Haberler

Bahreynli Muhalifin Hapis Cezası Artırıldı

Bahreyn'deki ana muhalefet partisi El-Vifak Hareketi'nin Genel Sekreteri Ali Selman hakkında verilen 4 yıllık hapis cezasının 9 yıla çıkarıldığı bildirildi.

Bahreyn'deki ana muhalefet partisi El-Vifak Hareketi'nin Genel Sekreteri Ali Selman hakkında verilen 4 yıllık hapis cezasının 9 yıla çıkarıldığı bildirildi.

Bahreyn Başsavcılığı'nın resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Yüksek İstinaf Mahkemesinin, Selman hakkında daha önce verilen 4 yıl hapis cezasının 9 yıla çıkarıldığı belirtildi.

Vifak Hareketi ise yayımladığı yazılı açıklamada, partinin genel sekreteri Selman hakkındaki hapis cezasının 9 yıla çıkarılmasını, "Kabul edilemez ve provokatif" şeklinde değerlendirilerek, söz konusu kararın "ülkedeki mevcut siyasi krizin çözümü için fırsat sağlanmasına ilişkin çağrıları görmezden gelmek" olduğu ifade edildi.

Selman aleyhinde verilen kararın temyize götürülebileceği kaydedildi.

Bahreynli muhalif Selman, "Kamu barışını bozacak şekilde nefrete ve yasalara karşı çıkılmasına teşvik, İçişleri Bakanlığı çalışanlarını paralı asker ve terör örgütlerine üye olma yakıştırması yaparak tahkir etmek" suçlarından geçen haziran ayında 4 yıl hapisle cezalandırılmıştı.

Selman, kanunların ihlali ve suç işlediği konusunda kendisine yöneltilen suçlamaların soruşturulması için 28 Aralık 2014'te ifadeye çağrılmış ve burada gözaltına alınmıştı. Başsavcılık da soruşturmasını 19 Ocak'ta tamamlayarak, Selman'ın tutuklu yargılanmak üzere mahkemeye sevkine karar vermişti.

Bahreyn 2011 yılında "daha fazla demokrasi ve reform" talebiyle Şii ve Sünni muhalefetin desteklediği gösterilere sahne olmuş, olaylar karşısında hükümetin sert tutumu nedeniyle muhalefetteki Vifak Hareketi milletvekilleri istifa etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Selman Twitter Bahreyn Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title