Haberler

Bahşi'den Öğrenci ve Velilere Uyarı

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Elazığ 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk döneminin ciddi sorunlar yaşanmadan sona erdiğini ifade etti.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Elazığ 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk döneminin ciddi sorunlar yaşanmadan sona erdiğini ifade etti. Bahşi öğrencilere ve velilere uyarılarda bulunarak yarı yıl tatilinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Eğitim Bir-Sen Elazığ 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Sendika binasında açıklamalarda bulunan Bahşi, yarı yılın çok ciddi sorunlar yaşanmadan sona erdiğini ifade ederek, "2014-2015 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin sonuna geldik. Bu eğitim-öğretim yılında öğretmen ihtiyacına binaen yaşanan mağduriyetlerle bazı eğitim kurumlarında öğretmen ve yöneticilere karşı uygulanan şiddet, öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değişikliği, yönetici görevlendirmelerinde yaşanan bazı olumsuzlukların dışında çok ciddi sorunların yaşanmadığı gözlenmiştir. Bu dönemde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 19. Milli Eğitim Şurası'nda önemli bazı kararlar alınmıştır. Söz konusu kararlar acilen uygulanmalıdır" dedi.

Memurlara kılık kıyafet dayatma uygulamasının sona erdiğini anımsatan Bahşi açıklamasını sürdürdü:

"Ülkemizde yıllardır kamusal alan yalanıyla kadınlara ve kız öğrencilere yönelik uygulanan kılık ve kıyafet dayatmaları, Eğitim Bir-Sen'in çeşitli eylem ve etkinliklerden sonra başlattığı, kamuoyu desteğini ortaya koyması bakımından bir ilk olan kampanya sonucunda toplanan 12 milyon 300 bin imza ve sonrasında ortaya koyduğu sivil itaatsizlik eylemi neticesinde kamuda çalışan kadınlara yönelik 'başı açık' dayatmasına son verilerek, kadının kamu hizmetine katılımında önemli bir eşik aşılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik'te de yapılan değişiklikle öğrencilere kılık kıyafet dayatmasının kaldırılması son derece önemli bir adım olmuş ve bir yasak daha tarihe karışmıştır. Ama Kamu personelini ilgilendiren çerçeve yönetmelikte de acilen değişiklikler yapılarak, sivil itaatsizlik gerekçelerimizden olan erkek kamu çalışanlarına da kılık ve kıyafet dayatmalarından vazgeçilmelidir."

Şubat ayında 15 bin öğretmen atamasının yapılacağını hatırlatan Bahşi, "Ara dönemde 15 bin öğretmen ataması azımsanacak bir rakam olmamakla birlikte, öğretmen ihtiyacı dikkate alındığında bunun yeterli olmayacağı açıktır. Eğitim sistemindeki reformları kalıcı kılacak olan, okullarda boş ders kalmaması ve sınıflarda sadece kadrolu öğretmenlerin olmasıdır. Bunun için 15 bin yeni öğretmen atamasının 100 bine çıkarılması için imkanlar zorlanmalı ve öğretmen açığı nedeniyle yaşanan problemlerin önüne geçilmelidir" diye konuştu.

Öğrencilere ve ailelere uyarılarda bulunan Bahşi, yarı yıl tatilinin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Başarılı olmak için aylardır ter döken öğrenciler 15 günlük ara tatili iyi değerlendirmeli, hem dinlenmeli hem de eksik oldukları alanlarla ilgili çalışmalar yapmalı, en önemlisi de fırsat buldukça bol bol kitap okumalıdır. Karnelerin öğrencilerin şahsında aynı zamanda veliye de verildiği gerçeği unutulmalı ve karne dolayısıyla öğrencilere hiçbir şekilde baskı yapılmamalıdır. Başta öğretmenler olmak üzere, bütün eğitim çalışanlarını emeklerinden dolayı tebrik ediyor, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemine sorunsuz başlamak için, mevcut sorunların acilen çözülmesi gerektiğinin altını bir kere daha çiziyoruz" şeklinde konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eğitim Bir Sen Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title