Haberler

Bahçeli Başbakan'ın Fıtratında Hortumlamak, Madencinin Fıtratında Toprak Altında Kalarak Can Vermek...

Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "Başbakan Erdoğan'ın 'bunun fıtratında bu var' demesi acımasız bir şahsiyetin zırvasıdır. Başbakan'ın fıtratında hortumlayarak zenginleşmek madencinin fıtratında toprak altında kalarak can vermek vardır" dedi. Bahçeli, "Altını çizerek söylüyorum ki 19 Mayıs aşağılanan küçümsenen milli ruhun, milli ahlakın dirilişidir. 19 Mayıs teslimiyetçi hükümetlere karşı milli bilinci uyanışıdır. Gençliğin örnek aldığı kişiler arasında dizi film karakterlerinin olması bizim için üzücü bir durumdur. Gençler arasındaki suç oranını artması Başbakan'ı düşündürmelidir. Başbakan gençlerden korkmamalıdır. Onların haklı eleştirilerine kulak tıkamamalıdır. Gezi Parkı'ndan bu yana kabus görmeyi bırakmalı her gösteriyi kendisine komplo olarak görmemelidir. Türk gençliği demokratik yollardan iktidar değiştirecek ehliyete sahiptir. Gençlerimizi duygularını ipotek ettirmemelidir" diye konuştu.

"MADEN İŞÇİLERİNİN HAYATI ÇİLELİDİR"

"Ayakkabı kutuları karşısında Türk gençliği sessiz kalmamalıdır" diye Bahçeli şunları söyledi; "Sandıkta ve özellikle cumhurbaşkanlığı seçiminde tarihi vazifesini ifade etmektedir. Türk gençliği mizahın, tebessümün tarafındadır. Ceberrut Başbakanı'nın 12 yıllık serüvenini mahkeme koridorlarında sonlandırmak Türk gençlerine düşüyor. 13 Mayıs günü sadece Soma değil 77 milyon tüm Türkiye ağlamıştır. Acımızı tarif etmek için kelimeler kifayetsizdir. Yüce Allah bu ve benzeri acıları bir daha bize yaşatmasın diye dua ediyorum.

Daha az üşüyelim, daha çok ısınalım diye fedakarca çalışan maden işçilerimizin hakkını ödeyebilmemiz gerçekten de kolay değildir. Saklamaya, gizlemeye, ört bas etmeye kimse kalkışmasın. Maden işçilerinin hayatı çilelidir. Soma faciası her şeyi gün yüzüne çıkarmıştır. Kömür hala en önemli enerji kaynağı olmayı sürdürmektedir. Halen iş kazalarının olması ve dünyada ilk sırada olmamız uygarlıkla bağdaşmamaktadır. Şimdi zaman yasımızı tutmakla birlikte Soma'daki facianın asıl sebeplerini detaylarıyla ortaya çıkarma ve sorumluların ceza almasını sağlama zamanıdır" dedi.

"ŞİRKET İHALESİZ OLARAK DEVLETE KÖMÜR SATMIŞTIR" Bahçeli, "Enerji ve Tabi kaynaklar Bakanı olayın başından bu yana olumlu, olgun, sabırlı, çatışmadan uzak tutumunu sürdürmüştür.

STK'lara, uzman ekiplere kamu görevlilerine buradan teşekkür ediyorum. Soma'daki maden rödovans usulüyle söz konusu şirkete verilmiştir. Bu şirket de ihalesiz olarak devlete kömür satmıştır. Hükümet oldukça tartışmalı ve kuşkulu bir uygulamanın tarafı olmuştur. Sırf siyasete kömür torbasıyla yön vermek, muhtaç vatandaşlarımızın aklını çelmek için mevzuata aykırı işlemlere alenen imza atılmıştır. Toprak altındaki işçilere ek külfetler yüklenmiştir. Bize göre madendeki kaza cinayettir. Denetim eksikliklerinin had safhada olduğu anlaşılmaktadır. Maden teftişlerde her şey normal çıkmıştır o halde 301 işçimizin ölümü nasıl izah edilecektir? 301 canımızın kaybında kimlerin doğrudan ya da dolaylım parmağı varsa ortaya çıkarılmalıdır. Başbakan ve hükümet de yandaş medya aracılığıyla sorumluluğu üzerinden atmaya çalışmamalıdır" dedi. BAKAN YILDIZ'A TEBRİK Bahçeli, "17 Ağustos ve 17 Kasım 1999'da iki büyük deprem felaketiyle karşılaştık. Yeni kurulan bir hükümet olarak 7 bakanımız hemen konuyla sorumlu olarak yakından ilgilendi. Soma'da gördüğüm zaman aklıma gelen iki kardeşimizden biri Sağlık Bakanı Osman Durmuş, biri de Bayındırlık Bakanı Koray Aydın aynı enerji bakanı gibi gecesini gündüzüne katarak görev yapmıştır. Bu iki değerli kardeşime benzer şekilde hareket eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'nı tebrik ettiğimi açıkça Soma'da ifade etmiştim. Yedi bakanımızla birlikte gecesini gündüzüne katmış iki arkadaşıma MHP olarak yeniden teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞBAKAN'IN FITRATINDA HORTUMLAMAK VAR Bahçeli, "Başbakan Erdoğan'ın 'bunun fıtratında bu var' demesi acımasız bir şahsiyetin zırvasıdır. Bu nasıl bir fıtrattır ki sürekli olarak madencilerimizi bulmaktadır. Başbakan'ın fıtratında hortumlayarak zenginleşmek madencinin fıtratında toprak altında kalarak can vermek vardır. Başbakan'ın fıtratında önüne gelene tokat atmak suçsuz günahsız vatandaşlarımıza galiz küfürler savurmak, madencinin fıtratında madenlerde ölmek vardır" diye konuştu.

"BAŞBAKAN ERDOĞAN SOMA'DA TERÖR ESTİRMİŞTİR"

Bahçeli, sözlerini söyle sürdürdü; "Başbakan'ın fıtratında aşağılık müşavirlerinin yerde kıvranan vatandaşlara tekme atması madencinin fıtratında banka borçları içinde kıvranmak vardır. Bu nasıl bir fıtrattır. Başbakan Erdoğan Soma'ya gitmiş ve terör estirmiştir. Neredeyse ringe çıkan boksörler gibi gardını almıştır. Başbakan'da anlayış tolerans kalmamıştır. Hükümet ve yandaşları utanmasa Somadaki, faciayı bile paralele yapıya mal edecektir. Başbakan manen bitmiş kalben tükenmiştir. Allah'tan Başbakan 14. Yüzyıl'da Avrupa'yı inim inim inleten veba salgınından bahsetmemiştir. Önüne koyulsaydı Başbakan buzdağına batarak çarpan Titanic'te ölen binlerce kişiden bile örnekler verebilirdi. Nasıl olsa saçmalamak serbest ve maliyetsizdir. Yüreğimizi ateşe veren maden yıkımını batı ülkelerinde 19. Yüzyıl'da görülen örneklerle karşılaştırmak hezeyan ötesidir. Zamanda yolculuk yapayım derken yanlış butona basmış ve duvara toslamıştır. Başbakan'ın fıtrat dediğine gelişmiş ülkeler cinayet demektedir. Tedbir olmadan tevekkül olmayacaktır. MHP Soma'daki olayın bir daha yaşanmaması için yapılacak çalışmalara her türlü desteği verecektir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi 19 Mayıs Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan ve Engin Polat serbest mi bırakıldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title