Haberler

Baharın Gözdesi Mardin

Sağlanan huzur ortamıyla birlikte rotalarını Güneydoğu Anadolu bölgesine çeviren yerli ve yabancı turistler, son 5 günde, bölgenin gözde turizm merkezlerinden Mardin'deki otellerin tamamını doldurdu.

HALİL İBRAHİM SİNCAR - Sağlanan huzur ortamıyla birlikte rotalarını Güneydoğu Anadolu bölgesine çeviren yerli ve yabancı turistler, son 5 günde, bölgenin gözde turizm merkezlerinden Mardin'deki otellerin tamamını doldurdu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı 5 günde 12 bine ulaşırken, 5 bin 600 yatak kapasiteli kentteki otellerde doluluk oranı da yüzde 100'e ulaştı. Otellerde yer bulamayan bazı turistler ise çevre illerde konaklamak zorunda kalırken, 18 bin kişinin de kenti günübirlik ziyaret ettiği bildirildi.

Turizmde hareketlilik arttı

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Azad Güngör, şehirde geçen ayın turizm açısından yoğun geçtiğini, aynı yoğunluğun bu ay da sürdüğünü anlattı.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının yapıldığı 2 gün ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün resmi tatil olmasını fırsat bilen vatandaşların, hafta sonu ile birlikte 5 güne çıkan tatil için Mardin'i tercih ettiğini vurgulayan Güngör, şöyle konuştu:

"İlimizde bulunan 2'si 5 yıldızlı 38 otelin yatak kapasitesi 5 bin 600. Son 5 günde yaklaşık 12 bin yerli ve yabancı turisti misafir ettik. Günübirlik ziyaret edenlerle bu sayı 30 bine çıkıyor. Otellerimiz tamamen doldu. İleri tarihlere rezervasyon yaptıranlar var. Çözüm Süreci ile Mardin'de turizm hareketliliği arttı. Bu coğrafyada huzur olursa, 365 günün 360'ında otellerimizin dolu olacağına inanıyoruz. Çözüm Süreci bölgemizin 'olmazsa olmazı'dır."

Güngör, Mardin ve bölgenin turizmden hak ettiği payı alabilmesi için sürecin barışla son bulmasını temenni ettiklerini de kaydetti.

Mardin'deki bir otelin işletmecisi Abdullah Demir ise resmi tatillerin hafta sonu tatiliyle birleşmesinin, kentteki turizm hareketliliğine önemli katkı sağladığını aktardı.

Mardin'in inanç ve kültür turizmiyle tüm kesimlerin ilgisini çeken bir kent olduğunu vurgulayan Demir, huzur ortamının turizme büyük katkıları olduğunu anlattı.

Mardin'i geçen yıl 389 bin 875 turist ziyaret etti

Mardin Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 2014 yılında 33 bin 44'ü yabancı olmak üzere toplam 389 bin 875 turist kente geldi.

Geçen yıl Nisan ayında 2 bin 518'i yabancı 43 bin 692, Mayıs ayında ise 3 bin 425'i yabancı, 43 bin 786 turist geceyi Mardin'de geçirdi.

Söz konusu tarihlerde 250 bin civarındaki turistin de şehri günübirlik ziyaret ettiği tahmin ediliyor.

Mardin'i tercih ettiler

İzmir'den gelen Mehmet Bozkurt, Çözüm Süreci ile bölgeye huzur geldiğini dile getirerek, tüm ülkede hissedilen bu huzurun sürmesini temenni ettiklerini kaydetti.

Şanlıurfa'dan gelen öğretmen Sevil Derya da 5 günlük tatili Mardin'de değerlendirmek istediğini ifade etti.

Kentteki cami, medrese, kilise ve manastırları gezdiğini anlatan Derya, "Bu geziden çok memnun kaldık. Hafta sonu olduğu için kent çok kalabalıktı. Herkese böyle bir geziyi tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Çağla Şanlı da Mardin'i gezme fırsatı bulduğu için mutlu olduğunu, kendisini şanslı hissettiğini dile getirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title