Haberler

Bahriyeliler Açık Deniz Eğitimine Çıktı

Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu (DAMYO) birinci sınıf öğrencileri, Gölcük Deniz Ana Üssünde düzenlenen törenin ardından 20 gün sürecek açık deniz eğitimine uğurlandı.

Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu (DAMYO) birinci sınıf öğrencileri, Gölcük Deniz Ana Üssünde düzenlenen törenin ardından 20 gün sürecek açık deniz eğitimine uğurlandı.

Gölcük Deniz Ana Üssündeki Poyraz Limanı'nda düzenlenen törende öğrenciler, Varna, İzmir, Valetta ve Çanakkale limanlarını kapsayan 20 günlük eğitim için TCG İskenderun ve TCG Sokullu Mehmet Paşa gemisiyle denize açıldı.

Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanı Deniz Kurmay Albay Serhat Dizdaroğlu, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, eğitim gezisinin öğrencilerin bilgi ve görgülerini artırmak amacıyla düzenlendiğini söyledi.

"Disiplinli, bahriye örf ve adetlerine uygun, Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu öğrencisine yakışır hareket ve davranışınızla hem gemi içinde hem de ziyaret edilecek limanlarda takdir ve hayranlık uyandıracağınıza eminim" diyen Dizdaroğlu, gemi hayatının okul yaşamına göre daha zor ancak hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar da keyifli ve gurur verici olduğunu belirtti.

Dizdaroğlu, öğrencilerden, eğitimi iyi değerlendirmelerini, subay ve öğretim elemanlarına her konuda sorular sorarak mesleki bilgilerini artırmalarını istedi.

Uğurlama töreni için limanda bulunan velilere de hitap eden Dizdaroğlu, şunları kaydetti:

"Biraz sonra uğurlayacağımız evlatlarımız, genç yaşlarında Türk bayrağını Karadeniz ve Akdeniz'de dalgalandırmanın gururunu yaşarken, sizlerle beraber bizler de onları özleyeceğiz. Başta gemi komutanı ve tabur komutanı olmak üzere tüm personel, onların bu eğitim seyrini sağlıklı ve başarılı olarak tamamlamaları için her türlü gayreti gösterecektir."

"Öğrenciler, alanda bulunanları selamladı"

Dizdaroğlu'nun konuşmasından sonra öğrenciler, bando eşliğinde tören geçişi yaptı. Eğitim Filotillası Komodoru Deniz Kurmay Albay Ayhan Gedik'in, Deniz Kurmay Albay Dizdaroğlu'na göreve hazır olduklarını rapor etmesinin ardından, öğrenciler koşarak gemilere binip, selamlama mevkilerine geçti.

Komutanın "iyi seyirler" dilemesinin ardından TCG Sokullu Mehmet Paşa ve TCG İskenderun, limandan ayrıldı.

Çocuklarını ilk defa açık denize uğurlayan aileler duygulu anlar yaşadı.

- Açık deniz eğitimi

Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu birinci sınıf öğrencilerini başarılı olmaları halinde ikinci sınıfa geçmelerini sağlayacak açık deniz eğitimi, Varna, İzmir, Valetta ve Çanakkale seyrini kapsıyor.

Açık deniz eğitimi kapsamında seyre çıkan gemilerde toplam 539 öğrenci bulunuyor. Öte yandan Azerbaycan'dan 9, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) 5, Türkmenistan'dan da 1 öğrenci bu eğitime katılıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Valetta Gölcük İzmir Varna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title