Haberler

Bahçeli: Başbakan Şeref Yarışında Şerefsizlikle Kaybediyor (2)

Bahçeli'den 'HIRSIZ' SLOGANINA TEPKİ

Kahramanmaraş'ın ardından Gaziantep'e gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı. Alanı dolduran yaklaşık 30 bin kişilik kalabalığa hitap eden Bahçeli, yerel seçimlerin önemli olduğunu ifade etti ve sandığa sahip çıkılması mesajı verdi. MHP Lideri Bahçeli, kalabalıktan yükselen 'Hırsız' sloganına da tepki göstererek, "Gelişi güzel slogana gerek yok. Hakimlerin vereceği kararı siz vermeyin. Başka siyasi partilerin meydanlardaki sloganlarını bizim geleneğimizde taklit yoktur ki kullanalım" diyerek engelledi.

TÜRKİYE KRİTİK EŞİKTE

Türkiye'nin çok kritik bir süreçte olduğunu ve önce millet düşüncesi ile hareket edilmesi gerektiğini dile getiren Bahçeli, "Türkiye nazik bir süreçte ve gerilim stratejisi gittikçe yoğunlaştırılıyor, ülke kamplara, kaosa, krize cepheleşmeye doğru sürükleniyor. Bu konuda çok dikkatli olmak gerekir, bu ülke hepimizindir. Bütün siyasi partilerimiz bu milletimizin evlatlarının kurmuş olduğu siyasi kuruluşlardır. Öyleyse bugünkü siyasi iktidar her zaman AKP AKP diye böbürlenip gezeceği yerde MHP'nin bir anlayışını benimsemiş olması hem kendileri hem ülkemiz için hayırlara vesile olur. MHP, 'önce ülkem ve milletim, sonra partim' diyor" dedi.

SİYASİ AHLAKSIZLIK YAPIYOR

Başbakan Erdoğan'ın kendisini güçlü göstermek için tüm siyasilere haksızlık ve saygısızlık yaptığını ifade eden Bahçeli şöyle konuştu:

"Başbakan yandaş ve yanaşma medyasını yanına almış gece gündüz propagandayla ülkeye hizmet yerine, kendisine oy verenlerin isteklerini karşılayacağı yerde sürekli olarak gücünü artırmayı tercih etmiş, açıkçası milleti ve AK Parti'ye oy vermiş kardeşlerimizi aldatmış ve kandırmıştır. Şimdiki duruma bakarsak AK Parti'nin 11 yıllık iktidarı döneminde zaman zaman televizyonlarda konuşmalarıyla, zaman zaman TOKİ aracılığıyla düzenlenen taşıma miting, montaj görüntülerle güçlü olduğunu göstererek milletin iliğini sömürme politikası gütmüş, gerçekleri gizlemiştir. Türkiye'de ne varsa kendi döneminde olduğunu iddia ederek, her şeyin 2002 Kasım'ından itibaren başladığı siyasi ahlaksızlığını öne sürerek, bu millete hizmet etmiş tüm siyasilere, tüm siyasi partilere hakaret ederek, saygısızlık yaparak güya aklınca 'en iyisi benim, en büyüğü benim' iddiasına girmiştir. Ama gerçek bu değildir."

ŞİMDİ TWİTTER KUŞLARIYLA UĞRAŞIYOR

Başbakan Erdoğan'ın yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceği sözüyle iktidara geldiğini ancak şimdi yasaklarla uğraşmaya başladığını söyleyen Bahçeli şöyle devam etti:

"Türkiye'de işsizlik kadar ağır sosyal hastalık yanında yeni bir sosyal hastalık, toplumsal hastalık ortaya çıkmıştır ki; bu dün vardı ama bugün çok netleşmiş olarak karşımızda duruyor. Her ülkede siyasiler başta olmak üzere, devletten iş alarak hayatlarını devam ettirmek isteyen işadamları olmak üzere, yolsuzluk ve rüşvete önemli eğilim gösterirler. Bunlar 3-5 kuruş daha fazla kazanayım derken Türkiye'yi toplumsal hastalığa sokarlar. Bu hastalık çürütücüdür, kemiricidir, devleti çökertici bir hastalıktır. Bu hastalığın adı; yolsuzluk ve rüşvet demektir. Sayın Başbakan 'yoksulluğu ortadan kaldıracağım, yolsuzlukla mücadele edeceğim, yasakları ortadan kaldıracağım' diyerek 3 Y ile kendine politika çizdiğini söylüyor ama bunları yapmıyor. Bugün Türkiye'nin yoksul insan sayısı 44 milyona ulaşmış, yolsuzluk ve rüşvetin ne kadara ulaşacağı eğer adalet başta ise Recep Tayyip Erdoğan görecek hepsini. Şimdi de kalkmış yasaklarla uğraşıyor, ne varsa yasak getiriyor. Şimdi twitter kuşlarıyla uğraşıyor. Neymiş kendisine yapılan haksızlıkları, kendisine yapılan iftiraları ortadan kaldıracakmış. Ne kadar yasaklarsan yasakla, komplo dersen de, montaj dersen de. Yolsuzlukla rüşvet halkın arasına yayılmış, bir ayakkabı kutusuna kafayı takmış o ayakkabı kutusunda ayakkabı mı var yoksa 4,5 milyon dolar mı var onu merak ediyor millet."

BAKAN ÇOCUKLARI ESKİDEN PUL BİRİKTİRİRDİ

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna değinerek Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Bahçeli, "İran'dan bir şarlatan gelmiş. 17 Aralık'taki hesaba göre 187 milyon Türk lirası yolsuzluk ve rüşveti 4 bakana dağıtmış. Bakan çocuklarında para sayma makinası alışkanlık haline gelmiş. Eskiden bakan çocukları pul biriktirirdi, eskiden buna benzer hobileri olurdu şimdi öyle bir hastalık başlamış ki kasa ve para sayma makinaları hobileri olmuş" dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI ŞANSI KALMAMIŞTIR

Başbakan Erdoğan'ın siyasi anlamda tükendiğini ve Cumhurbaşkanlığı şansı kalmadığını ifade eden Bahçeli şöyle konuştu:

"Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi ömrü tükenmiştir. Recep Tayyip Erdoğan artık bitmiştir. Recep Tayyip Erdoğan yakın tarihte Türk siyasi hayatından çekilmek mecburiyetinde kalacaktır. Başbakan olmak artık onun için mümkün değil, ama Cumhurbaşkanı olma şansı da kalmamıştır Çankaya yokuşunu sırtındaki yolsuzluk ve rüşvet ağırlığıyla çıkamaz artık."

PROVOKATÖRLERE ALET OLAMAYIZ

Başbakan Erdoğan'ın iktidarı döneminde yalan, talan ve çalan lobisinin oluşturulduğunu ve ülkenin felakete sürüklenemeyeceğini anlatan MHP Lideri Bahçeli, "Kargaşaya, toplumu kışkırtan ajan ve provokatörlere alet olamayız. Bu ülke bizimdir, bizim kalmamalıdır. Öyleyse bugünkü Recep Tayyip Erdoğan kendi kendine hesap soramıyorsa; onun hesabını millet iradesi sormalıdır. Millet iradesi bu hesabı yargı yoluyla sormalıdır. Ama yargı yoluyla hesap sorulabilmesi için bugünkü iktidardan kurtulmak gerekiyor. Nasıl; demokrasi içinde, seçimlerle. En yakın seçim 30 Mart'ta. Öyleyse 30 Mart'ta belediye başkanını seçeceğiz ama iktidar değişikliği için de oy kaymasına uğrayacak, gittikçe oy kaybedecek. ya neden oy kaybettiğini söyleyecek, ya da yüce divana gitmekten başka çaresi olmayacaktır. O sebepten dolayı sandıkla sokak arasında bir tercihte bulunmak lazım. Sokağı hareketlendirerek kavga, kamplaşma, cephelere sokarak birbirimizi kıydırmaya kimse teşebbüs etmemeli, bunlara kapılmamalıyız. Sandığa güvenerek yanımıza evlatlarımızı da alarak 30 Mart'ta oylarımızı kullanmalıyız ve siyasi iktidara ders verecek oy azalmasını sağlamalıyız. Bunu yaparken özellikle söylüyorum; son günlerde bazı kışkırtmalarla toplumda özellikle gençlerimizi yanlışlara çekmek isteyenler var. MHP ve ülkücüler üzerinde oyun oynanıyor. Çünkü ülkücü hareketin güçlenmesinden çekiniyorlar."

Bahçeli, partisinin belediye başkan adaylarına destek isteyerek bitirdiği mitingin ardından kentten ayrıldı. - Bahçeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli Kahramanmaraş Gaziantep Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title