Haberler

Baharın Müjdecisi Hıdrellez, İstanbul'da Coşkuyla Kutlandı

Her yıl Türkiye’nin birçok bölgesinde coşkuyla kutlanan hıdrellez şenlikleri, İstanbul’da renkli görüntülere sahne oldu.

Her yıl Türkiye'nin birçok bölgesinde coşkuyla kutlanan hıdrellez şenlikleri, İstanbul'da renkli görüntülere sahne oldu. Romanların yoğun yaşadığı Yakuplu Mahallesi'nde baharın gelişini karşılayan romanlar, Hıdrellez coşkusunu oyunlar eşliğinde ateş üstünden atlayarak kutladı.

Beylikdüzü Belediyesi, baharın müjdecisi olan Hıdrellez'i Roman vatandaşların yaşadığı Yakuplu Mahallesi Sosyal Konutlarında düzenlediği etkinlikle kutladı. Mahalleyi dolduran vatandaşlar Hıdrellezi, davul ve klarnetler eşliğinde roman havası oynayarak kutladı.

BAŞKAN İMAMOĞLU ROMAN HAVASI OYNADI

Eğlenceli anlara sahne olan etkinliğe Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Başkan İmamoğlu, kendilerini müziğin ritmine bırakarak dans eden vatandaşlarla bir süre Roman havası oynadı.

Gün boyu devam eden eğlencede davul zurnalı ekip ve müzisyenler alana renk kattı. Hıdrellezin olmazsa olmazlarından dilek ağacına da sokaktaki yerini aldı. Dileklerinin kabul olmasını isteyen vatandaşlar kağıtlara yazdıkları yazıları ve bez parçalarını dilek ağacına astı.

HIDRELLEZE TAPU HEYECANI DA EKLENDİ

Mahalle sakinlerinden bazıları Hıdrellez coşkusunun yanı sıra tapu heyecanı da yaşadı. Tapuları olmayan vatandaşlar, gerçekleştirilen törenle tapularını Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun elinden aldı.

"İSTİYORUZ Kİ BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZ AYNI KOŞULLARDA YAŞASIN"

Hıdrellez şenliklerinin coşkuyla kutlandığını belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Hıdrellez inşallah çocuklarımıza, ailelerimize sağlık, mutluluk, güzellik bütün iyi düşünceleri getirsin istiyoruz. Sosyal konutlarımızın olduğu Roman mahallesindeyiz iki bin 500'e yakın insanımız burada yaşıyor, güzel koşullarda da yaşamıyorlar. Düşündük ki hem burada sorunu yaşayalım hem de vatandaşlarımızla eğlenelim bu güzel günü yaşayalım ama aynı zamanda sorunlarına çözüm de bulacağız. Biz istiyoruz ki bütün vatandaşlarımız aynı koşullarda yaşasın, çocuklarını iyi yetiştirsinler. Onları Türkiye'nin geleceğiyle iyi buluştursunlar. Hıdrellezin de mesajı o değil mi zaten: Kardeşlik, sevgi. İşte bugün onu burada yaşatmaya çalıştık" ifadelerine yer verdi.

"ONLARIN GELECEK SORUNLARINI DA ÇÖZECEĞİZ"

Mahallede tapu sorunu yaşayan bazı vatandaşların tapularının verildiğini aktaran Ekrem İmamoğlu, "Burada uzun zamandır tapusunu alamamış vatandaşlarımız da vardı onların da tapu sorunlarını çözdük. Tapularını aldılar ama bununla sorunlar bitmiyor. Onlar yıllardır burada yaşayan vatandaşlarımız dolayısıyla biz onları gerçek ev sahibi kabul edeceğiz. Onların tapularıyla beraber buradaki gelecek sorunlarını da çözeceğiz" dedi.

Hıdrellez ateşini Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaktı. Yakuplu Mahallesi'ndeki alanı dolduran vatandaşlar, sırayla ateşin üzerinden atlayarak baharın gelişini simgeleyen Hıdrellezi coşkuyla kutladı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ekrem İmamoğlu Hıdrellez İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title