Haberler

Bahçeli Almanya'da

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Almanya'da yaşayan Türklerin sorunlarına dikkat çekerek, "Çifte vatandaşlıkla ilgili problemleriniz kronikleşip derinleşmektedir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Almanya'da yaşayan Türklerin sorunlarına dikkat çekerek, "Çifte vatandaşlıkla ilgili problemleriniz kronikleşip derinleşmektedir. Uyum ve entegrasyon politikalarındaki tıkanıklıklar şikayetlerinizi artırmakta, umutlarınızı köreltmektedir. Aile birliğiniz zayıflamakta, sizlere destek vermesi gereken eğitim ataşelikleri kapatılmakta, yeni neslin Türkçe öğrenmesindeki aksaklık ve sorunlar günden güne yaygınlaşmaktadır" dedi.

Bahçeli, Almanya'nın Oberhausen kentinde, Oberhausen Arena'da düzenlenen "Türkiye Sevdası Kutlu Yürüyüş Şöleni" mitinginde yaptığı konuşmada, Avrupa'da yaklaşık 6 milyon Türk'ün yaşadığını ve bunların yaklaşık 3 milyonunun Almanya'da hayatlarını sürdürdüklerini söyledi.

Avrupa'daki Türklerin ilk nesille başlayan varlık mücadelesinin tüm zorlama ve engellemelere rağmen devam ettiğimi belirten Bahçeli, "Biliyorum, dişinizden tırnağınızdan arttırdığınızla bir gelecek hayali kuruyor, kimseye muhtaç olmak istemiyorsunuz. Dördüncü neslin yaşadığı tramva ve gelgitlerin de farkındayım. Vize konusunda yaşadığınız sıkıntı ve açmazlar ciddi boyuttadır. Görüyorum. Sizlere ayrımcılık yapılmaktadır. Beklenti ve ihtiyaçlarınız dikkate alınmamaktadır" ifadelerini kullandı.

"Yüksek askerlik parası, fahiş emeklilik primleri, mağduriyetinize yol açan pasaport harç ve ücretleri her birinizi bunaltmaktadır" diye konuşan Bahçeli şöyle devam etti: "

"Çifte vatandaşlıkla ilgili problemleriniz kronikleşip derinleşmektedir. Uyum ve entegrasyon politikalarındaki tıkanıklıklar şikayetlerinizi artırmakta, umutlarınızı köreltmektedir. Aile birliğiniz zayıflamakta, sizlere destek vermesi gereken eğitim ataşelikleri kapatılmakta, yeni neslin Türkçe öğrenmesindeki aksaklık ve sorunlar günden güne yaygınlaşmaktadır."

Sorunların hepsinin çaresinin olduğunu kaydeden Bahçeli, "Güçlü bir Türkiye, milli, dirayetli, kararlı bir hükümet sayesinde her meseleniz çözülecektir. Ancak şu anda sizin arkanızda duracak, sizlerin her an yanınızda olacak, derdinizle dertlenecek, sevincinize ortak olacak bir hükumetten ortada eser yoktur" şeklinde konuştu.

Bahçeli, Yabancı ülkelerde Türkiye Cumhuriyeti hükumetini çok fazla eleştirmek, yermek, üzerine gitmek bizim siyaset geleneğimiz açısından doğru değilse de, sizlerin ve ülkemizin geleceği namına bazı tespit ve yorumların yapılması şu günkü şartlarda artık zarurettir" ifadesini kullanarak, şunları söyledi:

"Sizler hakkınızı hukukunuzu müdafaa edecek, uluslararası topluma karşı her birinizi yalnız bırakmayacak etkili, yaptırımı ve caydırıcılığı yoğun bir hükümet istiyorsunuz. Nitekim bu, en meşru ve en tabii hakkınızdır. Ne var ki AK Parti hükümeti Türk siyasetinin yüz karasıdır ve sizlerle bağını çoktan kesmiştir. AKP hükümeti beceriksizliğin sembolüdür ve sizlere yabancılaşmış, sizlerden uzaklaşmıştır. Avrupa Türklüğü'ne döviz gözüyle bakan, istismar aracı gören AK Parti'nin maskesi düşmüş, emelleri yüzeye çıkmıştır."

Bahçeli, "Oslo'da PKK'yla buluşmayı biliyorlar da, Berlin'de, Frankfurt'ta, Düsseldorf'ta, Viyana'da, Roma'da, Paris'te, Londra'da, Brüksel'de, Amsterdam'da sizlerin yaşadığı sorunları hiç ama hiç görmüyorlar. Veren el olduk diyorlar ama sizin kıyıda köşedeki birikimlerinizden gözlerini ayıramıyorlar. Sayıları 2 milyona ulaşan sığınmacılara 5,5 milyar dolar harcamakla övünüyorlar ama konu siz olunca üç maymunu oynuyorlar. Mısırlı Mursi diyorlar, gurbetteki Yozgatlı Murat'tan bahsetmiyorlar. Mısırlı Esma'ya ağlıyorlar, sıla özlemiyle kavrulan Kayserili Emine'yi, Malatyalı Elif'i, Konyalı Ebru'yu ağızlarına bile almıyorlar. İhvan yandaşlığı yapıyorlar, Filistin ile soluklanıp Katar'la vakit geçiriyorlar, Myanmar ve Somali'den çıkmıyorlar ama sıra size gelince ne önemsiyorlar ne de ilgileniyorlar" dedi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıldönümünde, yüzbinlerce şehidin kanını dökenleri, sırf barış adına, sırf küresel tazyikle, hürmetle anmanın soykırım lobisinin iştahını kabarttığını belirten Bahçeli, "Madem işgalciler övülecekti, madem Çanakkale'ye gelenler yere göğe sığdırılamayacaktı, sorarım sizlere, ecdadımızın şehit düşmesine ne gerek vardı? Ocakların sönmesine, anaların ağıtlarına ne lüzum vardı? Tüfekleri sürüye sürüye taşıyan, başına kına sürüp askere yollanan sabileri, bıyığı yeni terlemiş gencecik vatan evlatlarını kefensiz gömmek bundan böyle nasıl izah edilecektir? Anzaklar ne geziyordu Çanakkale sırtlarında? Birleşik Krallık ve diğer muhasım güçler ne arıyordu topraklarımızda?" sorularını sordu.

Bahçeli, Çanakkale'de "Şafak Ayini" yapanların, dün kurşun sıktığını, bomba attığını kaydederek, "Bugün insan hakları diyenler, barış havarisi kesilenler dün boğazımızı sıkıyor, bizi mezara sokmak için olmadık yöntemlerle saldırıyorlardı" dedi.

Tarihsel ihtilafların sürdürülmemesinin, düşmanlıkların ilanihaye devam etmemesi gerektiğini belirten Bahçeli, "Fakat Çanakkale'de bir gerçek vardır; bu gerçek de Türk milletinin vatanına saldıranlara nefsi müdafaayla tepki göstermesidir. Bunu unutalım mı? Çanakkale'yi silelim, gözden ve gönülden çıkaralım mı? Biz de mi Çanakkale'nin dağına, taşına, suyuna, dostluğun, kardeşliğin müştereken kazındığı hezeyanına ortak olalım? Biz de mi devrin düşmanlarını saygı ve şükranla analım? Biz de mi Haçlı seferlerini doğu-batı kaynaşması olarak tevil edelim? Hadi andık, hadi hepsine kahraman muamelesi yaptık diyelim; şehidimize ne diyeceğiz, bunu Türk tarihine nasıl anlatacağız, ecdada bunun hesabını nasıl vereceğiz?" şeklinde sualler yöneltti.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title