Haberler

Bahçeli: Pazarlık İddialarını Ortaya Atanlar Şerefsizdir

Güncelleme:

MHP lideri Bahçeli, 2007 referandumunda parti olarak 'hayır' dediklerini ancak yeni durumun 'evet' denmesini gerektirdiğini belirtti. Bahçeli, AK Parti ile pazarlık iddialarını ortaya atanlar için ise "şerefsiz" ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli referandum sürecinde ilk kez bir canlı yayına katılarak Star Tv-NTV ortak yayınında Nazlı Çelik'in sorularını yanıtladı.

2007'deki referandumda Cumhurbakanı'nın halk tarafından seçilmesini öngeren değişikliği uygun görmedikleri için MHP olarak 'hayır' dediklerini anlatan Bahçeli, daha sonra doğan fiili durum nedeniyle bugün evet dediklerini söyledi.

Bahçeli, MHP'nin AK Parti ile pazarlık yaptığını iddia edenler için ise "şerefsiz" ifadesini kullandı.

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

Pazar gününü mutlaka ve mutlaka sandığa giderek milletimizin geleceği için sandığa gidip tercinizi ortaya koymalarını istiyoruz. Türkiye'de 9 Ocak'tan itibaren TBMM'ye getirilen ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nin değerli milletvekillerinin tamamı tarafında sunulmuş olan bir anayasa değişikliği metni üzerinde hem meclis içinde hem de meclis dışında çok yoğun tartışmalar olmuştur. Hala devam etmektedir bu tartışmalar.

"GELECEĞİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Bütün siyasi partilerimiz, değerli liderleri, milletvekilleri, meclisteki grup başkanvekilleri ve kamuoyunda uzman olarak bilinen başta bizim insanlarımızla birlikte basınımızın değerli temsilcileri her akşam konu üzerinde tartışmalarını sürdürmüş ve halkımızın daha iyi anlaması için gayret sarf etmişlerdir. Bugüne kadar bu değerlendirmeler ışığında milletimiz sandığa giderek kendi tercihini ortaya koyacaktır ve sonuç milletimiz açısından geleceğimizin belirlenmesinde önemli bir rol oynayacaktır.

"ÖNCELİĞİMİZ MİLLET VE DEVLETTİR"

Siyasi partilerimiz seçin beyannamelerinde, parti programlarında önceliklerini özellikle 82 anayasasının katı şartlarını daha demokratik ve normalleşme sürecine taşıyabilecek bir değişimi ve bir yeni anayasa anlayışı ifade etmişlerdir.

Bu değişim ve yeni bir anayasa anlayışı farklı farklı topluma aktarılmıştır ama bütün siyasi partilerimizde bu görüş hakim hale gelmiştir. 82 anayasasının kesin olarak değiştirilmesi konusunda ve yeni bir anayasaya ihtiyaç konusunda kanaat ortaya koymuşlardır.

MHP'nin önceliği milletimiz ve devletimizdir. Yakın bir tehdit varsa bizim açımızdan beka sorunudur.

"GEÇMİŞ REFERANDUM'DA HAYIR DEMİŞTİK"

Geçmişte parlamenter sistemi savunmamızın nedeni vardı. Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilince durum değişti. Cumhurbaşkanı'nı halkın seçmesine hayır oyu vermiştik. Bölünme ötesinde istikrarsızlık ve kriz riski gördük. Uygulamadaki yönetim şekli anayasal değil. Fiil durum dayatma demektir, görevin aşılması vardır. Cumhurbaşkanı'nın görev alanına çekilmesi mümkün gözükmedi. Devletimizi seviyorsak partiler üstü düşünmeliyiz.

"ŞEREFSİZLİK YAPIYORLAR"

("MHP, AK Parti ile pazarlık yaptı" iddiaları için) Bize pazarlık yaptı diyenler büyük hata işliyorlar. Eğer bunlar MHP'li ise şerefsizlik yapıyorlar. MHP herhangi bir partinin yedek lastiği değildir.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Devlet Bahçeli Nazlı Çelik AK Parti Star Tv Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title