Haberler

Bakan Ahmet Arslan, Mecliste Tartışmalara Yol Açan Düzenlemeyi Anlattı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türk Ceza Kanununda, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemenin TBMM Genel Kurulu'nda tartışmalara yol açmasını değerlendirdi.

Partisin İl Danışma Meclis Toplantısına katılan Bakan Ahmet Arslan, "Aradan zaman geçti. Öyle diyorlar. Bu düzenlemeyle yarın öbür gün bunları evlenmek zorunda bırakacaksınız. Dolayısıyla kızcağızın günahına gireceksiniz. Yok böyle bir şey, bunun yanlış olduğunu biliyoruz zaten. Zaten amacımızın bu olmadığını biliyoruz. Çünkü öbür düzenlemeyi yapan biziz zaten. Bunun önüne geçmek için düzenlemeyi yapan biziz. Lütfen sap ile samanı, elma ile armudu birbirine karıştırmasınlar" dedi.

"Mecliste son günlerde tartışılan ve kamuoyunun çok gündemine gelen saptırılan bir konu var" diyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Konu şu değerli arkadaşlar, burada da bazı ilçelere gidiyoruz. Genç yaşta sevmiş, karşısındaki çocuğu, karşılıklı her ikisinin annesi babası rıza göstermiş. Evlenmişler 3 çocuk olmuş, 4 çocuk olmuş çocuk 7 yaşında 8 yaşında 3 yaşında, efendim kanunu çalıştırıyoruz. Diyoruz ki 18 yaşından önce sen evlendin bu kızla seni, içeri atıyorum. Tamam içeri atalım. İçeri atınca ne oluyor. Ailelerin rızası, çocukların rızası ile kurulan bir aile var. Ortada çocuklar var. Biz ailenin geçimini sağlayan babayı alıyoruz içeri atıyoruz. Çocukları ortada bırakıyoruz. Aklımız sıra 26 yaşına, 27 yaşına, Arpaçay'da vardı kaç yaşında 24 yaşında 4-5 çocukla bir bayanı aklımız sıra koruyoruz. ya bayan diyor ki arkadaş, 'beni perişan ettiniz. Çocuklarla ortada kaldım. Eşim içeride ekmeğimiz getirecek kimse yok. Yalvarırım gereğini yapın.' Bunun gibi üç bin kişi var. Her platformda söyleniyor. Biz bu tip kendi rızalarıyla, ailelerinin rızalarıyla genç yaşta evlenmiş, ev bark sahibi olmuş, kanun çalışması nedeniyle mağdur olmuş, mağduriyeti gidermek için bir düzenleme yapıyoruz" diye konuştu.

"Ak Parti vatandaşın teveccühünü kazanacak, ona muhalefet etmeliyim deyip, çıkıp saptırıp bambaşka bir yere götürdüler"

Onların her zamanki saptırmalarıyla başka anlamlar yüklemesine, başka yere götürmesine izin vermeyin diyerek partililerin dikkatini çeken Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, daha sonra özetle şunları söyledi:

"Dün muhalefet milletvekilleri bu tip olanları bizden daha çok savunuyorlardı. Sırf AK Parti getirdi. AK Parti buradan da bir başarı elde edecek. Vatandaşın teveccühünü kazanacak, ona muhalefet etmeliyim deyip, çıkıp saptırıp bambaşka bir yere götürdüler. O yüzden konu bu kadar net örneğiyle anlattım ki bu kadar nettir. Konun bu olduğunu bilin. Onların her zamanki saptırmalarıyla başka anlamlar yüklemesine başka yere götürmesine izin vermeyin. Çevrenizdekilere bu örnekle ile birlikte bu kadar ne anlatın lütfen. Aradan zaman geçti. Öyle diyorlar. Bu düzenlemeyle yarın öbür gün bunları evlenmek zorunda bırakacaksınız. Dolayısıyla kızcağızın günahına gireceksiniz. Yok böyle bir şey, bunun yanlış olduğunu biliyoruz zaten. Zaten amacımızın bu olmadığını biliyoruz. Çünkü öbür düzenlemeyi yapan biziz zaten. Bunun önüne geçmek için düzenlemeyi yapan biziz. Lütfen sap ile samanı, elma ile armudu birbirine karıştırmasınlar. Olay az önce anlattığım netliktedir. Sizin de kafanız bu konuda net olsun. Her yerde anlatın inşallah biz bir yanlışın içinde olmayız. Olmayacağımızı sizler çok iyi biliyorsunuz. Ama onlar yanlışın içindeymişiz gibi cümleleri, kelimeleri, işlemleri saptırarak anlatıyorlar. Onlar günün sonunda aslında kendilerini kandırmış oluyorlar." - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Arslan AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title