Haberler

    Bahar Şenlikleri İptal Oldu! Öğrenciler Tepki Gösterdi

    Güncelleme:

    Eğitim öğretim yılının sonunda öğrencilerin stres atmak için heyecanla beklediği bahar şenlikleri bu yıl çoğu devlet üniversitesinde iptal edildi. Gerekçeler ise 'ülkenin içinde bulunduğu durum ve güvenlik'. Mayıs-haziranda düzenlenen bahar şenlikleri bu yıl özellikle İstanbul'da birçok üniversitede yapılmadı.

    PROGRAM HAZIRLANMIŞTI

    Yıldız Teknik Üniversitesi, 2 Mayıs'ta yaptığı açıklamayla bahar şenliklerini iptal ettiğini duyurdu. Şenliği düzenleyen YTÜ Kulüpler Birliği'nin verdiği bilgiye göre festivalle ilgili izinler nisan ayının başında üniversite yönetiminden alındı. Programa göre, 25 Mayıs'ta Teoman, 26 Mayıs'ta Şebnem Ferah sahne alacaktı.

    "OLUMSUZ KOŞULLAR VE TERÖR OLAYLARI"

    Kulüpler Birliği yetkilileri şunları söyledi: "Ancak mayıs başında YILDIZFEST' 16 etkinliği 'ülkedeki olumsuz koşullar ve terör olayları' nedeniyle Rektörlük ve Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı tarafından iptal edildi."

    "TERÖR ULUSUMUZU ÜZÜNTÜYE BOĞDU"

    YTÜ'nün web sayfasından yapılan duyuruda ise şu ifadelere yer verildi: "Son günlerde giderek artan ve güvenlik güçlerimizden masum vatandaşlarımıza kadar uzanan hain terör saldırıları ulusumuzu büyük bir üzüntüye boğmuştur. Bu hassas süreçte, terör mağduru vatandaşlarımızın acısını paylaşmak ve öğrencilerimizin güvenliğini tehdit edebilecek olası olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla üniversitemiz bahar şenlikleri iptal edilmiştir."

    İÜ'DE ŞENLİK MAYIS'TA OLACAKTI

    İstanbul Üniversitesi'nin 4-14 Mayıs'ta yapılması planlanan bahar şenlikleri de iptal edildi. 2 Mayıs'ta İstanbul Üniversitesi 2016 Bahar Şenliği Organizasyon Komitesi Toplantısı'nda alınan kararda gerekçe olarak şu ifadeler yer aldı: "9-14 Mayıs arasında gerçekleştirilecek bahar şenliği organizasyonunun ülkede yaşanan terör olayları ve bu olayların milletimizi derinden etkilemesi dolayısıyla yapılmamasına karar verilmiştir."

    TEKER TEKER İPTAL EDİYORLAR

    İstanbul Teknik Üniversitesi'nde de benzer gerekçe ile bahar şenliği düzenlenmeyecek. Marmara Üniversitesi'nden alınan bilgiye göre ise bahar şenliğinin düzenleneceği alanda inşaat çalışması olduğu için bu yıl şenlik yapılamayacak. Öğrenci temsilciliği konseyi sorumlusundan alınan bilgiye göre, Hacettepe Üniversitesi'nde de bu yıl şenlik olmayacak. Öğrenci konseyi ve rektörlük tarafından alınan ortak kararın gerekçesi ise terör olayları ve şehit haberleri. Öğrenci konseyi yetkilisi ayrıca, bahar şenliklerinin çok kalabalık olduğunu güvenlik gerekçesiyle de bu kararın alındığını belirtti.

    İBİŞ: TİCARİ RANT ALANINA DÖNDÜ

    Ankara Üniversitesi de bahar şenliği düzenlemiyor. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, birkaç yıldır şenlik yapmadıklarını belirterek şunları söyledi: "Öğrencilerin kendi yaptıklarına izin veriyoruz, dışarıdan gruplar getirerek, stantlar açarak bir etkinlik yapmıyoruz. Bu yıl ayrıca Güneydoğu'daki olaylar ve şehitlerimiz sebebiyle de bu konuda ağır bir program sürdürüyoruz. Ayrıca maalesef bahar şenlikleri ticari rant alanına döndü. Bu nedenle karşıyız."

    Geçen yıl Sakarya Üniversitesi'nin bahar şenlikleri iptal edilmiş ancak öğrencilerin yoğun talepleri doğrultusunda bundan vazgeçilmiş, şenlik 5 günden 3'e indirilmişti. Bu yıl ise bahar şenliği yapılmayacak.

    "HERKES HAYATINA DEVAM EDİYOR"

    Öğrenciler Twitter'dan "Herkes hayatına normal devam ediyor fakat bahar şenliklerine gelince ülke atmosferi" şeklinde tepki gösterirken Change.org'da şenliklerin yapılması için imza kampanyaları açıldı. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nı muhatap alan 'Öğrencilere Bahar Şenliklerini Geri Verin' başlıklı kampanyada, "Anadolu'da öğrencilerin sosyalleşebileceği alanlar çok kısıtlı. Bahar şenlikleri bunlardan biriydi. Öğrenciler organizasyonda görev alarak hem iş hem de hayat deneyimi kazanırken sınav stresini, tüm yılın yorgunluğunu atıyor ve ücretsiz konser izleme fırsatı buluyordu. Öğrencilere şenliklerini geri verin" denildi. Ayrıca 'Sakarya Üniversitesi Bahar Şenlikleri İptal Edilmesin' başlığıyla da bir kampanya başlatıldı.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Yıldız Teknik Üniversitesi Sakarya Üniversitesi Şebnem Ferah Teoman Eğitim Güncel Haberler

    title