Haberler

Bahçeli: Esnafımız AVM Partisinin Hışmına Uğramıştır

Güncelleme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AVM'lerin sayısının gün geçtikçe arttığını belirterek, küçük esnafın AVM partisinin hışmına uğradığını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AVM'lerin sayısının gün geçtikçe arttığını belirterek, küçük esnafın AVM partisinin hışmına uğradığını söyledi.

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Türkiye'de 2014 yılı itibariyle 495 meslek dalında sayıları 1 milyon 572 bin 473'ü bulan esnafların ülke ve millet için çaba sarf ettiklerini belirterek, geçen yıl 113 bin 696 kişinin işini bıraktığını, 200 bin 235 kişinin de esnaflığa başladığını söyledi. Bahçeli, kepenk kapatan esnaf sayısı ile yeni işyeri açan esnaf sayısı arasında kaygı verici bir uçurumun olduğunu kaydederek, esnaf ve sanatkarın hazan mevsimi yaşadıklarını ifade etti.

"ESNAFIMIZ AVM'LERİN GÖLGESİNDE KALDI"

14 Ocak tarihinde TBMM Genel Kurulunda yasalaşan Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun Tasarısının esnafın temel sıkıntılarına cevap vermekten uzak olduğunu açıklayan Bahçeli, "Ne tuhaf bir idraksizlik ki, Başbakan esnaf kardeşlerimizin borç ile güç bela ayakta durduğunun farkında değildir. 2014 yılında 1 milyon 100 bin esnafımızın kredi kullanmasıyla övünmektedir. Başbakan, esnaflarımızın kullanmak zorunda kaldığı kredi tutarının 2002'de 153 milyon lira, 2014'de 12.5 milyar lira olduğunu söylemekte, buna da 'bereket' demektedir. Şu berekete bakınız ki, esnafımız faiz ve kredi batağında nefes dahi alamamaktadır" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun yoluyla alış veriş merkezlerinin açılma kriterlerini değiştirdiklerini, buralarda esnaf ve sanatkarlara yüzde 5 pay ayrılması zorunluluğu getirdiklerini, kaybolmaya yüz tutmuş meslekler için de binde 3 pay ayırdıklarını söylediğini belirten Bahçeli, "2014 yılında AVM sayısı 334'e çıkmıştır. Bu sayının 2015 yılında 409'a tırmanması beklenmektedir. AVM'ler esnaf ve sanatkarlarımızın umutlarını perdeleyip, kazançlarına engel olurken, hükümetin 'yüzde 5 pay verdik, binde 3 pay ayırdık' diyerek aldatma düzenini sürdürmesi esnaflığın tarihi mirasına düpedüz hakarettir. Esnafımız AVM gölgesinde kalmış, AVM partisinin hışmına uğramıştır. 2010 yılında bakkallara kırmızı kart çıkartan, aradan 4 yıl geçtikten sonra 'mahallenin ruhu, sokağın vicdanı' diyerek fikren ters köşeye yatan, kalben çelişkiye boğulan Erdoğan'a inanacak ve aldanacak kimse yoktur" diye konuştu.

"AZERBAYCAN BAĞIMSIZLIK ATEŞİNİN HİÇ SÖNMEMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM"

20 Ocak 1990 tarihinde Rus askerlerinin Azerbaycan'a düzenledikleri kanlı saldırıyı hatırlatan Bahçeli, Azerbaycan'da göçe zorlanmak ve asimile etmek amacıyla her türlü vahşiliğin ve insanlık dışı muamelelerin sahnelendiğini kaydetti.

Silahsız ve savunmasız Azerbaycanlıların Ruslar tarafından acımasızca katledildiğini, mazlumların kan ve gözyaşlarının oluk oluk akıtıldığını ifade eden Devlet Bahçeli, "Bu hunhar saldırıların yıldönümünde şehit olan bütün Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, bu katliamı asla unutmayacağımızı belirtiyor, yanan bağımsızlık ateşinin hiç sönmemesini içtenlikle temenni ediyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli Azerbaycan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title