Haberler

Bahçıvanlar Sahaya İndi

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Bahçıvanlık Kursu’na katılanlar, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı uygulama parkı ve bahçesinde çeşitli bitkilerin dikimi, sökümü, budanması konusunda çalışmalar yaparak öğrendikleri bilgileri uygulama imkanı buldular.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Bahçıvanlık Kursu'na katılanlar, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı uygulama parkı ve bahçesinde çeşitli bitkilerin dikimi, sökümü, budanması konusunda çalışmalar yaparak öğrendikleri bilgileri uygulama imkanı buldular.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, üç dönem halinde düzenlenen kurslarda bu yıl toplam 450 kişinin eğitim alacağını belirtti. Akgül, ilk haftasında teorik ve teknik bilgiler verilen kursların son haftasında ise Büyükşehir Belediyesi'ne ait Söğütözü Fidanlığı, Uygulama Parkı ve seralar ile Ankara'nın büyük parklarında kursiyerlere çeşitli uygulamalar yaptırıldığını bildirdi. Hatice Akgül, kurs döneminin bahçıvan adayları için çok başarılı geçtiğini, katılımcıların bitki budama, aşılama, ağaçlarda şekilli budama, peyzaj uygulamaları ile fidancılıkta üretim çeşitleri gibi temel konularda aldıkları teorik bilgileri, konusunda uzman personel ve üniversitelerden gelen hocaların eşliğinde sera ve parklara giderek uygulama imkanı bulduklarını kaydetti.

"BÜYÜKŞEHİR ANKARA BÜLTENİNDE GÖRDÜM"

Bahçıvan adaylarından Gül Fatma Demirci, "Emekli ilkokul öğretmeniyim. Büyükşehir Ankara Bülteni'nde görünce eşimle birlikte kurslara yazıldık. Sincan Törekent'te evimizin bahçesini güzelleştireceğiz" derken çalıştığı kurumdan izinli olarak kursa katıldığını söyleyen Mehmet Hanifi Yakar da, "TKİ'de bahçıvanlık yapıyorum. O yüzden sertifika almak çok önemli. Artık kurumun bahçesini de daha bilinçli olarak yeşillendireceğim" diye konuştu.

Kurtboğazı Barajı çevresinde tarlası olduğunu anlatan Un Fabrikası emeklisi Mustafa Çin, "Oğlum peyzaj mimarı, ben de bitkiler hakkında bilgi edinmek istiyorum. İyi ki gelmişim. Ağaçlandırma konusunda pek çok bilgi edindim" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Söğütözü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title