Haberler

Bakan Ala: "Artık egemen güçler, milletimize, toplumumuza biçim veremiyor'' -

İçişleri Bakanı Efkan Ala, ''Artık egemen güçler, milletimize, toplumumuza biçim veremiyor'' dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, ''Artık egemen güçler, milletimize, toplumumuza biçim veremiyor'' dedi.

Ala, partisince Yakup Kılıç Spor Salonu'nda düzenlenen belediye başkan adayları tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 11 yıl önce dünya ekonomisinde istikrar olduğunu ancak Türkiye'nin kriz içerisinde olduğunu belirtti.

Geçmiş yıllarda ülkenin 4 krizi aynı anda yaşadığını dile getiren Ala, ''Ama dünya çok iyi durumdaydı. Bugün dünya sıkıntılar içerisinde ama Türkiye 11 yıldır istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Sizler sayesinde biz bu iktidarı yaşadık. Sizin talebinizle ve güçlü desteğinizle'' diye konuştu.

Çözüm sürecinin devam ettiğini belirten Ala, Türkiye'de herkesin kardeş olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

''Biz kardeşiz. Karakoçan, Palu, Keban, Erzurum, Edirne hep bir arada, kardeşiz. Hep bir araya geldiğimizde bizi kim tutabilir? Allah'a şükür bir yıldır saldırı ve şehit haberi gelmiyor, evlere ateşler düşmüyor, ocaklar sönmüyor. İnşallah Türkiye'ye bedeller ödeten, derin acılar yaşatan bu mesele de sizin desteğinizle çözülecek, çözülecek ve ülkemiz yoluna istikrarlı biçimde devam edecek. Türkiye, demokratik ve ekonomik istikrara kavuştu. Sizlerle birlikte Türkiye'nin önüne konulan envaiçeşit engeli, bariyeri, tuzağı aştık. Allah'ın izniyle ve sizlerin duasıyla yeni engelleri de aşacağız.''

Halkın duasıyla yollarına devam ettiklerini ve engelleri aştıklarını dile getiren Ala, iktidarları döneminde ülkenin demokrasi, kalkınma, barış, kardeşlik, adalet ve özgürlük çıtasının yükseldiğini söyledi.

Bakan Ala, AK Parti'nin millete itibar ettiğini belirterek, ''Bu dönemde, millet-devlet iş birliği, devlete itibar getirdi. Devletin milletimizle barışmasını sizlerle sağladık. Artık egemen güçler, milletimize, toplumumuza biçim veremiyor. Aziz milletimiz, siz, onları şekillendiriyorsunuz. Zira artık devlet milletin oldu. Bunu sandıkta demokrasiye sahip çıkarak, bizler değil, sizler başardınız. Devletin yönetmenin yolunun artık sandıktan geçtiğini siz öğrettiniz. Size minnettarız'' ifadelerini kullandı.

Mahalli idarelerin, belediyelerin, valiliklerin sahibinin halk olduğunu dile getiren Ala, devletin millet olduğunu söyledi. Sözün ve kararın vatandaşlarda olduğunun altını çizen Ala, şunları kaydetti:

''Bu siyaset sayesinde Türkiye, bir dünya gücü oldu, dünyanın her ülkesinin, dostluğunu, yakınlığını ve güvenini talep ettiği bir ülke haline geldi. Artık kardeş coğrafyaların kaderinin Türkiye'ye ne kadar bağlı olduğu biliniyor ve kabul ediliyor. Kendi coğrafyasındaki ülkelere kardeş, onların dertleriyle dertlenen, sevinçleriyle sevinen bir Türkiye var. Türkiye artık gücünü, imkanlarını, fırsatlarını çevresiyle, kardeşleriyle paylaşan bir ülke. Bu Türkiye, El-azizli kardeşlerin istediği, beklediği bir Türkiye'dir.''

Türkiye'nin maddi kalkınma hedeflerini manevi kalkınma hedefleriyle birleştirdiğini, ülkenin zincirlerinden kurtuldukça ilerlediğini anlatan Ala, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bakınız daha birkaç yıl önce TBMM'de bu ülkenin bir evladı, başörtülü bir evladı, milletvekili seçilen bir hanımefendi 'Burası devlete meydan okunacak yer değildir' diye derdest edilmiş, TBMM'den atılmıştı. Bugün sizin evlatlarınız, sizin kız kardeşleriniz, millet idaresinin temsil edildiği Meclis'te hiçbir müdahaleye, hiçbir ilkelliğe maruz kalmadan sizi, bizi, milleti temsil ediyor. Başörtülü ile başı açık, kardeşçe yan yana oturuyor. Bugün sizin sayenizde herkes şunu anladı, TBMM sizin sayenizde şunu anladı; TBMM, millete meydan okunacak yer değildir.''

Tanıtım toplantısında, İçişleri Bakanı Ala, AK Parti Elazığ miletvekilleri Zülfü Demirbağ, Şuay Alpay, Faruk Septioğlu ve Sermin Balık, belediye başkan adaylarıyla fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA / Politika

Yakup Kılıç Karakoçan Efkan Ala Türkiye Politika Güncel Haberler

title