Haberler

Bakan Akdağ: "Bir Ülkenin Ana Muhalefet Partisi Başkanında Bu Kadar Cehalet Gerçekten Fazla"

Bakan Akdağ: "Bir ülkenin ana muhalefet partisi başkanında bu kadar cehalet gerçekten fazla" Sağlık Bakanı Recep Akdağ: "Bizden çok daha yaşlı ülkeler 18 ve 21 yaşına seçilme hakkı verirken tabi ki bizde seçilme yaşını düşüreceğiz" "Avrupa'da, Almanya'da ve Hollanda'daki politikacıların büyük...

Bakan Akdağ : "Bir ülkenin ana muhalefet partisi başkanında bu kadar cehalet gerçekten fazla"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ :

"Bizden çok daha yaşlı ülkeler 18 ve 21 yaşına seçilme hakkı verirken tabi ki bizde seçilme yaşını düşüreceğiz"

"Avrupa'da, Almanya'da ve Hollanda'daki politikacıların büyük bir kısmı sınıfta kaldı"

ELAZIĞ - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Parlamenter sistemde cumhurbaşkanı ile meclis arasında uyuşmazlık olduğunda milletin işinin sekteye uğradığını belirtti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ Elazığ'da sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. Programa, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve sağlık çalışanları katıldı.

Parlamenter sistemde cumhurbaşkanı ile meclis arasında uyuşmazlık olursa milletin işinin sekteye uğradığını belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde anlaşmazlık olursa meclis 360 kişiyle cumhurbaşkanına,'Biz seninle anlaşamıyoruz, milletin hakemliğine gidiyorsun' diyebilecek. Cumhurbaşkanında bu konuda yapabileceği hiçbir şey yok ve seçime gidecek. Aynısını cumhurbaşkanı da meclise yapabilecek. Çünkü her ikisi de millet tarafından seçilmiş kişiler olacak" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde seçilme yaşının düşürülmesi ile ilgili bilgi veren Bakan Akdağ," Tabi ki de gençlere seçilme hakkı vereceğiz. Avrupalı ülkelerin büyük çoğunluğunda seçilme yaşı 18 ve 21 yaştır. 25 yaş olan ülke son derece azdır. Bu ülkelerin Türkiye'nin nüfusunu kıyaslarsanız biz çok daha genciz. Bizden çok daha yaşlı ülkeler 18 ve 21 yaşına seçilme hakkı verirken tabi ki bizde seçilme yaşını düşüreceğiz. Hatta Kılıçdaroğlu, milletvekili sayısı üzerinde spekülasyon yapmaya çalışıyor. Bir ülkenin ana muhalefet partisi başkanında bu kadar cehalet gerçekten fazla. Çünkü şuanda Türkiye, Avrupa ülkelerine göre milletvekili seçme konusunda en fazla kişiyle seçen bir ülkedir. Biz 80 milyonluk bir ülkeyiz. 140 binden fazla seçmenle 1 milletvekili seçiliyor. Bir çok Avrupa ülkesinde 80, 70, 50 30 bine kadar olan var" diye kaydetti.

Avrupa'da, Almanya ve Hollanda'daki politikacıların büyük bir kısmının sınıfta kaldığını aktaran Akdağ, "Bu politikacılar insan hakları, demokrasi derslerinden zayıf not aldı. Hollanda'daki o kara hadiseyi hepimiz gördük. Ama aynı ülkelerde PKK paçavralarıyla miting yapılmasına müsaade ediliyor. Bu tarihe kara bir leke olarak geçti. Yarın onlarla çeşitli platformlarda konuştuğumuz zaman yüzleri kızaracak ve özür dileyecekler" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Hollanda Almanya Akdağ Genel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title