Haberler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Heykel Açıklaması

Güncelleme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "4 gün boyunca dikili duran, gökten de zembille inmeyen kanlı heykele Erdoğan'dan çıt çıkmamış" dedi

LİCE'DEKİ HEYKEL GERGİNLİĞİ

Lice'deki heykel gerginliğine de değinen Bahçeli, "Mehmetçiğe ilk kurşunu sıkan teröristin heykelini dikenler ve tepkiler karşısında yıkmak zorunda kalanlar aynı yolun yolcusudur. 4 gün boyunca dikili duran, gökten de zembille inmeyen kanlı heykele Erdoğan'dan çıt çıkmamış, AKP'den provokasyon yapılıyor dışında herhangi bir eleştiri gelmemiştir. PKK heykelini dikenler kadar, dikilmesini seyredenler de işlenen suça ortaktır. Heykeli yıkmakla kimse kurtulacağını ve vaziyeti kurtaracağını zannetmemelidir" dedi.

"SEÇİM ADİL YAPILMADI"

Cumhurbaşkanı seçiminin adil yapılmadığını, devlet imkanlarının Erdoğan'ın hizmetine seferber edildiğini ileri süren Bahçeli, 13 milyon 671 bin kişinin sandığa gitmediğini, seçim sonucunu bunun belirlediğini ifade etti. Bahçeli, vatandaşlık görevini yerine getirmeyenlerin gelecek seçimlerde 10 Ağustos'u telafi edeceğine inandığını belirtti.

Erdoğan'ın şimdiden kriz ürettiğini ileri süren Bahçeli, "Adli yıl açılış törenlerine katılma şartı koyması, muhalefetle ilişkilerini nasıl kuracağına dair sakat yaklaşımı, Çankaya'ya çıkmasına rağmen hala yapımı süren yeni Başbakanlık binasının etrafında gezmesi az çok izleyeceği yöntemler hakkında ipucu vermektedir" diye konuştu.

Bölgesel sorunların da içinden çıkılmaz hal aldığını savunan Bahçeli, peşmerge yönetimi ve terör örgütünün, IŞİD ile mücadele görüntüsü altında küresel yardım ve yataklık neticesinde legal bir kisveye büründürüldüğünü söyledi.

"STRATEJİK İFLAS OLACAKTIR"

" Türkiye'yi bölgesel ve küresel bataklığa çekmek için can havliyle görev yapan stratejik kabus mucidinin, böylesi bir dönemde başbakanlık makamına oturma ihtimali ülkemiz adına talihsizliktir" diyen Bahçeli, "Eminim ki, AKP'nin vicdanlı delege ve mensupları tehlikeleri öngörerek ölçüsüzlüğe, tefrikaya, savurganlığa, içten pazarlıklı anlayış ve tercihlere vize vermeyecektir" görüşünü savundu.

Devlet Bahçeli şunları kaydetti:

" Türkiye'nin milli güvenlik duvarlarını Erdoğan ile birlikte yıkan birisinin Başbakan olması stratejik felaket, stratejik iflas olacaktır.

Almanya'nın istihbarat teşkilatı bile çatır çatır Türkiye'yi dinlerken, içimiz dışımız böceklerle sarılmışken düzen kurucu ülke olmaktan bahsetmek eğer bir cahillik değilse, biliniz ki art niyetliliktir. BOP'un mahzeninde tıpışlananlar Türkiye'nin cılkını çıkarmaktadır. Almanya'ya göstermelik tepki koyanlar, izahat bekleyenler, yürekliyse daha etkili ve caydırıcı tedbirleri vakit kaybetmeksizin alacak iradeyi sergilemelidir. Türk milletinin baştan ayağa dinlenmesi, izlenmesi ve özel hayatının arşivlenmesi geçiştirilemeyecek kepazelik olup esasen bir rejim krizidir."-

SORULAR

Bahçeli, konuşmasının ardından TBMM'deki cumhurbaşkanı yemin törenine katılıp katılmayacakları sorusu üzerine, MHP'nin Türk devlet geleneğini ve felsefesini çok iyi bilen bir kurum olduğunu ve yemin töreninde yer alacağını söyledi.

Erdoğan'ın cumhurbaşkanı sıfatıyla miting yapması durumunda karşı miting hazırlığı içinde oldukları yönünde iddialar bulunduğunun belirtilmesi üzerine Bahçeli, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra geçmişteki alışkanlığı paralelinde 81 ilde miting yapmayı düşünenin amacı netleştikten sonra Milliyetçi Hareket Partisi, Sayın Erdoğan nerede miting yapıyorsa aynı gün, aynı yerde, aynı saatte miting yapacaktır" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli Türkiye Lice Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title