Haberler

Bahçeşehir Kolejinde Çanakkale Şehitlerine Coşkulu Anma

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Bahçeşehir Kolejinde düzenlenen program da ‘Çanakkale Şehitleri’ saygı ve sevgiyle anıldı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Bahçeşehir Kolejinde düzenlenen program da ' Çanakkale Şehitleri' saygı ve sevgiyle anıldı. Öğrenciler, dünya tarihinde yaşanmış en büyük direniş ve kahramanlık destanını hazırladıkları törenle izleyenlere anlatırlarken duygusal anlar yaşandı.

Öğrencilerin, öğretmenleri rehberliğinde hazırladıkları, o günlere ilişkin kültür unsurları ve bağımsızlık ruhunu yansıtabilmek için hazırladıkları bir sunum ilgi gördü. Bunun yanı sıra, " Çanakkale'nin Sessiz Gözyaşları" isimli oratoryo, bağlama ve piyano ezgileri eşliğinde söylenen türküler, marşlar, dramalar ve danslar ilgiyi artırdı. Savaşın tarihçesini ve acılarını yansıtan program, duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Programda görev alan öğrencileri kutlayan Okul Müdürü Semra Talay," Çanakkale Türk ulusunun tarihinde 100 yıl değil, 1000 yıl geçse de unutulmaz. Yeni Türkiye'nin kuruluşunu anlatan anma günleri, atalarımıza duyduğumuz minnet duygularını pekiştirmemiz açısından çok önemlidir. Böylelikle, öğrencilerimize aynı gurur ve sorumluluk duygularını aktarabilmekteyiz." dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bahçeşehir Burhaniye Balıkesir Çanakkale Yerel Haberler

title