Haberler

Bahadıroğlu ''Yeni Kara Mürsel Alpler Yetiştirmek Lazım''

Güncelleme:

Tarihçi-yazar Yavuz Bahadıroğlu, Kocaeli Kitap Fuarı'na özel yazdığı Kara Mürsel Alp kitabını anlattığı söyleşisinde Bilgievleri öğrencileriyle buluştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 7. Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl bir ilke daha imza attı. Tarihçi-yazar Yavuz Bahadıroğlu, 7. Kocaeli Kitap Fuarı için özel bir kitap yazdı. Tarihi sevdiren adam olarak bilinen Bahadıroğlu, Kitap Fuarı'na özel yazdığı kitapta İlk Osmanlı Kaptan-ı Deryası Kara Mürsel Alp'i anlattı. Bahadıroğlu'nun yazdığı Kara Mürsel Alp kitabı, aynı zamanda e-kitap haline getirilerek, bu yıl Büyükşehir tarafından 6. sınıfa giden öğrencilere verilen 27 bin 109 adet tablete yüklendi. Bahadıroğlu, Kitap Fuarı'nda düzenlenen söyleşide Bilgievleri öğrencileriyle bir araya geldi.

İLK KAPTAN-I DERYA KARA MÜRSEL ALP

Tarihçi-yazar Bahadıroğlu'nun kaleme aldığı ''İlk Osmanlı Kaptan-ı Deryası Kara Mürsel Alp'' kitabı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından basıldı. Bahadıroğlu, 22 Mayıs Cuma günü saat 17.00'de Uluslararası Fuar Merkezi'nde yer alan Yahya Kaptan Konferans Salonu'nda Bilgievleri'nden gelen öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirdi. 6. sınıf öğrencileri, tabletleriyle birlikte söyleşide hazır bulundu. Söyleşiyi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da takip etti.

OSMANLI'NIN HEDEFİ İSTANBUL

Öğrencilerin yanı sıra kalabalık bir okur topluluğuna seslenen tarihçi yazar Bahadıroğlu, ''Hepinizi çok seviyorum. Bugün Kara Mürsel Alp'i konuşuyoruz. Bunun için önce Osmanlı'yı kavramak lazım. Osmanlı'nın kuruluşunun amacı İstanbul'u fethetmekti. Amacı olan, vazgeçmeyen, pes etmeyen; düşe kalka da olsa hedefine yürüyen insanlar yetiştireceksiniz. Aynı Kara Mürsel Alp gibi'' dedi.

HAÇLILAR OSMANLI'NIN TOKADINI YEDİ

''Her ismin sonuna Alp gelmez'' diyen Bahadıroğlu, ''Bu bir yürek örgütlenmesidir. Anadolu'yu bileğimizin ve yüreğimizin gücüyle Roma'dan aldık. Haçlı ordusuyla her gelen Osmanlı'nın tokadını yemiştir. Kara Mürsel; gazi, asker ve Alp olarak anılır. Osmanlı'nın ilk Kaptan-ı Deryası'dır. Yani Barbaros'tan önceki en büyük kaptandır. Osmanlı'nın denizlerde güçlenmesinin başlangıcıdır'' ifadesini kullandı.

TARİHE KADIN ELİ DEĞMELİ

Tarihçilerin yüzde 99'unun erkek olduğunu hatırlatan Bahadıroğlu, tarihe kadın eli değmesi gerektiğini söyledi. Öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Bahadıroğlu, Bilgievlerinin, kitap fuarlarının okumayı sevdirmek için çok önemli olduğunu söyledi. Söyleşinin sonunda Bahadıroğlu'na teşekkür eden Başkan Karaosmanoğlu, kendisine çiçek takdim etti.

OSMANLI'NIN İLK DONANMASI

Tarihçi Bahadıroğlu'nun yazdığı Kara Mürsel Alp kitabı, öğrencilerin Kocaeli'nin kurucu beylerinden olan ve adını verdiği Karamürsel ilçesinde Osmanlı'nın ilk donanmasını kuran Kara Mürsel Alp'i daha iyi tanımasını amaçlıyor. Fuarda Bahadıroğlu'nun yazdığı Kara Mürsel Alp kitabı ücretsiz olarak okur severlere dağıtıldı.


KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ

Söyleşinin ardından Başkan Karaosmanoğlu ile tarihçi-yazar Bahadıroğlu, fuar alanında Bilgievleri öğrencileriyle birlikte yere oturarak kitap okudu. Onlara Büyükşehir Gençlik Hizmetleri'nin Akademi Lise öğrencileriyle vatandaşlar da eşlik etti. Suriyeli öğrenciler ise ülkelerinde yaşanan acıları anlattıkları bir gösteri sergiledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title