Haberler

Bahçeli: Kucaklayıcı Bir Cumhurbaşkanı Olmalı Tek Adam Değil Devlet Baba Olması Lazım (1)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yeni anayasa ve referandum sonrasına ilişkin, "18 madde de mutabakata varıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yeni anayasa ve referandum sonrasına ilişkin, "18 madde de mutabakata varıldı. İmza attım 'sayın Başbakan'a ulaştırın' dedim. İmza atmışım artık 18 madde benim için namustur. Güvenlik sorununu çözmüş terörü kökünden kazımış bir iktidarı kurmak istiyorsa şu anki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, her şeyi gözden geçirip  tek adamlık heveslerine karşı olumsuz eleştirilere cevap teşkil edebilecek kucaklayıcı bir Cumhurbaşkanı olması.  Yani bir anlamda tek adam değil devlet baba olması lazım. Bunu başarırsa bütün itirazlar ortadan kalkar. Yok hala şu kadar oy ile seçildim. Her şey şöyle olacak derse kaynama başlar. Bu kaynama AKP'ye de düşebilir. ya bir seçime gidilir. ya da yeni kaos, fırsatçılar doğabilir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Haber Türk canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 11 Ekim 2016 tarihinde grup toplantısında yaptığı konuşma ve sonrasındaki referandum sürecine ilişkin bir soru üzerine Bahçeli şu ifadeleri kullandı: "Abdullah Gül Cumhurbaşkanı oldu. O Cumhurbaşkanlığı tartışması yeni bir takım anlayışları ve tartışmaları beraberinde getirdi. Ne yapılabilirdi? O zaman Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilsin. 'Anayasa değişikliğine' gidelim dendi. Sözün kısası 10 Ağustos 2014 yılında halk tarafından bir cumhurbaşkanı seçildi. Bu ikinci bir dönüm noktasıydı. Bazı gerçekleri saklamanın gereği yok. Bir gerçek ortaya çıkmıştır. Bir partinin kurucusu ve 13 yıl başbakanlığını yapmış bir şahsiyet 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı olmuştur. Kendisinin partisi de önemli bir çoğunluk ile iktidardır. Bu ilişki nasıl gidecekti? İlişki düzenli bir şekilde mevcut anayasanın 104 ve 105'nci maddesi çerçevesinde gitmiş olsa parlamenter sistem olarak bir sıkıntı yok. Ama parlamenter sisteme bu yönüyle bir zorlama, dayatma, fiili durum var. Mevcut Parlamenter sistemde bir düzenleme mümkün olmuyordu. Çünkü, biz 1 Kasım seçimlerinde 7 Haziran'daki seçimden 40 milletvekili kaybetmiş. 40 milletvekili ile temsil ediliyoruz.  CHP 130 milletvekili ile. İki parti de parlamenter sistemin güçlendirilmesinden yana görüşler ortaya koyuyor. Fakat güçlendirmenin nasıl olacağına ilişkin hem bir yetersizlik hem de anlaşmazlık var.

İMZA ATMIŞIM ARTIK 18 MADDE BENİM İÇİN NAMUSTUR

MHP başkanlık sistemini düşünmediği için anayasa değişikliği kapsamında parlamenter sistemi daha iyi işler demokratikleşme sürecini daha iyi noktaya getirme noktasında düşüncelerini ortaya koydu. Bizden giden öneri buyurun bir öneri getirin. 38 maddelik bir öneri geldi. 12 çerçeveye düşürdük. 12 çerçeveli bir anayasa değişikliği yaparken 18 madde bir uygulama alanı da olacağı için bazı değişiklikleri de ilave etmek suretiyle 18 maddelik bir anayasa değişikliği tasarısı haline geldi. Bazı itirazlarımız oldu. Sonuçta 18 madde de mutabakata varıldı. İmza attım 'sayın Başbakan'a ulaştırın' dedim. İmza atmışım artık 18 madde benim için namustur."

"KUCAKLAYICI BİR CUMHURBAŞKANI OLMALI YANİ BİR ANLAMDA TEK ADAM DEĞİL DEVLET BABA OLMASI LAZIM"

Bahçeli, "Güvenlik sorununu çözmüş terörü kökünden kazımış bir iktidarı kurmak istiyorsa şu anki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, her şeyi gözden geçirip  tek adamlık heveslerine karşı olumsuz eleştirilere cevap teşkil edebilecek kucaklayıcı bir Cumhurbaşkanı olması.  Yani bir anlamda tek adam değil devlet baba olması lazım. Bunu başarırsa bütün itirazlar ortadan kalkar. Yok hala şu kadar oy ile seçildim. Her şey şöyle olacak derse kaynama başlar. Bu kaynama AKP'ye de düşebilir. ya bir seçime gidilir. ya da yeni kaos, fırsatçılar doğabilir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli Abdullah Gül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırşehir'de deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Kırşehir deprem nerede oldu? Çankırı'da deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Çankırı deprem nerede oldu? Yozgat'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Yozgat deprem nerede oldu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Sivas'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? SON DAKİKA Sivas deprem nerede oldu? Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title