Haberler

Bakan Ağbal: İnşallah Bir Daha Ki Gelişimde Et Fiyatı 30 Liranın Altına Düşer

– MALİYE Bakanı Naci Ağbal, Bayburt'ta esnaf ziyaretinde enflasyonun düştüğüne işaret ederek, gıda fiyatlarının da yakında aşağıya geleceğini söyledi.

– MALİYE Bakanı Naci Ağbal, Bayburt'ta esnaf ziyaretinde enflasyonun düştüğüne işaret ederek, gıda fiyatlarının da yakında aşağıya geleceğini söyledi. Ağbal, "Devlet olarak üzerimize düşeni yapıyoruz, sizlerden de destek bekliyoruz. Hepimiz, üretici, kasap, devlet el ele vereceğiz, bundan sonra hayvan üretimini artıracağız. İnşallah bir dahaki gelişimde et fiyatı 30 liranın altına düşer" dedi.

Dün akşam memleketi Bayburt'a gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu sabah Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı sonrasında  Yakutiye Cami'nde Cuma namazını kılan Bakan Ağbal, ardından da, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, teröristlerin bombalı araçla karakolu hedef alan saldırısında şehit düşen 28 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Halil Türkoğlu'nun baba evini ziyaret etti.

ET FİYATI 30 LİRANIN ALTINA DÜŞECEK

Bir süre esnaf ziyaretlerinde bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kadızade Mahallesi'nde bir kasaba girerek et fiyatları hakkında bilgi aldı, gıda fiyatlarının düşürülmesi noktasında hükümetin çalışmalarını anlattı. Et fiyatlarının düşürülmesi için de çalışmaların sürdürüldüğünü dile getiren Bakan Ağbal, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız yoğun bir şekilde çalışıyor. Hem maliyetleri düşürmek, hem de et fiyatlarının aşağıya gelmesi için çalışıyor. Sayın Bakan göreve başlar başlamaz bu konuya el attı. Biz de kendisine destek veriyoruz. Et fiyatları daha da aşağıya gelecek inşallah. Devlet olarak üzerimize düşeni yapıyoruz, sizlerden de destek bekliyoruz. Üretici, kasap, devlet el ele vereceğiz, hayvan üretimini artıracağız. İnşallah bir dahaki gelişimde et fiyatı 30 liranın altına düşer" dedi.

GIDA FİYATLARI DA AŞAĞIYA GELECEK

Mart ayından itibaren enflasyonun düştüğüne işaret eden Bakan Ağbal şunları söyledi:

"Mart'tan itibaren enflasyon aşağıya geliyor. Gıda fiyatları da, kırmızı et fiyatı da  düşüyor. Sayın bakanımızın inisiyatifiyle gübre fiyatları aşağıya çekildi. Gübretaş'ın sattığı gübre fiyatları indirilince diğer firmalar da fiyatları aşağıya çekti. Yemde de, gübrede de KDV'yi aşağıya çektik. Üreticimizin maliyetlerini azaltmak noktasında hükümet olarak her türlü tedbiri alıyoruz. Ülke içinde daha fazla hayvan varlığı olmasını, daha fazla üretilmesini ve çiftçimizin de ürettiğinden kazanmasını amaçlıyoruz. Üretici de kazansın, kasap da kazansın ama vatandaşımız da daha ucuza et alabilsin. Gıda fiyatlarında, kırmızı ette önümüzdeki günlerde ne gerekiyorsa yapacağız ve fiyatlar aşağıya gelecek. Sonraki gelişimizde fiyatları daha da aşağıda göreceğiz. Sayın Başbakanımız, hükümetimiz, hep birlikte gıda fiyatlarının aşağıya inmesi konusunda büyük bir kararlılığımız var."

- Bayburt

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Naci Ağbal Diyarbakır Yakutiye Bayburt Politika Güncel Haberler

title