Haberler

Baka, Sağlık Turizmi Potansiyelini Rusya'da Anlattı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), sorumluluk alanı Antalya, Isparta ve Burdur'un sağlık turizmi ve bu sektördeki yatırım potansiyelini, MedShow 2014 Fuarı'nda tanıttı.

BAKA, 15 ülkeden 50'den fazla aracı kuruluş ve hastanenin katıldığı ve 50 binin üzerinde ziyaretçi ağırlayan MedShow 2014 Fuarı'nda Antalya Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, Antalya Sağlık Turizmi Derneği (ANSAT), Attelia Diş Merkezi ve sektör temsilcileri ile birlikte tanıtım yaptı.

2013'de yurt dışında aktif olarak tedavi arayanları oranında yüzde 47 artış kaydeden, 70 bin Rus hastanın 1,5 milyar doları aşan harcama yaparak yurt dışında tedavi gördüğü Rusya'daki fuar ve toplantılarda sağlık sektörü profesyonellerine Batı Akdeniz'in tanıtımı üst düzey yapıldı.

MEDYA VE SEKTÖRE FAM TRİP

Moskova'da Türk Ticaret ve Turizm Müşavirliği, Rusya Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile sağlık sektörü temsilcileri, basın mensupları ve akademisyenler ile görüşmeleri de içeren programlarda, BAKA uzmanı Sadettin Dikmen Batı Akdeniz bölgesinin sağlık ve diğer turizm sektörlerinde potansiyeli, yapılan dünyaca ünlü ameliyatlar, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri kalkınma ajanslarının işlevleri, gibi konularda Rus sektör temsilcilerine geniş bilgiler aktardı. Rusya'nın kitle turizmi sayesinde özellikle Antalya'yı yakından bildiği ve büyük ilgi gösterdiğini görüşmelerinde hatırlatan Saadettin Dikmen, Rus hastaların ve turistlerin Batı Akdeniz'de en iyi hizmet kalitesi ve tedavi yöntemleri ile karşılanacağını vurguladı.

BAKA, sağlık turizmi paydaşları ile birlikte Rusya yönelik Antalya'da gerçekleştirilmesi planlanan Fam Trip (Tanıtım Turu) hazırlık çalışmalarını da gerçekleştirdi. Rusya Fam Trip Programı'nı bir ay sonra yapmayı planlayan BAKA, Rusya'da sağlık konusunda yayın yapan basın ve medya kuruluşlarının editörleri, aracı firmalar ve sektör temsilcilerini Antalya'ya getirecek. Rus yetkililer tanıtım turu programında Antalya'nın kamu ve özel sektör bünyesindeki önemli sağlık kuruluşları gezecek, Antalya'nın sağlık sektöründe yakaladığı potansiyelini ilk elden öğrenecek.

BAKA'ya Rusya Fam Trip Programı katılımcılarının belirlenmesi ve programın verimli olması amacıyla Moskova Kültür ve Tanıtma Müşavirliği yetkilileri de destek verecek. BAKA'nın Batı Akdeniz'de ekonomik kalkınmasına sağladığı katkıları takdirle takip ettiklerini belirten müşavirlik yetkilileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ile birlikte işbirliği ve desteğe hazır olduklarını belirtti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Rusya Federasyonu Isparta Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title