Haberler

Bahçeli Gül'le Ermenistan Terör ve Anayasa Değişikliğini Konuştu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Meclis'te Grubu Bulunan Siyasi Parti Liderleriyle Yaptığı Görüşmeler Çerçevesinde Bugünkü Konuğu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Olurken, Bahçeli'nin de 1 Saat 15 Dakika Süren Görüşmede Ermenistan ile Normalleşme Süreci, Terörle Mücadele ve Anayasa Değişikliğine İlişkin Görüşlerini Dile Getirdiği Kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Meclis'te grubu bulunan siyasi parti liderleriyle yaptığı görüşmeler çerçevesinde bugünkü konuğu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olurken, Bahçeli'nin de 1 saat 15 dakika süren görüşmede Ermenistan ile normalleşme süreci, terörle mücadele ve anayasa değişikliğine ilişkin görüşlerini dile getirdiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geçen yıl yaptığı Meclis'te grubu bulunan siyasi parti temsilcileri ile yaptığı görüşmelerin ilkini bu yıl CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'la yaptı. Dün Çankaya Köşkü'nde Baykal'la görüşen Gül bugün de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kabul etti. Gül-Bahçeli görüşmesi 1 saat 15 dakika sürerken, görüşmede de Ermenistan ile yürütülen ilişkiler, terörle mücadele ve anayasa değişikliği gibi konuların ele alındığı kaydedildi. Bahçeli'nin Ermenistan'la yürütülen normalleşme sürecinde, Azerbaycan'ın "dostluğunun kaybedilmemesi' gerektiği yönündeki görüşlerini dile getirdiği ve Ermenistan'ın Karabağ işgali sona ermeden sınırın açılmaması gerektiğini kaydettiği öğrenildi. Terörle mücadele konusunda izlenen politikaları da eleştiren Bahçeli'nin anayasa değişikliği konusunda partisinin grup toplantısında dile getirdiği görüşleri Cumhurbaşkanı Gül'e de ilettiği belirtildi. Bahçeli'nin ayrıca Cumhurbaşkanı'nın ve milletvekillerinin görev süresiyle ilgili tartışmalar konusundaki "Cumhurbaşkanı'nın görev süresi 5, milletvekillerinin 4 yıl" olduğu yönündeki görüşlerini de yeniden dile getirdiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Gül, muhalefet liderleriyle yaptığı görüşmeleri yarın DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'le sürdürecek. Gül'le yapacağı görüşme nedeniyle Strasbourg'daki programını yarıda kesen Türk yarın saat 11.30'da Çankaya Köşkü'ne çıkacak. (ANKA)

(EG/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title