Haberler

Bahreynli Kadın Aktivist Serbest Bırakıldı

Bahreyn'de, aktivist Zeynep el-Havace ile Rus tutuklu Irina Bojutova'nın çocukları ve insani durumları göz önünde bulundurularak serbest bırakıldığı bildirildi.

Bahreyn'de, aktivist Zeynep el-Havace ile Rus tutuklu Irina Bojutova'nın çocukları ve insani durumları göz önünde bulundurularak serbest bırakıldığı bildirildi.

Bahreyn Haber Ajansı BNA'nın başsavcılık kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Kamu Denetçiliği Genel Sekreterliği, Havace ile Bojutova'yı kaldıkları mahkumlara ait rehabilitasyon merkezinde ziyaret ettikten sonra rapor hazırladı.

Sekreterlik, Havace'nin (16 aylık) ve Bojutova'nın (4 yaşındaki) çocuklarını burada bakmak zorunda olmaları ve ruh sağlıklarının bozulabileceği gerekçesiyle haklarındaki hapis cezasının infazının durdurulması yönünde tavsiye kararı verdi. Kararı değerlendiren infaz hakimi, her iki tutuklunun da insani durumları ve çocuklarının korunması için serbest bırakılmalarına hükmetti.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı 9 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, Havace ve başka bir tutuklunun çocuklarını hapiste bakmak zorunda olmaları göz önünde bulundurularak haklarındaki cezanın infazının durdurulduğunu açıklamıştı.

Bahreyn'de "rejimi devirme" suçlamasıyla açılan davada ömür boyu hapse mahkum edilen aktivist Abdulhadi el-Havace'nin kızı Zeynep el-Havace, Kral Hamad Bin İsa Al Halife'ye hakaret ettiği gerekçesiyle 5 Aralık 2014'te 3 yıl hapis ve 8 bin dolar para cezasına çarptırılmıştı.

Bahreyn'de şubat ayında onaylanan yeni yasayla Kral Hamad Bin İsa Al Halife'ye hakaret suçu işleyenlerin, 7 yıla kadar hapis ve 10 bin Bahreyn Dinarı (yaklaşık 55 bin lirası) cezasına çarptırılacağı açıklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Bahreyn Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title