Haberler

Bahçeli: Erdoğan Gün Yüzü Göremeyecek (2)

Devlet BAHÇELİ: "DAVUTOĞLU LAFIN GELİŞİ BAŞBAKANDIR" MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Balıkesir mitinginde Başbakan Davutoğlu'na yüklenirken, "Davutoğlu lafın gelişi Başbakandır.

Devlet BAHÇELİ: "DAVUTOĞLU LAFIN GELİŞİ BAŞBAKANDIR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Balıkesir mitinginde Başbakan Davutoğlu'na yüklenirken, "Davutoğlu lafın gelişi Başbakandır. Davutoğlu görüntüde Başbakan, esasta sarayın kuklasıdır" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ise "17-25 Aralık'ın faili" olarak söz eden Bahçeli, "Türk milleti 7 Haziran'da başkan ve hırsız adamlarını seçmeyecektir" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin saat 17.00 olarak açıklanan Balıkesir mitingi, bir saatlik gecikmeyle başladı. Miting öncesi mehteran takımı mini konseriyle partilileri coşturdu. Kuva-yi Milliye Meydanı'nı dolduran partililer, ellerindeki bayraklarla mehter marşlarına eşlik etti. MHP'nin seçim şarkıları ise coşkuyu daha da arttırdı. Meydandaki binalar 3 hilalli bayraklarla süslendi. Platformda ise MHP'nin bu seçimler için belirlediği 'Bizimle yürü Türkiye' sloganının yer aldığı afişlerle donatıldı. MHP'nin milletvekili adayları İsmail Ok, Recep Çetin, Rafet Çetinel, Mehmet Duran, Adnan Çelebi, Mehmet Ağar, Tuncay Kılıç ve Kemal Girgin, miting öncesi partilileri selamladı. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş için saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu. Bursa mitinginin ardından Balıkesir'e karayoluyla gelen MHP lideri Bahçeli, 'ilkeli lider' ve 'Türkmen beyi' olarak tanıtıldı. Partililer 'Devletin başına Devlet gelecek', "Öl de ölelim, vur de vuralım' diye sloganları attı. Bahçeli, meydanda yaklaşık 12 bin kişiye seslendi.

SEÇİMİN ÖNEMİNE VURGU

Genel seçimlere tam 31 gün kaldığını söyleyen Bahçeli, "Bu seçimler Türkiye açısından hayati önemdedir. Bu seçimler geleceğimizi tayin edecektir. 7 Haziran'da yalnızca milletvekili seçilmeyecektir. Bundan daha da önemlisi Türk milletinin varlığı ve birliği oylanacaktır. Türkçemiz oylanacaktır. Vatanımızın ve bayrağımızın tekliği oylanacaktır. Milli varlığımız, milli kimliğimiz, milli haklarımız oylanacaktır. Hükümetin tamamen iflas etmiş iç ve dış politikası değerlendirilecektir. Dahası devletimizin akibeti belli olacaktır. 'Ya yurdum' diyeceğiz, ya yutulmaya razı olacağız. ya 'ülkem' diyeceğiz ya topraklarımızın üleşilmesine göz yumacağız. ya bütünlük diyeceğiz ya bölünmeyi sineye çekeceğiz. ya Türkiye ve Türk milleti diyeceğiz ya da tükenmeye, dağılmaya ve parçalanmaya katlanacağız. Sizler sandık başına gittiğinizde yapacağınız tercihlerle Balıkesir'in kaderini tayin edecek, özlemlerini seslendireceksiniz. Nasıl bir ülkede, nasıl bir şehirde yaşamak istediğinizi göstereceksiniz. Milletin adını küllemeye ve köreltmeye çalışanlara mesaj vereceksiniz. Türklüğe alerji duyanlara, milli mefhum ve mirasa düşmanlık besleyenlere tarafınızı ve safınızı ispatlayacaksınız. Yolsuzluğa, yoksulluğa ve yozlaşmaya karşı tavrınızı ve iradenizi belirteceksiniz" dedi.

TÜRKİYE'DE HÜKÜMET YOKTUR

Mitinge katılanlara "Zalime, haine, caniye, vahşiye, teröriste ve tahrikten geçinen lobilere karşı bizimle aynı safta durmaya söz veriyor musunuz" diye soran Bahçeli 'evet' sesleri sonrası sözlerini şöyle sürdürdü: "Sürekli dedikodu yapan, ipotekli, icazetli Başbakanlık yapan Davutoğlu bu evetleri iyi dinlemelidir. Türkiye'de hükümet yoktur. Başbakan yok hükmündedir. İktidar tükenmiştir, iktidar yorulmuştur, iktidar eskimiştir ve kokmuştur. Türkiye'nin yenilenmeye ihtiyacı vardır. Bu yenilenme, yeni Türkiye kepazeliği değildir. Yenilenecek olan milli iradedir, yenilenecek olan hükümettir. Yenilmesi gereken ise AKP ve karanlık ortaklarıdır. Yenilmesi şart olan kumpastır, tuzaktır, oyundur, kirli planlardır. Türkiye böyle gitmemelidir, gidemeyecektir. Türkiye bu çürümüş yönetime daha fazla katlanmamalıdır. Ülkemizin denge ve istikrara kavuşması acilen sağlanmalıdır. Kaybolan güven, tükenen işbirliği ve uzlaşma kanalları tekrar canlandırılmalıdır. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti iflasın eşiğindedir. Devlet çökmenin, millet çözülmenin, milli ve manevi değerlerimiz çürümenin sınır hattındadır."  DAVUTOĞLU LAFIN GELİŞİ BAŞBAKANDIR

Başbakan Davutoğlu'nu eleştiren MHP lideri Bahçeli, "Bunca sorun ortada dururken Başbakan ne yapmaktadır; hükümeti nelerle vakit harcamaktadır. Balıkesir'den soruyorum. Ahlaken ve fiilen Başbakanın kim olduğunu, AKP'ye kimin genel başkanlık yaptığını içinizde bilen var mıdır? Yetki, görev ve sorumlulukları anayasa ile çözülmüş Cumhurbaşkanlığı makamını hangi kötü niyetlere, hangi sakat amaçlara, hangi müflis politikalara kurban verildiğini Balıkesirli kardeşim görmekte midir? Davutoğlu lafın gelişi Başbakandır. Davutoğlu görüntüde Başbakan, esasta sarayın kuklasıdır. Bir Başbakan düşünün ki partisi için oy istemektense başkanlık için yanıp tutuşan bir tiranın kapıkuludur. Bir başbakan düşünün ki taşıdığı makamı ortadan kaldırmak ve Başbakanlığı imha etmek, Erdoğan'a taşeronluk yapmak için adeta kıvranmaktadır. Davutoğlu, AKP'nin ne yapacağını, 7 Haziran'dan sonra iktidara gelirse hangi icraatları yapacağını anlatmaktan bihaberdir. İşi gücü Erdoğan'ı başkan yapmak, tek derdi başbakanlığı, parlamenter sistemi havaya uçurmaktır. Milletin emanetine hıyanetlik edip, makamına bomba döşeyen bir Başbakan duyulmuş mudur. Davutoğlu, Erdoğan'ın gözünden düşmemek için panik halinde sağa sola koşturmaktadır. Türkiye bu yamalı, bu yırtık, bu delik deşik olmuş hükümet anlayışı ile mesafe alamayacak, yol yürüyemeyecektir. Davul birisinin omuzunda, tokmak ise bir başkasının elindeyken iktidardan bahsetmek de akıl karı olmayacaktır" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN' ELEŞTİRDİ

Cumhurbaşkanı için "Erdoğan ise başlı başına garabettir" diyen Bahçeli, konuşmasını şöyle tamamladı: "Cumhurbaşkanlığının tarafsızlığı kalmamıştır. Erdoğan açıktan siyaset yapmakta, alenen 400 milletvekili, bu olmazsa da biraz daha azı için kampanya yürütmektedir. Balıkesirli hemşerilerim size soruyorum. Erdoğan'ın anayasayı çiğnemesini normal görüyor musunuz? Erdoğan'ın parlamenter sistemi bekleme odasına alma teşebbüsüne onay veriyor musunuz? Erdoğan'ın PKK ile başkanlık pazarlıklarını, bölüp, parçalanma üzerine bina ettiği gizli mutabakatını kabul ediyor musunuz? Erdoğan görevini ne hakla, hangi yetkiyle sabote etmektedir. Bu hakkı kimden almıştır. Cumhurbaşkanlığı makamının 10 Ağustos 2014'de çöktüğünü söyleyen Erdoğan'a bu imkan ve sufleyi kimler vermiştir? Türk milleti 7 Haziran'da başkan ve hırsız adamlarını seçmeyecektir. Cumhurbaşkanı sıfatını taşıyan Erdoğan nasıl olur da meydan meydan gezebilmekte, her gün siyasi demeçler vermektedir? 17-25 Aralık failinin Balıkesirliyi ahmak yerine konmasına nasıl tahammül edilecektir. Balıkesir bu sahtekarlığa kanmaz. Balıkesirli kardeşim, AKP, HDP ve PKK arasındaki başkanlık ve iktidar paslaşmasına dayanmaz, buna prim vermez. 'Ne mutlu Türküm' diyene sözünün amansız düşmanı olanların Türklüğü, Türk tarihini, Türk kültürünü ve Türk vatanını mahvetmek için sıraya girmiş firavun taraftarlarına Balıkesir'den destek çıkmaz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Devlet Bahçeli Balıkesir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title