Haberler

Bahçeli'den Parti Teşkilatlarına Genelge

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kongrelerimizde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve diğer suç örgütleriyle herhangi bir irtibatı, iltisakı ve illiyet bağı tespit edilenler kesinlikle ayıklanacak, partimizle ilişikleri kesilecektir." ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, yarın başlayacak ilçe kongreleri dolayısıyla parti teşkilatlarına genelge gönderdi.

MHP'yi 18 Mart 2018'de yapılacak 12. Olağan Büyük Kurultay'a adım adım götürecek parti kongre takviminin yarından itibaren işlemeye başlayacağına dikkat çeken Bahçeli, Türkiye'nin tarihi bir dönemeçten geçtiğini ifade etti.

Ülkenin milli birlik ve beraberliğinin taarruz altında olduğunu belirten Bahçeli, "Toplumsal huzur ve dirliğimiz taciz, tariz ve tahrik kıskacındadır.

15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsüyle birlikte riskler yaygınlaşmış, belirsizlikler fazlalaşmış, gelecek planları ertelenerek askıya alınmıştır.

Şu anda milli mücadele yıllarından daha ağır şartlar hüküm sürmekte, günden güne hakimiyet alanını genişletmektedir.

Türk milletine diz çöktürmek emelinde olan, bağımsızlığına zincir vurmak amacıyla yanıp tutuşan azılı suç örgütleri, terör çeteleri, melun ve muhasım güçler peş peşe saldırı kuyruğuna girmişlerdir.

Üzülerek ifade etmek isterim ki, Türkiye vahim bir darboğaza düşmüş, içinden çıkılması zaman alacak husumet fırtınasına tutulmuştur.

Kritik ve stratejik sorunlar vatanımızı kuşatmış, insanımızı bunaltmış, umutları karartmıştır.

Maalesef gelişmeler kahredici boyutlardadır." değerlendirmesinde bulundu.

"FETÖ ve PKK ihanet ikizi"

FETÖ ve PKK'yı "ihanet ikizi" olarak nitelendiren Bahçeli, iki terör örgütünün birlikte, eş zamanlı, birbirini tamamlar ve takviye eder şekilde Türkiye'ye tuzak kurduğunu, ülkeyi şiddet ve dehşet sarmalına çektiğini vurguladı.

Terör örgütlerinin koordineli şekilde milletten ve devletten intikam alma yarışına girdiklerini belirten Bahçeli, "Tüm imkanlarını kullanarak milli ve manevi değerlerimize savaş açmışlardır.

En son olarak, 6 Ekim'de İstanbul Yenibosna'da vuku bulan menfur saldırı, bugün ise Ankara Haymana yolu civarında bombalı araçla eylem hazırlığındaki iki teröristin bedenlerini patlatması nasıl bir felaketle karşı karşıya olduğumuzu tekrar gözler önüne sermiştir.

Nitekim muhatap olduğumuz düşmanlık, maruz kaldığımız nefret salgını devasa boyutlara ulaşmıştır.

Türkiye çok bilinmeyenli, çok aktörlü, çok tehlikeli bir sürecin olumsuz tüm gelişmelerine mahkum edilmiştir." ifadelerini kullandı.

MHP Lideri Bahçeli, Türkiye 15 Temmuz FETÖ darbe kalkışmasının sonuç ve sarsıntılarıyla meşgulken, "kiralık cinayet örgütleri" PKK ve DAEŞ'in suikast ve sabotajlarını aralıksız sürdürdüğüne dikkati çekti.

Terörizmin ahlaksız, kural, insaf ve vicdan tanımayan vahşi yüzüne milletin acı verici şekilde defalarca şahit olduğunu beliren Bahçeli, "Bölücü caniler, din ve diyaneti kılıf yapan katiller, hepsinden önemlisi de bunlara kol-kanat geren sözde dost görümlü hasım ülkeler, Türkiye'nin kuyusunu kazmak için her fırsattan istifade etme hevesindedir." değerlendirmesini yaptı.

Haçlı operasyonu

Türklüğe karşı yeni bir haçlı operasyonunun tertip edildiğini belirten Bahçeli, "Silahlanan, bombaları kuşanan insan kasapları devreye girmişlerdir.

FETÖ, IŞİD, PKK, PYD-YPG, DHKP-C isimli Türk ve Türkiye düşmanı örgütler aynı kirli ve karanlık merkezlerden yönlendirilip kontrol edilirken, hem Ortadoğu'nun hem de Türkiye'nin parçalanarak yeniden dizayn projesinde maşa işlevi görmektedirler." ifadelerini kullandı.

Emperyalizmin, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyadaki tüm hesaplarını asırlık çıkarları doğrultusunda güncellediğini vurgulayan Bahçeli, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da Türkiye'nin iç savaşa savrulması, ardından içine doğru kıvrılarak çökmesi net olarak planlanmıştır.

15 Temmuz'da kardeşin kardeşe kast etmesinin iklim ve vasatı oluşturulmak istenmiştir.

Pensilvanya'dan yağdırılan ölüm ve yıkım emirleriyle Ankara'nın düşürülmesi, Türkiye'nin imhası kurgulanmıştır.

Hizmet ve himmet şifreleriyle Türk devletinin hücrelerine kadar sızıp işgal hareketi başlatan FETÖ; bugüne kadar Türkiye'yi uçurumdan aşağı itmek ve yok etmek için adice, alçakça faaliyette bulunmuştur.

Ve bunu yıllar içinde sayısız işbirlikçinin katılımıyla yapmıştır."

Devletin, kaybettiği denge ve düzene mutlaka kavuşması, bu nedenle meşru müdafaa ve refleksini hukuk sınırları içerisinde kalarak sonuna kadar göstermesi gerektiğini savunan Bahçeli, Türkiye'nin baştan ayağa temizlenmesine ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Teröristlerin saklandıkları her delikten çıkarılıp adalete teslim edilmesi gerektiğine işaret eden Bahçeli, "Hainler yaptıklarının bedeli misliyle ödemelidir.

Devlet ebed müddet anlayış ve kavrayışıyla zulme ortak olan, hıyanete destek veren, çanak tutan, kıyısından köşesinden içinde bulunan kim varsa hak ettiği cezaya çarptırılmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, mücadele yürütülürken mağduriyetlerin önünün de alınması, suçsuz ve günahsız insanların hak ve hukuklarına azami saygı gösterilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Türkiye'nin, devlet olmaktan kaynaklanan hak ve yükümlülüklerini savunmak amacıyla gerek sınır güvenliğini gerekse de milli varlığını koruma ve kollama görevini ne pahasına olursa olsun yerine getirme mecburiyetinde olduğunu belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

"Bu maksatla kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörizmle mücadele etmek için komşu coğrafyalardaki mevcudiyetinden rahatsızlık duyulması en hafif tabirle pervasızlık ve art niyetliliktir.

Ülkemize doğrudan tehdit doğuran sınırlarımıza yakın veya mücavir bölgelerde uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızı kullanmamız hiçbir ülkenin zoruna gitmemelidir.

Bu itibarla TSK'nın Irak'ın Başika Kampı'nda bulunması meşru olduğu kadar ülke ve bölge güvenliği açısından da zorunluluktur.

Komşu ülke Irak'ın, topraklarında terör örgütleri cirit atıp birçok ülkenin askeri varlığı konuşlanmışken, Türkiye'ye işgalci muamelesi yapması, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne müracaatta bulunması tek kelimeyle hezeyan ve akıl tutulmasıdır."

"ABD'nin ikircikli tutumu kabulü mümkün olmayan bir sorun"

ABD'nin ikircikli ve sarsak tutumunun bir başka açmaz, izah ve kabulü mümkün olmayan sorun olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti sınır ötesinden kaynaklanan her türlü mütecaviz saldırı ve şirret hesaplara karşı gereken tedbirleri yerinde ve zamanında almakla mükelleftir.

Bundan gocunan ülkelerin öncelikle kendi niyet ve politikalarını gözden geçirmeleri, insanlığın ve tarihin doğru yerinde durmaları şarttır." değerlendirmesinde bulundu.

MHP'nin, Türkiye'nin tarihi hak ve çıkarlarını zedelemek, Türkiye'yi zayıf düşürmek, tartışmaya açmak isteyen iç ve dış odakların tam karşı cephesinde bulunduğunu ifade eden Bahçeli, bu duruşlarının asla bozulmayacağını kaydetti.

Kongre takvimi

Partisinin Başkanlık Divanının 28 Aralık 2015 tarihinde aldığı tavsiye kararı, ardından Merkez Yönetim Kurulunun (MYK) 10 Ocak 2016'da bu tavsiye kararını onaylamasıyla 12. Olağan Büyük Kurultaylarının 18 Mart 2018'de yapılmasının kararlaştırıldığını hatırlatan Bahçeli, genelgede, ilçe kongrelerinin yarın başlayıp 30 Nisan 2017'de, il kongrelerinin de 4 Haziran 2017'de başlayıp 5 Kasım 2017'de sonuçlandırılacağını bildirdi.

MHP'nin, 1 Kasım 2015'den sonra çok şiddetli ve benzerlerine çok az rastlanmış kara bir dönem yaşadığını belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

"Partimizi boyunduruk altına almak, önünü kesmek, sinsi senaryolara müzahir ve müsait hale getirmek için olağanüstü operasyon süreci aylarca sürdürülmüştür.

Milliyetçi Hareket Partisi üzerinde hesap yapan çevreler 15 Temmuz'dan sonra geri çekilmiş veya duraksamış gibi görünseler de, buldukları ilk fırsatta tekrar, bir kez daha şanslarını deneyeceklerdir.

Bu nedenle önümüzdeki ilçe ve il kongre süreçlerinde partimizin içine sızmaya, tabandan tavana yuvalanmaya çalışan ve Milliyetçi-Ülkücü Hareketin haysiyet ve hassasiyetlerini taşımayanlara karşı gereken dikkat ve uyanıklık tam olarak gösterilecektir."

"FETÖ mensuplarının partimizle ilişikleri kesilecektir"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, genelgede, "Kongrelerimizde FETÖ ve diğer suç örgütleriyle herhangi bir irtibatı, iltisakı ve illiyet bağı tespit edilenler kesinlikle ayıklanacak, partimizle ilişikleri kesilecektir" vurgusu yaptı.

Bahçeli, provokasyonlara da dikkati çekerek, partisinin teşkilatlarına, "İçinden geçtiğimiz nazik dönemde hiçbir çatışmanın tarafı ve muhatabı olunmayacak, saldırı ve provokasyonlar karşısında soğukkanlı ve hukuka bağlı hareket edilecektir." talimatı verdi.

Devlet Bahçeli, "Kongrelerde akıl, sabır, sağduyu ve büyük bir metanetle üzerimizde hesap yapanların oyunları boşa çıkarılacak, teşkilatlarımıza ve kongre salonlarına girenler ve çıkanlar takip edilecek, şüpheli simalarla ilgili vakit kaybetmeksizin güvenlik güçleri bilgilendirilecek, disiplin ve olgunluk içinde demokrasi şölenimizin icra edilmesi sağlanacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli Haymana PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title