Haberler

Bahçeli: "Bizim Cenahtan Epeyce Saygısızlık Gördüm" Diyerek Sızlanan Gül, Elini Taşın Altına...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık makamını derhal boşaltması gerektiğine dikkat çekerek, "Türkiye Cumhuriyeti sivil ve silahsız bir darbeyle karşı karşıyadır.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık makamını derhal boşaltması gerektiğine dikkat çekerek, "Türkiye Cumhuriyeti sivil ve silahsız bir darbeyle karşı karşıyadır. Erdoğan Anayasa'yı fiilen askıya almıştır. Erdoğan'ın lehine kalemşörlük ve müfterilik yapan yeni yetmelerin hücum ve hakaretlerine muhatap kalan Gül artık biraz dik durmalı, giderayak Türkiye'ye sahip çıkmalıdır. "Bizim cenahtan epeyce saygısızlık gördüm' diyerek sızlanan Gül elini taşın altına koymalıdır" dedi.

Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin miadını doldurduğunu, politik ömrünü tamamladığını ve geriye sarmaya başladığını söyledi. Bahçeli, "10 Ağustos Cumhurbaşkanı Seçimi beklenilenin aksine yeni bir sorun yumağı üretmiş, daha büyük bir sorun kuşağı doğurmuştur. Ortada huzurdan, güvenlikten ve esenlikten eser kalmamıştır. Türkiye; tek bir adamın egosuna, tek bir adamın koltuk hırsına, tek bir adamın keyfiliğine mahkum edilmiştir. Bu adam ki, kuvvetler ayrımı ilkesini anlamsız hale getirmiştir. Bu adam ki, yasama, yürütme ve yargıyı tekeline almak için kolları sıvamıştır" ifadelerini kullandı.

-"TÜRKİYE CUMHURİYETİ SİVİL VE SİLAHSIZ BİR DARBEYLE KARŞI KARŞIYA"-

Erdoğan'ın, 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı seçilmesine rağmen itici, incitici, kırıcı ve cepheleştirici üslubunu aynen sürdürdüğünü vurgulayan Bahçeli, şöyle konuştu:

"Erdoğan, Anayasa'ya aykırı hareket etmekle kalmayıp, Cumhurbaşkanı seçilmesine rağmen suç işlemektedir. Recep Tayyip Erdoğan 15 Ağustos'tan itibaren sadece olgusal değil; resmen ve hukuken de seçilmiş Cumhurbaşkanı'dır. Cumhurbaşkanı Seçimi'nin kesin sonucunun 15 Ağustos'ta duyurulmasına rağmen, Resmi Gazete'de yayımlanma safhası henüz yerine getirilmemiştir. Erdoğan ve emir verdiği kukla ve köle bürokratlar yasaları hiçe saymakta, Resmi Gazete'ye ahlaksızca ve alenen ambargo koymaktadır. Ne var ki, bu tezgah, bu usulsüzlük Erdoğan'ın açıklarını kapatmaya, yırtıklarını yamamaya, hukuka karşı hazımsızlığını örtmeye yetmeyecektir. Recep Tayyip Erdoğan 12. Cumhurbaşkanı olduğundan dolayı Anayasa'nın 101. maddesince; taşıdığı milletvekilliği görevi kendiliğinden düşmüş, parti genel başkanlığıyla ilişiği otomatikman kesilmiştir. Şayet Türkiye bir hukuk devletiyse, şayet herkes kanun önünde eşitse, şayet şeriatın kestiği parmak acımayacaksa; Erdoğan 15 Ağustos'tan itibaren milletvekilliğini kaybettiğinden Başbakan da sayılamayacaktır. Halihazırda Türkiye hükümetsizdir. 61. Cumhuriyet Hükümeti şeklen ve esasen bitmiştir. Atılan imzaların, yapılan atamaların, verilen kararların hiçbir hukukiliği ve meşruiyeti yoktur. İkaz ve önemle bildiriyorum ki, Recep Tayyip Erdoğan Başbakanlık makamını derhal boşaltmalıdır. Herkesi uyarıyorum, Türkiye Cumhuriyeti sivil ve silahsız bir darbeyle karşı karşıyadır. Erdoğan Anayasa'yı fiilen askıya almıştır. Oldubittilerle devleti ele geçirmiştir. Erdoğan; vatana, millete, demokrasiye ve hukuka ihanet etmektedir. Meselenin şakaya gelir tarafı yoktur; Türkiye'nin yönetimi gasp edilmektedir. Erdoğan'ın lehine kalemşörlük ve müfterilik yapan yeni yetmelerin hücum ve hakaretlerine muhatap kalan Gül artık biraz dik durmalı, giderayak Türkiye'ye sahip çıkmalıdır. "Bizim cenahtan epeyce saygısızlık gördüm' diyerek sızlanan Gül elini taşın altına koymalıdır."

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title