Haberler

Devlet Bahçeli AK Partili Seçmenlere Seslendi

Güncelleme:

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olamayacağını savunarak, "AKP'ye oy vermiş kardeşlerimize sesleniyorum, siz buna alet olmayın." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olamayacağını savunarak, "AKP'ye oy vermiş kardeşlerimize sesleniyorum, siz buna alet olmayın. Eğer bunda ısrarcı olursanız, Başbakanlıktaki beceriksizliğini, kabiliyetsizliğini, yalanını, dolanını cumhurbaşkanlığı makamına taşırsa Türkiye'de işareti görünen sosyal hareketlilik canlanır, bir iç çatışmaya doğru Türkiye gider" dedi.

Burdur'a gelen Bahçeli, Ağlasun Belediye Başkanı Aydın Kaplan'ı makamında ziyaret etti, ardından Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonunda partililere seslendi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinin 28 Ağustos'ta sona ereceğini hatırlatan Bahçeli, ilk kez halk tarafından belirlenecek 12. cumhurbaşkanı için seçim sürecinin devam ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı seçimlerinin daha önce TBMM'de bulunan siyasi partilerin üyeleri veya dışarıdan önerdikleri kişiler arasından yapıldığını anımsatan Bahçeli, bu seçimlerin zaman zaman sorunlu geçtiğini, siyasi krizlere yol açtığını, dönem dönem muhtıralarla ara seçimlerle muhatap olunduğunu vurguladı.

Bahçeli, 1980 felaketinin ardından Türkiye'de demokrasinin önemli bir süre askıya alındığını, daha sonra cumhurbaşkanı seçimlerinin 7 yıl süreyle TBMM tarafından sürdürüldüğünü, yine bazı önemli sıkıntıların yaşandığını ifade etti.

Türkiye'nin bir kaos içine sokulmaması, bir uzlaşma, bir mutabakat sağlanması için MHP'nin Süleyman Demirel'in ardından 10. Cumhurbaşkanı olan Ahmet Necdet Sezer'in seçilme sürecine de destek verdiğini dile getiren Bahçeli, "MHP'yi iyi anlamak, iyi kavramak ve almış olduğu kararları iyi yorumlamak için bu noktaların bilinmesinde yarar vardır diye düşünüyoruz. Bu, demokrasinin bir güzelliği, meseleye partiler üstü bakmanın bir ilk adımıdır, (benim olacak, senin olacak) yaklaşımının dışında bir güzelliktir" diye konuştu.

Ahmet Necdet Sezer'in 10. Cumhurbaşkanı olarak süresi dolduğunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Cumhurbaşkanı adayımız kardeşim Abdullah Gül" denilerek, Gül'ün takdim ettiğini belirten Bahçeli, Gül'ün adaylığı TBMM'ye sunulduğunda 367 rakamıyla karşı karşıya kalındığını (Cumhurbaşkanı seçilebilmek için salt çoğunluk), bu sorunun da MHP sayesinde aşıldığını dile getirdi.

- Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilebilmek için elinden gelen ne varsa yaptığını iddia eden Bahçeli, Erdoğan'ın bir yandan milletvekillerini baskı altına aldığını, bir yandan algı yönetimiyle kamuoyu oluşturmaya çalıştığını, bir yandan ikinci defa seçilme şansı olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tekrar aday olmasını engellediğini savundu.

Ülkeyi kamplaştıran, kutuplaştıran, cepheleştiren çatışma eğilimi yaratan, etnik temelli bölünmeyle mezhep temelli ayrışmayı sürekli öne çıkaran bir kişinin cumhurbaşkanı olmaması gerektiğini ifade eden Bahçeli, şunları söyledi:

"AKP'ye oy vermiş kardeşlerimize sesleniyorum. Recep Tayyip Erdoğan'dan cumhurbaşkanı olmaz, olamaz. Siz de buna alet olmayın. Eğer bunda ısrarcı olursanız, Başbakanlıktaki beceriksizliğini, kabiliyetsizliğini, yalanını, dolanını cumhurbaşkanlığı makamına taşırsa Türkiye'de işareti görünen sosyal hareketlilik canlanır, bir iç çatışmaya doğru Türkiye gider. Yılların öfkesi Türkiye'yi karmakarışık hale getirir. Böyle bir öfke patlaması Recep Tayyip Erdoğan'dan eser bırakmaz. Hal böyle olunca burada çok hassas olmak lazımdır."

Partiler arasında yapılan görüşmeler, eski cumhurbaşkanları ve sivil toplum örgütlerini ziyaretler ve gerekli değerlendirmelerin ardından çatı adayı düşüncesinin kamuoyu ile paylaşıldığını anlatan Bahçeli, 12. Cumhurbaşkanı için adaylarının Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu olduğunu anımsattı.

Bahçeli, seçim çalışmalarının devam ettiğine değinerek, "10 Ağustos'ta sandığa gidilip birinci turda çözüme kavuşturulursa ve üç adaydan biri olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı milletçe benimsenirse Recep Tayyip Erdoğan'ı arayın ki bulasınız" ifadesini kullandı.

- Ülkücülerden 9 lira yardım isteği

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanı seçiminde 3 adayın bulunduğunu, bu adaylardan birinin devletin bütün imkanlarıyla bütün sermaye gruplarıyla yarışın içerisinde bulunduğunu, diğer iki adayın ise banka hesaplarına yatırılan, ''5 lira, 10 lira, 2 lira parayla'' yarıştığını iddia etti.

Bugünden itibaren her saat başı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun hesabına 9 lira yardım yapılmasını isteyen Bahçeli, "Bu, ülkücünün helal parasıdır, cep harçlığıdır. Bu, ülkücünün (ben varım, Türkiye'yi satmam, sattırmam) demesidir. (Benim 9 liram havuzu dolduran hırsızların alayına bedeldir) demektir" diye konuştu.

- "Türkiyemiz rahat değildir"

Türkiye'nin rahat olmadığını, ülkede etnik temelli bölücülüğün başını alıp gittiğini ileri süren Bahçeli, "Açılım zırvasıyla bölünmenin eşiğine getiriliyor ve kuzey Kürdistan sözlerinden bahsediliyor" iddiasında bulundu.

Bahçeli, Türkiye'deki olası bir iç çatışmanın sonucunun Mısır, Libya, Suriye veya Irak gibi olmayacağını ifade ederek, "Türkiye'de birikmiş öfkeler bir patlama gösterirse ortada ne AKP kalır ne de diğer siyasi partiler kalır. Onun için dikkatli olmak lazım'' değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin parçalanmanın eşiğinde bulunduğunu öne süren Bahçeli, 11 Haziran'dan beri Musul Konsolosluğunda çalışanlardan haber alınamadığını, bir Bakanın ise "10 Ağustos'a birkaç gün kala bunlar gelecek" dediğini belirterek, "O zaman Recep Tayyip Erdoğan IŞİD ile pazarlık mı ediyorsun. (Ver şu 49'u da 49'u aşan bir oyla cumhurbaşkanı olayım) mı diyorsun" dedi.

- "Ağlasun'a gelip ağlayacak mısın?"

Bahçeli, daha önce başka yerde nakletmediği bir hikaye anlatmak istediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Adana'da iki kişi at yarışına merak sarıyor. Diyorlar (bu atların en iyisi nerededir?). Birisi diyor ki (İngiltere'de olduğu söyleniyor). (Orada yetişen atlardan alın getirin) diyorlar. Bu iki kafadar gidiyor ingiltere'ye. Soruyor, sual ediyorlar iki tane at aradıklarını söylüyorlar. Oradaki at yetiştiricileri akıl veriyor, (şunun diyor babası İngiliz, anası Arap. Şu şu yarışlara katıldı, birincilik aldı.) En son bizimkilerin aklı ermeyince iki tane atı öneriyorlar, diyorlar ki (bu atların babası da İngiliz, anası da İngiliz. 2 bin 500 metre koşuyor, üç metrelik maniayı aşıyor ve birinci oluyor. Onun için bu atlar sizin için çok uygundur) deyince, bizim Adanalı dirseğinden vuruyor (o kadar hızlandıktan sonra babam da atlar) diyor. Sen devletin her imkanını kullanacaksın, sonra da (ben reisicumhur olacağım) diyorsun. Bu millet yapmazsa ne yapacaksın. Ağlasun'a gelip ağlayacak mısın?"

Devlet Bahçeli Ağlasun Belediye Başkanı Aydın Kaplan'ı ziyaretinin ardından yol üzerinde kurulu bulunan bir çadıra girdi ve askere gidecek gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

-Ağlasun

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli Ağlasun Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title