Haberler

Bahçeli, Davutoğlu'nun Diyarbakır Ziyaretini Atasözüyle Eleştirdi

Güncelleme:

Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hafta sonu yaptığı Diyarbakır ziyaretini eleştirip "İnanma dostuna, saman doldurur postuna." diyerek atasözü ile vurdu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı partisinin grup toplantısında millietvekillerine hitap etti. Gündeme dair açıklamalar yaptıktan sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu hedef alan Bahçeli, Diyarbakır ziyareti üzerinden Davutoğlu'na yüklendi.

Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Çözüm Sürecini ihanet sürecine dönüştürdüğünü Kandil ve İmralı'yı selamladığını söyleyerek ağır ifadeler kullandı ve "İnanma dostuna, saman doldurur postuna" dedi.

İşte Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları:

"BAĞ VE BAHÇELERİN NEŞESİ KAÇTI"

"Bağların bahçelerin neşesi kaçmış verimi düşmüştür. AKP çiftçiyi yüzüstü bırakmıştır. Kaçak ve karanlık saraya gelince trilyonları savuran ayakkabı kutularına milyon dolarları saklayan soygun şebekesi konu çiftçi olunca "gözünü toprak doyursun" diyecek kadar küçülmektedir. Çiftçilerimizin kavurucu hal ve ıstırabını herkesin takdirine sunuyorum.

MAZOT HESABI YAPTI

2002 yılında 3,3 kilo buğdayla 1 litre mazot alınabiliyorken, 2013 yılında 6,72 kilogram, 2014 yılında 5,22 kilogram buğdayla bir litre mazot alınabilmiştir. Bu karşılaştırmaları arpa pancar soğan patates tütün gibi ürünlerde de yapmak mümkündür ve sonuç aşağı yukarı hep aynıdır. Buradan açık şekilde çıkardığımız sonuç şudur. Çiftçimizin kullandığı mazot yıldan yıla artmıştır. Gelin görün ki çiftçinin reel kazancı azalmış fakirliği çoğalmış emek ve sermaye kediye yüklenmiştir. Gübre açısından baktığımız zaman da durum iç açıcı değildir.

Mazot fiyatları 4 kat, gübre fiyatları 9 kat, elektrik kullanım bedelleri 2,47 kat yükselmiştir. Yandaş dağıtım şirketlerinin faturasını düzenli ödeyen vatandaşlarımıza çiftçilerimize ilave kaçak para çıkaracağı gelişmelerden anlaşılmaktadır. Bu tablo resmen iflastır.
Simit hesabını seven iktidara bir kez daha sesleniyorum. 2002'de 660 gram buğday ile 1 simit. 2015'te ise 1,2 kilogram buğday ile bir simit alınabilmiştir. Rakamların söylediğiyle AKP'nin ileri sürdüğü söylemler farklıdır. AKP'nin baktığı yerde çiftçi yoktur.

HAYVANCILIK DİBE VURDU

Şüphesiz kendi kendimizi doyuramayacak durumda olmamız ibret vesikasıdır. Öyle ki saman bile ithal edilmiştir. Canlı hayvan ve et ithalatıyla hayvancılık dibe vurmuştur. Şiddetli soğuktan dolayı bir çok yöremizde hayvanlar açlıkla yüz yüzedir. Bu itibarla hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız sorun yumağının içindedir. 2000'li yılların başında tarımdan ekmek çıkaran 7,6 milyon vatandaşımız varken bu sayı 6 milyona düşmüştür. Yaklaşık 2 milyon kardeşim çiftçiliği terk etmiştir.

"AKANA KOKANA DEĞİL.."

Afrika'da kahramanlık pozu verenler, Türkiye'ye çalışmak için davet eden aklı evveller size soruyorum, akana kokana değil çuvala girene bakın. Davos'ta maval okuyan başbakan, Etiyopya'da atıp tutan, okullarla uğraşan cumhurbaşkanı size söylüyorum. Uzaklara gitmeyiniz, mağdur kırlarda, köylerde, yaylalarda mezralardadır. Mağdur Anadolu'nun kucağında bozkırların yamacında ovaların koynundadır. Mağduriyet tarlalarda tezgahlarda tüyü bitmemiş yetimlerin adı bile konulmamış yavruların gözbebeklerindedir.

"SARAY'DAKİ RECEP DEĞİL..."

Saray'daki Recep değil Ermenek'teki Recep mağdurdur. Kaçakçı Rıza değil Balıkesirli Rıza mağdurdur. Rüşvetçi bakanlar değil, yoksulluğun ayazında buz kesmiş, işsizliğin karanlığında kalmış milyonlar mağdurdur. Saraya kapanmış Davutoğlu değil gelecek nesillerimiz mağdur ve mahcuptur. Türk çiftçisi artık bunları görmeli hesabını bunlara göre yapmalıdır. AKP'yi tanımalı bu çorak verimsiz kuru taş kalpli zihniyeti nadasa bırakmalı demokrasi tırpanıyla kesip budamalıdır. Hükümet bahane üretmemeli, çiftçiye ürettiğinin karşılığını dünya gözüyle hakkını vermelidir."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Ahmet Davutoğlu Devlet Bahçeli Diyarbakır Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (14)

cheMobil-ANDROID:

güldüm buna ne diyor bu biskuvit ci :) şimdi ye kadar ne yaptınız ki bundan sonra da yapacak siniz iktidar size haram dir siz bu faşist duygular la ancak böyle olursunuz

5
22
yanıtYanıtla
DıyarkentlıMobil-ANDROID:

MHP pişmAnlıktır

5
20
yanıtYanıtla
Elazığlı BozkurtMobil-ANDROID:

Tek çare MHP

21
3
yanıtYanıtla
zahid alwaniMobil-ANDROID:

salak milliyetçik bizi mahf etti.. yeter artık turkudu arabı kurdu çerkesı ermenisi hepsi turk vatandaşı ve herkesın hakı vardır ...mhp chp bu iki partı yuzunden türkiye bulunecek

2
16
yanıtYanıtla
Amed 21mobilWeb@haberler.com:

Ataput demek ışid demektir Apo demek Önder demektir Barzani demek imparator demektir ibo perwer Ahmet Kaya güzel ses demektir rte demek mazlumların ezilen Halkların efendisi demektir bahço demek hav hav demektir biji obama

1
16
yanıtYanıtla
kemal dorukMobil-ANDROID:

ins büyük kurdistani kurmaya adim adim yaklasiyoruz irak bitti suriye bitti sirada tc var haydi ypg pkk kalbimiz sizlerle

1
15
yanıtYanıtla
KEMAL CCC:

BUNCA KARAKTERSİZ ŞEREF YOKSUNUNUN OLDUĞU YERDE ADAMSIN BOŞVER. AMA MHP DE BİR DEĞİŞİM OLURSA HABERİNİZ OLSUN BU GÜNE KADAR OLAN İHANETLERİN YARGI ELİ İLE HESABI GRAM GRAM SORULUR. HDP Lİ VEKİLLER VE BELEDİYE BAŞKANLARI KANDİLİN ELEMANI GİBİ ÇALIŞAN VE AKP ZAMANINDA ELBEBEK GÜL BEBEK BESLENENLER BU GÜNLERDE DEVLET İÇİNDE OYUN KURAN AKP LİLER DAHİL EN BAŞTA TAYYİP ERDOĞAN CB I OMUŞ OLMAMIŞ FECİ ŞEKİLDE VATANA İHANETTEN YARGILANIR MHP DEYÖNETİMDE DEĞİŞİM OLUP İKTİDAR OLUNURSA. BU ARADA TABİİ SİYASETTE SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ, İL VE İLÇE BAŞKANINA BÜROKRAT ATATTIRMAYI BİTİRECEK BİR SİSTEM, PATRONA VE SİYASİYE ÇOBANLA EŞİT OLAN ADİL BİR ADALET TESİS EDİLİR MHP İKTİDARININ İKİNCİ DÖNEMİNDE. O PATRONLAR MEDYA BARONLARI HESABA ÇEKİLİR. AMA MEDYA BU MİLLETİ KANDIRDIĞINDAN MEDYA PATRONLARININ İSTEDİĞİ YERE MİLLET KANALİZE EDİLEREK İKTİDAR BELİRLENİR. MAALESEF BU MİLLETİN MALLIĞININ SONUCU BU GÜNLER. BEN DOĞRUYU HAKKI SÖYLEYİMDE OY VERİRSEN VER VERMEZSEN VERME.

11
3
yanıtYanıtla
hakim21Mobil-ANDROID:

mhp 2001 de iktidara geldi de ne yaptı. ülkeyi krize soktu.

4
10
yanıtYanıtla
emreMobil-ANDROID:

ülke bitmiş devlet yıkılmış herkes aç :)))) insanlar yolda buldukları son model telefonlarla buraya yorum yazıyor :))))))) bi yürüyün gidin ula

7
4
yanıtYanıtla
MHP 66:

ALLAH ISINI RAST GETIRSIN LIDERIM AKKOYUNLARA KAPAK OLSUN KONUSMAN AMA BUNLARDA UTANACAK ANLAYACAK BEYINMI VAR

5
5
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title