Haberler

Bahçeli: Peşmergeye Kobani İzni Tarihi Bir Hatadır

Güncelleme:

Peşmergenin Türkiye üzerinden Kobani'ye geçişini değerlendiren MHP Lideri Bahçeli "Bu tarihi bir hatadır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 11. Dönem Açılış Töreni'ne öncesi açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Peşmergenin Türkiye üzerinden Kobani'ye gitmesi tarihi bir hatadır" dedi.

Bahçeli, MHP'nin 11. dönem siyaset ve liderlik okulunu, üniversite mezunu, yüksek lisans çalışmalarını yapan gençlerin katkısıyla başlattıklarını söyledi. Bu çalışmalarda bilim insanlarının Türkiye ve dünyanın gündemi üzerinde çalışmalar sürdüreceklerini, görüşlerini sunacaklarını dile getiren Bahçeli, tartışmalı bir ortam içinde Türkiye'nin siyaset ve liderlik kavramlarına katkı sağlayabilecek insanların yetişmesi için çalışılacağını kaydetti. Bahçeli, 11. dönemin hayırlara vesile olmasını diledi.

SEKRETERYA TARTIŞMALARI

"Çözüm süreci kapsamında sekreterya kurulmasına" ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine Bahçeli, Türkiye'de 1 Ağustos 2009'da Gölbaşı'nda emniyet güçlerinin bir tesisinde, bazı insanların bir araya gelmesiyle başlatılan demokratik açılım sürecinin, son ifadesiyle "çözüm süreci" olarak nitelendirildiğini söyledi.

"PKK MEŞRULAŞTIRILIYOR"

Sekreteryanın da bunun bir aşaması olduğunu öne süren Bahçeli, şöyle devam etti: "Müebbet hapse mahkum olmuş bir caninin her türlü isteğine cevap verecek tavizlerle, görüşmelerle bugünlere gelinmiştir. Şimdi de sekreterya oluşturuluyor, böylelikle PKK meşrulaştırılıyor. Türkiye'nin zannediyorum bugünkü siyasi iktidarın gelecekte de eşbaşkanı olabilecek bir şahsın hazırlanmasına katkı sağlıyorlar. Bize göre bunlar ihanete yardımcı olan yanlış değerlendirmelerdir. Böyle bir saçmalık olmaması lazımdır. Çözüm süreci aldatmacasından da milletin kurtulması lazımdır."

"BU HATADAN DÖNMELERİNDE YARAR VAR"

Bahçeli, "peşmergenin Kobani'ye geçişiyle ilgili" soruyu yanıtlarken de bunların, siyasi iktidarın tutarsız, çelişkiler içerisinde sürdürdüğü politikaların bir sonucu olduğunu iddia etti. "Peşmerge hangi devletin silahlı gücü olarak tanımlanmaktadır ki tezkereyle barışık bir tarzda bu geçiş sağlanmış olsun. Böyle bir olay yok" diyen Bahçeli, şunları kaydetti: "Bunlar Kuzey Irak'ta, Irak'ın toprak bütünlüğüne ihanet etmiş, Irak'ın yönetimiyle çelişki içerisinde olan ve Türkiye'nin baş ağrısı, Irak'ın da düşmanı olan bir güruhun insanlarını muhatap alarak Türkiye üzerinden geçirmek çok büyük bir tarihi hatadır. Bu hatanın sonucu çoğa mal olacaktır. Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere bu hatadan dönmelerinde yarar vardır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Türkiye Kobani Irak Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (12)

ELAZIĞLI:

sizi ciddiye almamak lazım. . . PEŞMERGE KAHRAMAN GİBİ GELECEK. . . . MİLLİYETÇİK. . SEN GELSENE GÜNEYDOĞUDA DOĞUDA MİTİNG VERİP KONUŞSANA DERDİNİ DÖKSENE. . . AMA BATIADA SALVOLAR KOLAY DEĞİLMİ. . .

8
14
yanıtYanıtla
uğur yalçın:

konuşuyorsun ama, , oylamalarda akp nin en büyük destekcisi sensin sayın bahçeli. . . .

18
2
yanıtYanıtla
savaş:

kemal le ortakoldun bitirdin mhp yi2. hata

16
3
yanıtYanıtla
caner:

tezkereye evet diyen mhpydi o tezkere olmasa peşmergede sınırdan geçemezdi şimdı çikmiş konuşuyon sebep sensin birde burdan düşün

15
1
yanıtYanıtla
zamanı geldi artık:

Sinan Oğan buraya;Bozkurt havayaaa. . .

7
7
yanıtYanıtla
TRABZON 61:

ya bu devlet bahçelinin başka işi yok allah aşkına hep kürtlerle uğraşıyor

2
7
yanıtYanıtla
barzani:

sen bu bozuntuya bak , sen gargamelden baska biseye benzeyemessin =)

4
3
yanıtYanıtla
mezopotamialı:

lan mhp liyim diyen lavuk daha dün senin türkmen kentlerini işit in elinden kürtler kurtardı ırakta türkmenlere tecavüz ediliyorken sen burada ahkam kesiyon alllah bile ırkcılığı lanetlemişken siz hala ırkçılık üzerinden siyaset yapıyorsunuz. allah sizleri ıslah etsin .

2
5
yanıtYanıtla
naime:

ayni kaydedilmis her zaman ayni seyler ulan tukliye suriye irak ve iran 1920ki anlasmaya uyulsaydi bugun kurt halkininda devleti olurdu siz dort ulke paylastiniz topraklarimizi ve o zamn karsi cikmamamiz icinde buyuklerimizi kaplara kapatiniz ermeniler icin siz kurtlerden yardim istediniz ve hariyalar cizildi ama doneklik yapip uymadiniz git arsivlerde hala orijinali duruyor sozlesmelerin git bak satilmissiniz hepiniz

2
4
yanıtYanıtla
zaza21:

mhp ye laf yok

4
2
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title