Haberler

Baka 2015 Mali Destek Programı Toplantısı

Burdur Valisi Hasan Kürklü, Burdur'a 2010 yılından bu yana Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının (BAKA) mali destek programlarından 25 milyon liralık yatırım yapıldığını bildirdi.

Burdur Valisi Hasan Kürklü, Burdur'a 2010 yılından bu yana Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının (BAKA) mali destek programlarından 25 milyon liralık yatırım yapıldığını bildirdi.

BAKA 2015 Mali Destek Programlarının tanıtım toplantısı Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Konferans Salonunda yapıldı. BAKA tarafından bu yıl toplam 17 milyon lira mali destek verileceği kaydedildi.

Vali Kürklü, burada yaptığı açıklamada, bu yıl mali destek programlarının alternatif turizm, yenilikçi teknolojiler ve yenilenebilir enerji alanlarında hayata geçirileceğini söyledi.

Açıklanan projelerden Antalya'nın yüzde 50, Isparta'nın yüzde 30, Burdur'un ise yüzde 20 oranında pay aldığını anlatan Kürklü, şöyle konuştu:

"2010 yılından bu yana doğaltaş, gıda, sanayi, turizm ve inovasyon alanlarında Burdur'a 25 milyon liralık yatırım yapılmış. Şimdi bu 17 milyonluk yatırımdan da Burdur'un en iyi payı almasını istiyoruz. Yönetim kurulumuz karar aldı. Burdur ve Isparta'nın bazı ilçelerinden gelen projelerin değerlendirilmesinde artı 12 puan verilecek. Bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Burdurlular'dan güzel projeler bekliyoruz."

BAKA Genel Sekreteri Özen

BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen ise BAKA'nın bugüne kadar yaklaşık 70 milyon lira mali destek verdiğini, bu desteklemelerden 221 kuruluşun yararlandığını ve bin 540'a yakın istihdam sağlandığını kaydetti.

Mali destek programının bir proje yarışması özelliği taşıdığını belirten Özen, şöyle konuştu:

"Fikriniz çok iyi olabilir ama bunu nasıl kurguladığımız öne çıkıyor. Değerlendirmelerde projenin kalitesine bakılıyor. Bizim için kalite önemlidir. İyi projeler mutlaka değerlendirilecektir. Bu 17 milyon liralık mali destek programında büyük payın Antalya'ya gideceği yönünde bir kanıya kapılmanızı istemiyorum. Çünkü iyi proje mutlaka desteklenecektir. Biz sizden çok iyi çok kaliteli projeler bekliyoruz."

Antalya, Isparta ve Burdur'daki yatırımcılara doğrudan finansman desteği sağlayacak mali destek programına projelerin internet üzerinden son başvuru tarihinin 10 Nisan 2015, proje dosyalarının son teslim tarihinin ise 17 Nisan 2015 olduğu bildirildi.

Kaynak: AA / Yerel

Isparta Antalya Akdeniz Burdur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title