Haberler

Bakan Açıkladı, Taşeron İşçiler Kadroya Geçiyor

Güncelleme:

Kamuda çalışan taşeron işçilerin beklediği haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamuda çalışan taşeronlar için müjdeyi verdi.

Kamuda her işin artık taşeron çalışanlar tarafından yapılamayacağını belirten Çelik, “Bir çizgi çizilecek. Çizginin bu tarafında kalanlar yani güvenlik, temizlik gibi işlerin dışındaki asıl işleri yapanlar kadroya geçecek. Kamuda taşeron çalıştırmada bir keyfiyet var. Bu düzenlemeleri Başbakan Erdoğan’a da anlatacağız” dedi. 

SEÇİMDEN ÖNCE BİTECEK

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da yakından takip ettiği taşeronluk çalışmasına ilişkin bir grup gazeteciye bilgi veren Çelik gündemlerindeki torba yasa paketinde taşeronluk düzenlemesinin bulunacağını söyledi. 

Çelik paketle ilgili müsteşarlar düzeyindeki çalışmaların tamamlandığını kaydederek üzerinde tartışılan netameli konuları ise Erdoğan’a sunacaklarını belirtti. Çelik, “Seçimden önce meclis kapanmadan önce çıkarmak istiyoruz” dedi. 

700 BİN TAŞERON VAR

Taşeronluğun pakette olacağını ifade eden Çelik, şunları söyledi: 
“2002’de kamu 450 bin işçiyle işleri yürütürken, bugün 190 bine inmiş. Ama kamudaki taşeron sayısı 700 bine dayanmış. Kamuda taşeron çalıştırmada bir keyfilik var, bir disiplinsizlik var. Asıl işçi ile altişveren işçisi arasında karmaşık bir durum var. Bunun netleşmesi gerekiyor. Yapacağımız çalışmayla kamuda bir çizgi çekeceğiz. 

‘Kamuda şu işleri yapanlar asıl işçi olacak’ diyeceğiz. Kadroları da asıl işçilerle doldurmak durumunda kalacaklar.”

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Faruk Çelik Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (71)

BREHmehmet@hotmail.com:

Bu bakan bu müjdeyi verdiğinde ben ilkokula yeni başlamıştım.Yani o kadar uzun süredir tartışılıyo gibime geliyo:))) Şimdi doktor oldum.

21
1
yanıtYanıtla
metpierometpiero@hotmail.com:

Üniversite bitirip yıllardır kpss ye hazırlananlar beklesin, birilerinin torpiliyle işe girenler kadroyu alsın, işte 'adalet' budur durmak yok yola devam...

7
15
yanıtYanıtla
Dadaş Muzomuzaffer_okmen@hotmail.com:

Şİmdi Kaloriferci kadro alacak Güvenlikçi olarak ben Taşerona devam mı edeceğim diye soran kardeşime cevabım...:::...Evet kardeşim doğalgaz vanasını açıp kapatıyorlarya çok çalışıyorlar,sende iti kopuğu ile uğraş millete laf anlat,şerli ile şersizi ilk sen karşıla, birde o sertifikanı almak için derse gir,sınava gir,atışa git,sağlık raporu al hendek atla dur... işte adaletle kalkınma anlayışı...

21
0
yanıtYanıtla
Dadaş Muzomuzaffer_okmen@hotmail.com:

Sayın boş işleri bakanına sormak lazım asıl işleri yapan derken masanın başında oturup akşama kadar bilgisayarda oyun oynayanlardan mı bahsediyor..????

16
5
yanıtYanıtla
bundan büyük haksızlık olurmugffdg@fdfs.com:

yazıklar olsun biz senelerce dirsek çürütelim 40 sınava girelim

4
15
yanıtYanıtla
volkan küpeahsensizlik@windowslive.com:

o dirseklerr masada yatmaktan çürültülmesin korkundan kendi adını bile yazamıyosunsahtekar

yanıt0
yanıt0
taşaronpinar_cayir22@hotmail.com:

taşaron kadro beklemiyor sadece maaşına zam bekliyor o kadar ucuza calışılıyor ki ancak o parayı alan bilir evini o parayla gecindirmeye calışan bilir ve bu ülkede ağlamayan insanlar gurubu TAŞARON lardır

yanıt0
yanıt0
MERZANmerzan@outlook.com:

OKUYUN SİZDE OLUN LAN O ZAMAN O KADAR KOLAYSA.. SİZ NE DİYE OKUMADINIZ O ZAMAN

yanıt0
yanıt0
serkanderindeniz2233@hotmail.com:

bu faruk kadar boş adam yoktur.yıllardır işçiyi 850 tl ye mahkum etti.Allah bin belanızı versin hükümet olarak komple

16
2
yanıtYanıtla
TAŞARONpinar_cayir22@hotmail.com:

YÜRÜ BE TAŞARON ANLINDAN AKAN HER TER SENİN NE KADAR ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞTININ GÖSTERGESİ ALLAH YOLUMUZU AÇIK ETSİN RABBİM ELBET ADALETİNİ GÖSTERECEK

14
2
yanıtYanıtla
Tüm 71 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title