Haberler

Bakan Akdağ: Doktorlar Tercih Yapacak

Recep Akdağ, "Doktor kardeşlerimiz, ya Sağlık Bakanlığı'nı tercih edecekler ya da özel sektörü tercih edecekler" dedi.

Ordu'ya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Doktor kardeşlerimiz bir tercih yapacaklar, ya Sağlık Bakanlığı'nı tercih edecekler ya da özel sektörü tercih edecekler. İkisinde birlikte çalışma artık yok" dedi. Bakan Akdağ, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetle ilgili ise 'Şiddete sıfır tolerans' adı altında yeni bir kampanya başlatacaklarını, güvenlik görevlilerinin sayısının artırılacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bugün Ordu'nun Perşembe İlçesi'ne bağlı Çınar Mahallesi'ndeki eşi Şeyma Akdağ'ın baba evine uğrayıp bayramlaştıktan sonra Ordu Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Orhan Düzgün, AK Parti Ordu Milletvekili Fatihan Ünal ve bürokratlar tarafından karşılanan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Valilik makamında gazetecilere çeşitli açıklamalarda bulundu.

Hastanelerde artık telefonla randevu hizmetlerinin de başladığını söyleyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "182'yi arayarak vatandaşlık numaranızı da bildirmek suretiyle istediğimiz hastanede, istediğiniz doktorda randevunuzu alabiliyorsunuz. Karşınıza son derece iyi yetişmiş bir operatör çıkacak ve o size yol gösterecek, sizin talebinizi karşılayacak" diye konuştu.

"DOKTORLAR TERCİHİNİ YAPACAK"

'Tam Gün Yasası' ile ilgili olarak yeniden bir çalışma yaptıklarını belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Sağlık Bakanlığımıza bağlı hastanelerimizde çalışan doktor kardeşlerimiz, bir tercih yapacaklar. ya Sağlık Bakanlığı'nı tercih edecekler ya da özel sektörü tercih edecekler. İkisinde birlikte çalışma artık yok. Zaten eski kanunda da yoktu ama ortaya bir takım farklı mahkemelerin kararları çıktığı ve kafalar karıştığı için bu kanunu tabiri caizse, yeni bir bakışla tekrar düzenlemiş olduk. Zaten Sağlık Bakanlığı hastenelerinde çalışan doktorların yüzde 97'sinin böyle bir ilişkisi yoktu artık. Vatandaşlarımızın o eski dönemlerin, o kötü dönemlerin muayehaneye gel, orada para öde mantığından tamamen kurtulmuş olduk" dedi.

"ÜNİVERSİTE HOCALARINA 2 YIL SÜRE"

Bakan Akdağ, üniversite hastaneleri için de yaptıkları düzenlemeyi anlatarak, "Üniversite hastanelerinde çalışan değerli öğretim üyelerimizde artık bir tercih yapacaklar. Onlara bir geçiş dönemi düzenlemesi olarak isterlerse 2 yıl ücretsiz izin veriyoruz. Üniversiteden ayrılıp 2 yıl ücretsiz izin yapabiliyorlar ve o izin de mesleklerini özel olarak icra edebiliyorlar. 2 yıl içinde de isterlerse üniversiteye dönüş yapıyorlar. ya da üniversitede çalışırken dışarıda da çalışacaklarsa bir muayenehaneleri olacaksa, yada özel hastanede çalışacaklarsa o zaman da bu yeni kanun hükmünde kararnameye göre sadece eğitim ve araştırma hizmetlerinde görev alabiliyorlar. Döner sermaye işletmelerine bağlı uygulama araştırma merkezlerinde, hastanelerde görev yapamıyorlar" dedi.

"UMARIM CHP BÖYLE BİR OYUNA GELMEZ"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kamuyonda tam gün yasası olarak bilinen kanunla ilgili olarak, "Malum meslek örgütleri, 'Biz bunun için hukuki mücadele yapacağız' diyorlar. Ne yapacaklar? Yapabilecekleri bir tek şey var. Ana Muhalefet Partisi'yle geçmişte yaptıkları gibi işbirliği yapmak. Öyle yapmışlardı ilk mahkemeye götürdüklerinde. Ben umut ediyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi böyle bir oyuna gelmez. Tamamen vatandaşın lehine bir uygulamayı tersine çevirmek için bazı meslek örgütleriyle ortak hareket etmez" diye konuştu.

"MAGANDA RUHLU, KABA TABİATLI İNSANLAR VAR"

Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanları "Maganda ruhlu, kaba tabiatlı insanlar" olarak tanımlayan Bakan Akdağ, "Her kim ki yerine göre büyük fedakarlıklarla insanımıza sağlık hizmeti veren personelimize sözlü, fiili saldırıda bulunuyorsa buna karşı her türlü tepkiyi göstermeye devam edeceğiz ve tedbirlerimizi de arttırıyoruz. Şiddete sıfır tolerans adı altında yeni bir kampanya başlatacağız. Özellikle hastanelerimizin acil servislerinde bununla ilgili tedbirlerimizi geliştiriyoruz. Güvenlikle ilgili personelin sayısının arttırılması ama bütün bunların yanında vatandaşımızın bu konuya karşı duyarlılığının arttırılarak vatandaş desteğinin de alınması çok önemli" dedi.

Bakan Akdağ, Ordu Valiliği'ndeki programının kalan kısmını basına kapalı olarak devam ettikten sonra tekrar geri dönmek üzere Giresun'un Bulancak İlçesi'ne hareket etti. - Ordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title