Haberler

Bakan'a "Uygun Olmaz" Diyen İmama Sürgün

Güncelleme:

Sanatçı Murat Göğebakan'ın cenazesinde konuşma yapmak isteyen Bakan Çelik'i "Uygun olmaz" diyerek geri çeviren Müftü Halili Uzun Adana'dan Mersin'e sürüldü.

Ada­na­’da sa­nat­çı Mu­rat Gö­ğe­ba­ka­n’­ın öğ­le vak­ti kı­lı­nan ce­na­ze na­ma­zı­nın ar­dın­dan Kül­tür Ba­ka­nı Ömer Çe­lik, ko­nuş­ma yap­ma­ya kalk­tı. Sey­han Müt­fü­sü Ha­lil Uzun, Ba­ka­n’­ı "Uy­gun de­ği­l" uyar­dı. Yat­sı na­ma­zın­dan son­ra Halil Uzu­n’­un ta­yi­ni Seyhan’dan Mer­si­n’­e çık­tı.

"CENAZE ŞOV YERİ DEĞİL"

Ada­na­’da se­çim­den se­çi­me or­ta­ya çı­kan Kül­tür ve Tu­rizm Ba­ka­nı Ömer Çe­lik, ce­na­ze na­ma­zı­nın kı­lın­ma­sı, du­ala­rın edil­me­si ve he­lal­lik ve­ril­me­si­nin ar­dın­dan, na­ma­zı kıl­dı­ran Sey­han Müf­tü­sü Ha­lil Uzu­n’­un elin­den ya­ka mik­ro­fo­nu­nu ala­rak ko­nuş­ma yap­tı. Mu­rat Gö­ğe­ba­ka­n’­ın ce­na­ze na­ma­zı­nı gö­nül­lü ola­rak kıl­dı­ran Uzun ise "Ce­na­ze şov ye­ri de­ği­l" di­ye­rek mü­da­ha­le et­ti.

MÜFTÜLÜK SANRTALİ KİLİTLENDİ

Sözcü'nün haberine göre; Ce­na­ze tö­re­ni­nin ar­dın­dan evi­ne dö­nen Müf­tü Ha­lil Uzun, Mer­si­n’­e ta­yi­ni­nin çık­tı­ğı­nı öğ­ren­di. 2010’da Sey­han İl­çe Müf­tü­lü­ğü gö­re­vi­ne baş­la­yan Ha­lil Uzun, çev­re­sin­de se­vi­len bir isim. Ta­yi­nin du­yul­ma­sı­nın ar­dın­dan te­le­fo­na sa­rı­lan Sey­han­lı­la­r’­ın Müf­tü­lük san­tra­li­ni kit­le­di­ği be­lir­til­di. Bir di­ğer id­di­aya gö­re ise Uzun ile ara­sı bo­zuk olan İl Müf­tü­sü Arif Gök­çe, Ba­ka­n’­la tar­tış­ma­yı fır­sa­ta dö­nüş­tür­dü.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA VAR

Adana Valiliği, bazı basın organlarında yer alan sanatçı Murat Göğebakan'ın cenaze namazına ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, sanatçı Murat Göğebakan'ın cenaze namazı ve sonrasında geçtiği iddia edilen asılsız isnatların, bir yerel gazete, internet siteleri ve bugün de ulusal bir gazetede haber yapıldığı belirtildi.

"Binlerce kişinin huzurunda canlı yayın yapan televizyonlar ve basın mensuplarının gözü önünde bizzat protokol mensuplarının şahit olduğu cenaze töreninde tamamen uydurma iddialar haberleştirilmiştir" ifadelerine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlçe Müftüsü Halil Uzun kendi konuşmasından sonra Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'e yaka mikrofonunu uzatarak, konuşma yapmasını teklif etmiş ve bakanımız tarafından da törene uygun kısa bir konuşma yapılmıştır. Ayrıca adı geçen ilçe müftüsünün tayini, Diyanet İşleri Başkanlığınca 31 Temmuz perşembe tarihli işlemle (cenaze töreninden iki gün önce) Mersin Yenişehir İlçe Müftülüğü'ne yapılmıştır."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Murat Göğebakan Halil Uzun Ömer Çelik Mersin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (154)

KAAN:

SN İMAM GERCEKTEN HAREKETİNİZ TAKDİR GÖRÜR HALKTAN AMA KARACAHİL YOBAZ İNSANLAR BUNU ANLAMAZ DİNİN SÖMÜRÜLDÜĞÜNÜ

87
2
yanıtYanıtla
karanlığa bir mum yak:

Bu ne hazımsızlıktır. Diktatörlük işte budur beyler.

75
3
yanıtYanıtla
ali:

Biz millet olarak bizi yönetenleri o kadar çok şımartıyoruz ki bunlar kendilerini bir süre sonra doğa üstü bir varlık olarak görüyorlar.

60
8
yanıtYanıtla
ali35.kat@hotmail.com:

nereye gönderildiği değil olayın sonrasında yapılan hareket önemli k

yanıt0
yanıt0
MÜCAHİT 61:

tebrik etmek lazım helal olsun ne demek cenazede konuşmak hristiyan adedi bunlar ayrıca bakan aynen şov yapma sevdasında imiş bencede...

60
4
yanıtYanıtla
haydarishyrunal@hotmail.com:

oy verdim diye yalan söyleme. vermediğin o kadar belli ki..

yanıt0
yanıt0
nizam hoca:

SEN NASIL KONUŞTURMAZ SIN VEKİLCİĞİ AL SANA SÜRGÜN

49
12
yanıtYanıtla
cemal arslan:

Büyük adamsım müftü, helal olsun sana.

57
4
yanıtYanıtla
ali uyanık:

herkes ayağını denk alacak iktidara

8
51
yanıtYanıtla
alperenler:

haddını bıleceksın muftu sen memursun o secılmıs turkıyenın bakanı kıme hızmet edıyorsun

3
54
yanıtYanıtla
Tüm 154 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title