Haberler

Bahçeli Başbakan'a Kemal Sunal'la Yüklendi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısı konuşmasında, Başbakan Erdoğan için "Muhtemeldir ki, şu anda ekran karşısında başını iki eli arasına alarak odasında terör estiriyor ve merhum Kemal Sunal'ın bir filminde sürekli dayak yiyen Mazlum karakterinin kopyalarını yana döne arıyordur" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısı konuşmasında, Başbakan Erdoğan için "Muhtemeldir ki, şu anda ekran karşısında başını iki eli arasına alarak odasında terör estiriyor ve merhum Kemal Sunal'ın bir filminde sürekli dayak yiyen Mazlum karakterinin kopyalarını yana döne arıyordur" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında basına yansıyan ses kayıtları üzerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Bahçeli, "Yalancı, yüzsüz, riyakar, dedikoducu, karanlık suratlı bir yığın adam AKP'nin etrafında toplanmış, maneviyat sömürüsüyle günahın ve şeytani heveslerin özel kuryeliğine soyunmuşlardır. Herhalde bu sözlerimize Başbakan yine dayanamayacak, yine tahammül edemeyecek ve uzandığı ilk telefonla Fatihlerine emirler yağdıracaktır. Anlaşılan, Başbakan Erdoğan'ın paralı askerleri, yandaş lejyonerleri, medyadaki soytarıları 24 saat eksiksiz hizmet vermektedir. Demek ki, "Alo Fatih' hattı biz konuşurken sürekli açık ve çalışır vaziyettedir. Başbakan Erdoğan dünyanın neresinde olursa olsun aslan parçası fatihleri, kula kulluk eden iki ayaklı dama taşları tetikte beklemişler, adeta amuda kalkarak emre amade olduklarını göstermişledir. Şimdi de biz fatihciklere sesleniyoruz; "Alo Fatih' haberiniz olsun tehlike büyük, çünkü MHP sel gibi, kurşun gibi, fırtına gibi geliyor. Bu nedenle yayınımızı derhal kesin, durum raporunu da sahibinize takla ata ata bildirin ve ezile büzüle en kısa yoldan ulaştırın" diye konuştu.

-"BİZE "ALO' DEMEN KAFİ"-

Konuşmasında Başbakan'a bir öneride bulunan Bahçeli, "Madem sözlerimizden çok alınıyorsun, üzüntüden fatihlerini iki de bir azarlıyorsun, o halde gel bu işi çözelim, sonuca erdirelim. Şahsımın; ne zaman, ne kadar süreyle, hangi sınırlarda, nerede ve nasıl konuşması gerektiğini bildirirsen senin gönlünü kırmaz, deyim yerindeyse sana bir güzellik yapmaktan çekinmeyiz. Sayın Başbakan yeter ki sıkma canını, bu kadar çırpınma, bu kadar dert etme, her şeyin orta yolu vardır ve bize bir "Alo' demen kafidir" diye konuştu.

-KEMAL SUNAL FİLMİNDEN ÖRNEK GÖSTERDİ-

Bugün gündeme sızan tape ve ses kayıtlarının mahkeme kararına binaen yapıldığını, özel hayatla ilgili olmayıp herkesi ilgilendirdiğini savunan Bahçeli, "Bu gelişmelerden Başbakan'ın sızlanmasına ve rahatsızlık duymasına lüzum yoktur. Şayet kamuoyuna servis edilen dinleme kayıtları, sızdırılan tapeler bizzat Başbakan'ın mahremiyetini ilgilendirmiş olsaydı, buna en başta biz karşı çıkar ve kararlıkla da lanetlerdik. Fakat kazın ayağı hiç de öyle değildir. Bu vesileyle Başbakan'a kendisinin çok sevdiği, geçmişte de sıklıkla kullandığı sözleriyle seslenmek istiyorum; Sayın Başbakan şunu iyi anla ki, bu ses kayıtlarının içeriği özel değil, genel genel, genel ahlaksızlığın daniskasıdır" dedi.

Başbakan'ın MHP'yi izlemesinin kendileri için memnuniyet verici olduğunu da ifade eden Bahçeli, "Başbakan bizi ne kadar izlerse, ne kadar dinlerse, ne kadar örnek alırsa o kadar çok şey öğrenecek ve doğruyu görecektir. Ancak kendisi bizden istifade için değil, sesimizi kısmak, ekranlardaki nefesimizi kesmek için çırpınmıştır.

Muhtemeldir ki, şu anda ekran karşısında başını iki eli arasına alarak odasında terör estiriyor ve merhum Kemal Sunal'ın bir filminde sürekli dayak yiyen Mazlum karakterinin kopyalarını yana döne arıyordur" diye konuştu.

-"BAĞIMSIZ BASIN ANLAYIŞININ HAVAYA UÇMASI"-

Basın, yayın kuruluşlarının Başbakan'ın keyfine ve kirli emellerine teslim olmasının milli iradeye saygısızlık olduğu kadar, demokratik teamüllere de tamamen aykırı olduğunu vurgulayan Bahçeli şunları kaydetti:

"Başbakan görüş ve düşüncelerimizin ekranların altından verilmesine bile sinirlenmiş, Fas'tan Alo Fatih hattını tuşlamıştır. Medyanın köçeğine dönen malum şahıs ise can havliyle yayınımızı kesmiş ve haberimizi engellenmiştir. AKP'nin Pravdası'na dönen medyanın Milliyetçi Hareket Partisi'ne uyguladığı sansür, fikirlerinin kamuoyuna ulaşmasına koyduğu şerh ileri otokrat Başbakan'ın gözetim ve denetiminde tezahür etmiştir. Bu demokrasi cinayetidir. Bu bağımsız basın anlayışının havaya uçmasıdır. Özgür, tarafsız ve objektif olması gereken medya organları Başbakan'ın tahakkümü altına alınmış, çok seslilik, farklı ses ve yorumlar ahlaksızca bastırılmıştır. Anket simsarları, anket yolsuzluğun failleri Başbakan'ı memnun ve mutlu etmek için bizden almış BDP'ye ilave etmiştir.

Biz katranı kaynatmakla şeker olmayacağını bilmenin yanında, iki fatihten bir insan sureti çıkmayacağını da bu kadar olaydan sonra anlamış bulunuyoruz. Artık yandaş ekran bezirganları gerçekten "teke tek' kalmışlar, baltayı sert kayaya vurmuşlardır. Ayan beyan ortadır ki, Başbakan Erdoğan'ın MHP'den ödü kopmaktadır."

-"O ZAMAN GÖRECEĞİZ ALO FATİHLERİN NEREYE KAÇACAĞINI"-

Bahçeli, gerekirse yurdu baştanbaşa dolaşarak, 76,5 milyon vatandaşa tek tek politikalarını anlatacaklarını belirterek, "Satılmış ve yandaşlığın esaret tasmasını boğazına geçirmiş, damatlara köşe vermiş medya organları bizi haber yapmasınlar, bizden bahsetmesinler. Biz iradenin asıl ve muhteşem sahibine koşacağız ve tüm haramzadeleri doğduklarına pişman etmek için iktidar vizesini büyük Türk milletinden isteyecek ve alacağız. O zaman göreceğiz Alo Fatihlerin nereye kaçacağını. O zaman göreceğiz "Yav Fatih' diyenlerin nereye saklanacağını. O zaman göreceğiz vatan hainleriyle işbirliği yapanların vahim akıbetlerini" diye konuştu.

-"İRANLI KARA KUTU"-

Halen 11 tutuklu ve 91 şüphelinin yer aldığı rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasına bakan yeni savcının tutuksuz olarak yargılananlara yönelik adli kontrol ve yurtdışı yasağı tedbirlerini kaldırdığını anımsatarak bu duruma tepki gösteren Bahçeli, "Anlaşılan Başbakan ve hükümeti hazmettire hazmettire hırsız ve rüşvetçileri serbest bıraktıracaktır. Bize göre, Başbakan'ın hayırsever olarak takdim ettiği İranlı şahıs iktidarın yasa dışı iş ve işlemlerinin kara kutusudur. Bu kutunun şifreleri çözülür, bu karanlık kişi dili çözülür ne var ne yok itiraf ederse bakanların ve Başbakan'ın foyası tümüyle ortalığa dökülecektir. Başbakan gerçeklerin açığa çıkmaması için ecel terleri dökmektedir" dedi.

-"BAŞBAKAN'IN HUKUKEN, SİYASETEN VE AHLAKEN ÖMRÜ ÇOKTAN DOLMUŞTUR"-

Başbakan'a göre devletin kaynaklarını vakum gibi cüzdanlarına çeken, hukuksuz ve haksız şekilde ihale alanları eleştirmeni "ihanet" olduğunu söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakan sorarım sana, haram yemek, haramzadelerle dirsek temasında olmak, kara paracıların dizlerine kapanmak ihanet değil midir? Devleti sözüm ona casuslara, dış güçlere, kriz lobilerine, kan baronlarına, ajanlara, paralel yapılara teslim etmek ihanet değil midir? Türk milletine, AKP'ye oy vermiş kardeşlerime, tüm vatandaşlarıma alenen küfür etmek ihanet değil midir? Yolsuzlukların örtülmesi, hırsızların kollanması, hukuksuzluğun hakim olması, rüşvetçi bakanlara ait fezlekelerin Meclis'ten saklanması ihanet değil midir? Çalanlara, yiyenlere, hortumlayanlara, soyanlara, arazileri kapatanlara, hazineyi boşaltanlara mihmandarlık yapmak, ortakçı olmak, bunların hepsini sevk ve idare etmek ihanetin en büyüğü değil midir? Yazıktır bu millete, yazıktır Türkiye'ye. Önüne geleni kapan, ardına geleni tepen, işine geleni aklayan, kızdığını haşlayan, hırsızı ve rüşvetçiyi sımsıkı bağrına basan Başbakan'ın hukuken, siyaseten ve ahlaken ömrü çoktan dolmuştur. Son demokratik darbeyi bu zihniyete ve yandaşlarına indirmek AKP'ye oy veren kardeşlerim başta olmak üzere herkes ve hepimiz için vatan ve namus borcudur."

-CUMHURBAŞKANI'NA SESLENDİ-

İnternet Yasası konusunda da Cumhurbaşkanı Abdulla Gül'e seslenen Bahçeli, "Eğer düzenleme Çankaya Köşkü'nden onay görürse Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı internet üzerinde vesayet kuracaktır. İnternet erişimini baskı altına alan, sanal medyaya kelepçe vuran bu çağdışı kararın kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur. Ümit ederim ki Başbakan'ın tahammül edemediği, haberlerinin verilmesine çok kızdığı Sayın Cumhurbaşkanı taleplere duyarsız kalmaz, milletimizin beklentisinin hilafına hareket etmez" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Recep Tayyip Erdoğan Kemal Sunal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title