bu işleri yürütüyor diye mahkemeye çağrıldı, MİT 7 Şubat darbesi oldu. Birinde -zaman az, onun için kusura bakmayın hızlı hızlı gidiyorum- 8 Mayısta, değerli arkadaşlar, terör örgütü dedi ki: "Ben dışarıya çıkıyorum."

UĞUR BAYRAKTUTAN (Artvin) - Yargılayacaklar, yargılanacaksınız.

AHMET DURAN BULUT (Balıkesir) - Siz üniversitelerdeki olaylardan bahsedin.

İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA (Devamla) - Görüşmeler yapıldı, 8 Mayısta dışarı çıkma kararı aldı, 28 Mayısta Gezi olayları başladı bu ülkede ve bir büyük provokasyon.

ALİ RIZA ÖZTÜRK (Mersin) - Tabii canım, Dolmabahçe olayını anlatsana; Dolmabahçe, Kabataş olayını.

İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA (Devamla) - Ondan sonra, o provokasyon olunca bu sefer yine kesintiye uğradı.

ALİ RIZA ÖZTÜRK (Mersin) - Kabataş olayını anlatsana, Kabataş'ı, nasıl oldu?

İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA (Devamla) - Bu sefer tekrar toparladık; 17, 25 Aralık darbe girişimi. Sonra yine toparlandı, değerli arkadaşlar, bu sefer de 6-7 Ekim olayları.

ALİ RIZA ÖZTÜRK (Mersin) - Kabataş olayını anlat, Kabataş olayının failleri nerede?

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Efkan Ala Ak Parti Kabataş Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (29)

Halk:

Bunlara oy verenleri anlamiyordum ama artik onlarinda yalanci ve cikarci olduklarina karar verdim. Ilkönce ben sonra yandaslarim ondan sonra belki vatan diyenlerden ne beklenir? Yalanlari belgelense bile, ''Sana can kurban, sonuna kadar AKP'' diyenleri var. Pes pes pes dogrusu!

8
12
yanıtYanıtla
Halk:

Yinemi sen? Beni cok sevdin hirsiz koyun ama karsilikli degil askimiz:-)))))

yanıt3
yanıt0
VATANDAŞ:

SÖZÜN BİTTİ ZAMAN, MİLLET UYANMALI GEÇMİŞİ HATIRLAMALI, , , , , , , MİLLETİ AKLISELİM DÜŞÜNMEYE DAVET EDİYORUM, , , , , , TBMM sinde neler konuşuluyor, seçim yaklaştı siyasetçilerin ipi pazara çıkıyor, MİLLETİMİZ İYİ DÜŞÜNÜP KARAR VERMELİ , GELEÇEK NESLİN HAYELLERİYLE, YAŞANTILARIYLA OYNAMASINLAR. ÜLKENİN GİDİŞATI KÖTÜ,

9
8
yanıtYanıtla
BEN KÜRTÜMmobilWeb@haberler.com:

Bu vatana canim feda bayragima canim feda.....Oyum Vallhi MHP yedir.....

12
5
yanıtYanıtla
RemzimobilWeb@haberler.com:

Mecliste cogunlugunuz var ya öbür tarafta neyapacaksınız

15
1
yanıtYanıtla
ne malumMobil-ANDROID:

''Görüşen serefsizdir'' mi dedi birisi :) arkadaşlar milletin gözünün içine bakarak sihirbazlar misali milleti kekliyor bunlar.

15
1
yanıtYanıtla
ismailMobil-ANDROID:

hani parelel yapiydi hain ala,hain akp

12
1
yanıtYanıtla
osm eng:

yok be yav bu beyefendi fettullah gülenin yurtlarında kaldı karnı doydu onune birazdaha birileri bir şey koydu onun peşinden gidiyor. ben bu zavaata dadaş diyemem. Çünkü dadaşın anlamı özü sözü bir dik durur, eğilmez

6
6
yanıtYanıtla
dogrusöz:

sen hainsen işbirlikçiysen devletin içinden sızdılsa ne olur sızdırılmasa ne olur bu şehir nasıl bir şehirki herşeyin sahtesi var milliyetçininde vatanseverinde dincisininde anlayan anladı bu şehir en muhafazakar gözüken ama yunandan ermeniden daha tehlikeli

11
0
yanıtYanıtla
Mechul:

Bu ÜLKE hakkında kararlar alınıyorsa her VATANDAŞ öğrenme hakkına sahiptir saklamak normalmiş gibi davranmayın

11
0
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title