Haberler

Bahreyn'de "10. Manama Diyaloğu" Forumu

Bahreyn Başbakanı Halife, Mısır Dışişleri Bakanı Şükri ile görüştü.

Bahreyn Başbakanı Halife bin Selman Al Halife, 10.  "Manama Dialogu" forumu için başkent Manama'da bulunan Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile görüştü.

Bahreyn resmi haber ajansının haberine göre, görüşmede konuşan Halife, Mısır'ın Bahreyn'e, bölgenin güven ve istikrarına yönelik olumlu tutumuna işaret ederek "Mısır, Araplar için önemli bir stratejik derinlik arzediyor ve herkes istikrarını gözetiyor" dedi.

Halife, "bölgede güven ve istikrar için terörle mücadelede, Arap ülkerleri arasında koordinasyon ve işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini" vurguladı.

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri ise "Körfezin güvenliği Mısır'ın milli güvenliğinden ayrılamaz ve Mısır Körfez İşbirliği Ülkelerinin istikrarını bozacak her türlü girişime karşıdır" ifadelerini kullandı.

Bahreyn'de dün başlayan ve 3 gün sürmesi planlanan, "10.Manama Diyaloğu" forumuna, Kanada Dışişleri Bakanı John Baird, Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Odrian, Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond ve İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon'un da aralarında bulunduğu çok sayıda bakan ve üst düzey yetkili katılıyor. - Manama

Kaynak: AA / Güncel

Bahreyn Manama Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title