Haberler

Bahar Şenliği" Etkinliği

Denizli'de "bahar şenliği" etkinliği Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonunda yurt dışından gelen sanatçıların katımıyla "bahar şenliği" düzenlendi.

Denizli'de "bahar şenliği" etkinliği Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonunda yurt dışından gelen sanatçıların katımıyla "bahar şenliği" düzenlendi.Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı'nın (TÜRKSOY) katkı sağladığı etkinlik, Lütfi Ege Anadolu Öğretmen Lisesi'nin bahçesinde gerçekleşti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, yaptığı konuşmada, bahar şenliğinin geniş bir coğrafyada 3 bin yıldır kutlandığını belirterek, şöyle konuştu: "Nevruz, tabiatın çağlaması, rahmet pınarların coşması, toprağın yeniden kış uykusundan uyanıp verimli hale gelmesi demektir. Bizim kültürümüzde ve medeniyetimizde insanlığın bir bütün olarak yeniden canlanması, insanı değerlerin yeniden gözden geçirilmesine bir fırsattır. Yıllarca Türk İslam coğrafyasında nevruz, kardeşliğin birlikteliğin sembolü olmuş, her yıl bu duygu ve coşkuyla kutlanmaktadır."Etkinlikte, Kırgızistan, İran ve Moldova'dan gelen dans toplulukları gösterini sundu. Sanatçılar ise şarkılarını seslendirdi, programı izleyen öğrencilerde şarkılara eşlik etti. Daha sonra öğrenciler ateşin üzerinden atlayarak baharın gelişini kutladı.Etkinliğe, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel sekreter Yardımcısı Mustaf Gökoğlan, TÜRKSOY Temsilcisi Elçin Gafarlı ve davetliler ile öğrenciler katıldı. -Denizli'de "bahar şenliği" etkinliği

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ali Değirmenci Denizli Ege Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title