Haberler

Bahçeli, Arif Nazım'ı Alkışladı

Güncelleme:

MHP lideri Devlet Bahçeli, Milli Değerleri Koru ve Yaşat gecesinde Arif Nazım konserini dinledi.

Mhp lideri Devlet Bahçeli, Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen 'Milli Değerleri Koru ve Yaşatö gecesinde Arif Nazım konserine katıldı. Burada partililere seslenen Devlet Bahçeli, Ordu ilinin de Büyükşehir olduğunu hatırlatarak, AKP hükümeti tarafından çıkarılan yeni büyükşehir kanununu eleştirdi. Büyükşehirle ilgili kaygılarını dile getiren Bahçeli şunları söyledi:

"AKP hükümeti hiçbir kaygıyı dikkate almadan yangından mal kaçırırcasına kendi ikbal ve siyasi emelleri doğrultusunda eyaletleştirmenin daha yerinde bir tabirle federalleşmenin tohumlarını ekmiştir. Türkiye'nin idari bütünlüğü bu kanunla sakatlanmıştır. Ayrıca idarenin merkezi niteliği üniter devlet yapısı kategorik olarak darbe almıştır. AKP hükümeti sınırları il mülki sınırlar olmak üzere aynı adla büyükşehir belediyeleri kurmuş ve tehlikeli bir yola girmiştir. Parti olarak başta Ordu olmak üzere Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van'ın büyükşehir olmasına doğal ve doğru olacağı üzere diyebileceğimiz bir şey yoktur. Hatta bu gecikmiş ve geç kalmış bir karardır. Ancak Türkiye'nin siyasi sistemi milli birliği ve bölünmez bütünlüğü hiç gözetilmemiş eleştiriler hiç umursanmamıştır. Çok hassas, çok nazik ortamda yapılan bu düzenlemenin olumsuz sonuçları farklı yön ve özellikleriyle önümüzdeki dönemlerde belirecek ve karşımıza gelecektir. Bu kanunun ekonomik ve sosyal ölçekte birçok açmazı ortaya çıkacağı kesine yakındır. Köylerin tüzel kişiliği bitecek, belde belediyeleri kapatılacak. Köylerimiz boşaltılacak iktidar takviyeli fırsatçılara arsızlara ve ganimet avcılarına gün doğacaktır.ö

Büyükşehir kanunundaki maksadın Türkiye'nin üniter devlet yönetimini sabote etmek, bağımsız Kürdistan çatısını inşa etmek olduğunu da iddia eden Devlet Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Anayasa'nın 127'nci maddesi Mahalli İdarelerin, İl Özel İdareler köyler ve belediyeler olarak tanımaktadır. Yeni düzenlemeyle İl Özel İdareleri büyükşehirlerde ortadan kalkacak diğerlerinde devam edecektir. Bu çift başlı hukuk garabeti beraberinde anlaşılamaz ve izah edilemez sorunlara neden olacaktır. Yeni büyükşehir kanunu her haliyle Anayasa'ya aykırıdır. Aynı zamanda Başbakan Erdoğan'ın başkanlık hedefine varabilmesi için döşenmiş raylardır. AKP'nin amacı daha iyi hizmet götürmek, daha çok yatırım yapmak daha fazla istihdam sağlamak şehirleri bayındır hale getirmek insanımızı mutlu kılmak değildir. Maksat Türkiye'nin üniter devlet yönetimini sabote etmek, bağımsız kürdistanın çatısını inşa etmektir. Türk idari sistemin harab edinmenin Türk devlet felsefesi bükülmenin eşiğindedir. Başbakan Erdoğan adım adım, etap etap bölünmüş Türkiye'yi oluşturmak için kolları sıvamış gözlerini karartmıştır. Bu gerçeklerin Ordulu kardeşlerim tarafından bilmesi elzemdir. Büyükşehir kanununun ne kadar tehlikeli sonuçları olacağını fark etmesi gerekmektedir."

PKK'nın yaptığı katliamlara da değinen Devlet Bahçeli sözlerini şöyle tamamladı: "Milliyetçi Hareket Partisi olarak büyükşehir olmaya karşı değiliz. Ancak büyükşehirleri bir bölücü tuzak haline düşürmek doğru değildir. Yeni yasayla Diyarbakır büyükşehir ilçeleride kapsayarak Diyarbakır ilinin mülki sınırları kapsamına gelmiştir. Yukarıdan aynı anlaşıyla Van eklenmiştir. Aşağıdan aynı anlayışla Mardin, aynı anlayışla Şanlıurfa eklenmiştir. Aradaki ilçeler ve iller PKK'nın acımasızca sadece ve sadece 2011-2012 tarihlerindeki katliamıyla alan hakimiyeti sağlanmış, yani Hakkari, Şırnak'ı, Batman'ı, Siirt'i, Bingöl'ü Bitlis'i, Tunceli'yi ve Ağrı'yı düşündüğünüzde yani Güneydoğu'yu ele aldığınızda 134 bin kilometre kare toprak alanı 8 milyon 230 bin nüfusun yaşadığı bir alandır. Şimdi bu demokratik zırvası terörle mücadele yerine müzakereyi tercih bizi nereye götürüyor. Aziz Ordulular hangi partiden olursanız olun bunu bir anlayın, bunu bir görün. Federal yapı ve arkasından 4 parçalı konfederal yapı ve arkasında birleşik büyük Kürdistan hayali. Sayın başbakan sen bu yolumu açmak istiyorsun. Müzakere dediğin, çözüm dediğinin niye arkasını söylemeyipte analar ağlamasın diye milleti kandırıyorsun.ö

Devlet Bahçeli konserin ardından Hampton by Hilton Ordu Oteli'ne giderek dinlenmeye çekildi.

ORDU,(DHA) -

========================

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli Arif Nazım Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title