Haberler

Bağlum İlk Kültür Merkezine Kavuşacak

Keçiören Belediyesi yeni bir yatırımla Bağlum’a ilk kültür merkezini kazandırmak için ilk adımı attı.

Keçiören Belediyesi yeni bir yatırımla Bağlum'a ilk kültür merkezini kazandırmak için ilk adımı attı.

İçerisinde yarı olimpik yüzme havuzu, aerobik ve fitness salonları, çok amaçlı salon, 6 derslikli KEDEM Kurs merkezi, gençlik merkezi aktivite salonu gibi birçok birimin yer alacağı Bağlum Kültür, Spor ve Gençlik Merkezi'nin temel atma törenine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın yanı sıra Eski Meclis Başkanı AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, Eski Başbakan Yardımcısı, AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Emrullah İşler, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, STK temsilcileri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KEÇİÖREN 4. KÜLTÜR MERKEZİNE KAVUŞUYOR

Yaklaşık 6.100 metrekarelik alana inşa edilecek 5 katlı tesisi Keçiören'e kazandırmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak; "Kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapacak, gençlerimizin sosyalleşmesine aracılık edecek modern bir tesisi Keçiören'e, Bağlum'a kazandıracak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Keçiören'e 20 yıl sonra ilk kültür merkezini kazandırarak Keçiören'i kültürün başkenti yapma iddiamızı ortaya koyduk. İçerisinde yarı olimpik yüzme havuzunun da olduğu 5.600 m² kapalı alana sahip Mevlana Kültür ve Spor Merkezimizi 2013'te hizmete açtık. Kültürel ve sportif dinamizmin en güçlü taşıyıcısı olan merkezimizle Keçiören'e yeni bir soluk getirdik. Yunus Emre Kültür Merkezimizin renovasyonunu tamamlayarak daha nitelikli, daha işlevsel, daha modern hale getirdik. 800 kişilik kongre salonuyla 7 Bin 600 m² alanda hizmet veren Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezimiz birçok etkinliğimizin adresi oldu." dedi.Keçiören'e 4. kültür merkezini kazandıracaklarını ifade eden Başkan Ak, Keçiören modern yüzünü gösteriyor ifadesini kullandı.

BAĞLUM'UN MANEVİ ZENGİNLİĞİ KÜLTÜR MERKEZİNE İLHAM OLACAK

Keçiören'in en büyük spor salonunun temelini attıklarını ve turizmde Keçiören'de çığır açacak Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesini hızlandırdıklarını hatırlatan Ak; " Keçiören'in yıldızını daha da parlatmak için yatırımlarımız sürecek. Bugün de yine Bağlum'a ilk kültür merkezini kazandırmak için bir adım atıyoruz. Keçiören'i bir bütün olarak görüyor, her mahalleye eşit hizmet götürüyoruz. Bağlum 2007'de belde olmaktan çıktıktan sonra hizmetlerini Belediyemizden alıyor. Bağlum bizim bir parçamız, alimleri, evliyaları, Arvasi Hazretlerinin türbesine ev sahipliği yapmasıyla manevi açıdan da önemli bir yerde...Bağlum'a kazandırdığımız Ek Hizmet Binası, parklar, mahalle konağı ve Büyükşehir Belediyesinin yaptığı 50 metrelik bulvar çalışması ile giderek gelişiyor. İçerisinde bulunduğumuz toplam 30 bin metrekarelik alanda sayfiye yeri de olacak. Böylece burası Kültür Merkeziyle birlikte bir yaşam yerine dönüşecek." dedi.

KÜLTÜRÜMÜZÜ KORUYALIM

Bağlum'un manevi açıdan zenginliğine dikkat çeken Eski Meclis Başkanı ve AK Parti Milletvekili Cemil Çiçek ise Keçiören'in kültüre yaptığı yatırımları çok değerli buluyorum. Birlik ve beraberlik ancak kültürle sağlanabilir. Bizi birbirimize kaynaştıran husus kültürdür mesajlarını verdi.

Kültürel yozlaşmaya karşı çıkan Çiçek, öz kültürümüze sahip çıkalım çağrısı yaptı ve 117 bin kelimelik zengin bir dile sahip olduğumuzun altını özenle çizdi.

TESİS YIL SONU HİZMETE GİRECEK

Ak Belediyeciliğin her zaman farkını ortaya koyduğunu ifade eden Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler; "Keçiören'de her ay bir etkinlik oluyor. Belediye Başkanımızı 2. dönemi olan kalfalık döneminde yine büyük yatırımlara imza atıyor. Bu yapılacak tesis de Bağlum'a yeni bir ufuk açacak. Kadınlar, gençler ve çocukların sosyalleşme noktası haline gelecek." dedi.

Konuşmaların ardından, AK Parti Ankara Milletvekilleri Cemil Çiçek, Emrullah İşler, Ahmet Gündoğdu, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan ve diğer protokol üyeleri butonlara basarak temel atma işlemini gerçekleştirdiler. Bağlum Kültür, Spor ve Gençlik Merkezinin inşaatının yılsonunda biteceği müjdesini de yüklenici firmadan alarak Aralık ayında açılış sözü verdiler. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ak AK Parti Keçiören Bağlum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title