Haberler

Bahar, Rekor Katılımla Yeniden Başkan Seçildi

Güncelleme:

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) 3. Olağan Genel Kurulu, tarihindeki en yüksek katılım ile Bölge Müdürlüğü idari hizmet binasında gerçekleşti.

Genel Kurula, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi ve Antalya OSB katılımcısı Ebru Türel, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Davut Çetin, AOSB önceki dönem yönetim kurulu başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile bölge sanayicileri katıldı.

DİVAN HEYETİ OLUŞTURULDU

Bölge Müdürü İlhan Metin'in açılış konuşması ile başlayan Genel Kurul'da öncelikle Divan Heyeti belirlendi. Ergin Civan Başkanlığındaki Divan Heyeti'nde, Mustafa Yazıcı ve Erdal Kılıç Divan üyesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri Hilmi Adnan Yüksel ile Cafer Pektaş ise denetmen olarak görev yaptı.

SANAYİCİ MÜTEŞEBBİSE 'DEVAM' DEDİ

Antalya OSB sanayicileri Genel Kurul gündeminde ilk olarak başkanlığını Antalya Valisi'nin yaptığı ve Bölgenin en üst karar alma organı olan Müteşebbis Heyet'in devam edip etmeyeceğini oyladı. Açık oylama usulü yapılan seçimde sanayiciler oy birliği ile Müteşebbis Heyet'in devam etmesine karar verdi. Alınan kararın ardından Müteşebbis Heyet'te yer alacak 8 asil 8 yedek üyenin Antalya OSB sanayicileri arasından belirlenmesine geçildi. Mevcut Başkan Ali Bahar'ın oluşturduğu blok listenin dışında başka bir listenin yer almadığı Genel Kurul'da, Ali Bahar, Fatih İncir, Hasanali Gönen, Mustafa Ergün, Abdullah Erdal Konya, Mustafa Gizli, Fatin Tapçı ve Yiğit Budak oy birliği ile Antalya OSB Müteşebbis Heyet asil üyeliğine seçildi.

ALİ BAHAR YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Antalya Valisi ve Vali Yardımcısı dışında 8 üyesini Antalya OSB'den geri kalan 5 üyesini ise ATSO'dan alan toplam 15 kişilik Müteşebbis Heyet ilk toplantısını Genel Kurul'un hemen ardından Antalya Valisi Muammer Türker başkanlığında gerçekleştirdi. Heyet ilk toplantısında AOSB Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerini belirledi. Yapılan istişareler sonucunda mevcut Başkan Ali Bahar, yeniden Antalya OSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili ve Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Önceki dönem Başkan Vekili Fatih İncir ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yayla aynı görevlerine devam ederken, önceki dönemin Denetim Kurulu Üyesi Hasan Ali Gönen ile genç sanayici Yiğit Budak Yönetim Kurulu Üyeliğine getirildi.

KATILIM REKORU KIRILDI

Genel Kurul'da 261 sanayicinin yer alması, katılım rekorunun kırılmasını sağladı. AOSB tarihinde ilk kez bu kadar geniş katılım ile gerçekleşen genel kurulda, bölge sanayicilerinin yaklaşık yüzde 95'i oy birliği ile yeni başkan ve yönetimini belirlemekle kalmamış, aralarındaki birlik ve beraberliği de göz önüne sermiş oldu.

BAHAR SÖZÜNÜ YİNELEDİ 'BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ'

Oylama öncesi söz alan Başkan Ali Bahar, yeni dönemde hayata geçirilecek projeler hakkında katılımcılara bilgi verdi ve AOSB'nin geçmiş dönem başkanlarına yaptıkları çalışmalar için teşekkür etti. Geçmiş dönemde olduğu gibi yeni dönemde de Bölge sanayicilerine her konuda destek olacaklarını aktaran Bahar, "Sizlere ilk göreve geldiğimizde beraber yöneteceğiz sözünü vermiştim ve bu sözümü tuttuğuma inanıyorum. Bölgemizde yaşanan hızlı değişim ve gelişim, sizlerden aldığımız desteğin bir yansımasıdır ve aslında bu gurur hepinizindir. Şu an sizlere vereceğim en kıymetli ve önemli söz yine 'birlikte yöneteceğiz' olacak. Çünkü geride bıraktığımız 15 aylık süre içerisinde bir arada durmanın, birlik olmanın, ekip olmanın nasıl başarılı sonuçlara yol açtığını hep birlikte yaşadık. Bu birlikteliğe gençlerimizi de ekleyip daha büyük, daha güçlü ve taze bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" dedi.

SANAYİCİNİN SORUNLARINI ANLATTI

Sanayicinin karşılaştığı sorunlara da değinen Bahar, Antalya'nın erişebilirlik potansiyelinin dezavantajlarından ve ekonomik krizin etkilerinden bahsedip sorunların çözümü için yetkililerden destek istedi. Yeni dönemde Antalya OSB'de gençlerin daha fazla söz sahibi olacağını ve genç sanayiciler için bir dernek kuracaklarını anlatan Bahar, Antalya OSB'yi büyük bir belediye olarak gördüklerini söyledi. Bahar, "Her ne kadar ticari yatırımlarımız burada konuşlansa da buranın bizim iş yerimiz olduğunu düşünmüyorum. Burası bizim yaşam alanımız. Burası aslında Antalya'nın en mükemmel belediyesi. Sorunlara en kısa zamanda çözümlerin getirildiği, tek durak ofis anlayışının başarıyla sürdürüldüğü, katılımcısını her zaman her şeyin önünde tutan, çözüm odaklı ve güçlü bir belediye. Bizler bu belediyenin mükellefiyetliklerini sizlere yakışan bir anlayışla yerine getirilmesine vesile olan aracılarız sadece. Sanayici mantığıyla düşünen, inovasyonu savunan, mükemmeli arayan, bu sayede hiç konuşulmayanların konuşulur hale geldiği, geleceği hedefleyen bir yapının temsilcileriyiz" şeklinde konuştu.
VALİ TÜRKER VEDALAŞTI
Başkan Bahar'ın ardından kürsüye gelen Antalya Valisi Muammer Türker, son yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Antalya'daki görev süresinin son bulması nedeniyle AOSB sanayicileri ile vedalaştı. Vali Türker, "Elimden geldiği kadar sizlerle birlikte olmaya çalıştım. Antalya'da 19 ay görev yaptım. Burada çalışmanın zorluklarıyla birlikte Antalya'da yaşamanın ve buradaki insanlara hizmet vermenin gururunu yaşadım. Zorluklarına ve yoğunluğuna rağmen Antalya benim görev yapmaktan en fazla keyif aldığım yerdir" ifadelerini kullandı.
ESKİ BAŞKANLARA PLAKET
Genel Kurul'un sonunda AOSB önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanları Osman Berberoğlu, Tunay Altınpınar, Menderes Türel ve Çetin Osman Budak'a teşekkür plaketi verildi. Türel'in plaketini eşi Ebru Türel, Budak'In plaketini ise oğlu Yiğit Budak aldı.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Çetin Osman Budak Muammer Türker Ali Bahar Antalya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title