Haberler

Bağlar'da 18 Kilometre Yeni Yol Açılıyor

Kentin gelişim bölgelerinde yol açma çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’ndeki 11 caddede 18 kilometre yeni yol açma, 16 kilometre bisiklet yolu düzenleme çalışmalarına devam ediyor.

Kentin gelişim bölgelerinde yol açma çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'ndeki 11 caddede 18 kilometre yeni yol açma, 16 kilometre bisiklet yolu düzenleme çalışmalarına devam ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Yol Yapım Kontrol Şube Müdürlüğü, kentin gelişme bölgelerinden Sur, Kayapınar ve Bağlar'da 30 kilometre yeni yol açma çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nin yeni gelişim bölgelerinde yol açma çalışmalarını sürdüren Yol Yapım ve Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri, Bağcılar'da iki ay içinde Siverek Caddesi'nde bin 800, Nevruz Caddesi'nde 500, Evrim Alataş Caddesi'nde bin 500, Şengal Caddesi'nde 200 metre olmak üzere yaklaşık 4 kilometrelik yeni yolun kazı ve dolgu çalışmasını tamamladı.

Bağcılar Mahallesi'nde 3 kilometrelik Ahmet Kaya Caddesi, 10 km'lik Siverek Caddesi'nin 6 bin 500 kilometresi, 2 bin 200 kilometrelik Nevruz Caddesi'nin bin 200 kilometresi, 2 bin 600 kilometrelik Evrim Alataş Caddesi'nin bin 500 kilometresi, 846 metrelik Şengal Caddesi'nin 200 metresi, 350 metrelik Avşin Caddesi, 650 metrelik Azadi Caddesi, 1 kilometrelik Hashavar Caddesi, bin 300 kilometrelik Haskif Caddesi, bin 500 kilometrelik Aram Tigran Caddesi ve 1 kilometrelik Mazi Caddesi'ndeki yeni yol açma çalışmaları tamamlandı. Çalışmalar devam ederken, 18 kilometrelik yeni yol çalışmasının 2017 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

"Siverek Caddesi çok önemli"

Çalışma hakkında bilgi veren Yol Yapım Kontrol Şube Müdürü Özgür Tekin, 10 kilometre uzunluğunda 30 metre genişliğindeki Siverek Caddesi'nin Bağcılar bölgesi için çok önemli olduğunu belirterek, yolun 6,5 kilometresini iki yıl içinde açmayı hedeflediklerini kaydetti. İmar alanının Siverek Caddesi ile sınırlandığına dikkat çeken Tekin, Bağcılar Mahallesi'nde yeni açılan bulvar ve caddelerde kazı ve dolgu çalışmalarına devam ettiklerini ifade ederek, yeni yol çalışmalarını iki yıl içinde tamamlayacaklarını dile getirdi.

"16 kilometre bisiklet yolu yapılacak"

Bağcılar bölgesinde şu anda yürütülen çalışmanın sadece kazı, dolgu, alt temel, temel çalışmaları olmadığını kaydeden Tekin, daha önce açılan Kamışlo Bulvarı ile Mehmed Uzun, Çevlik ve Orhan Doğan Caddesi'nin 8 kilometresinde düzenlemelerin olacağını kaydetti. Tekin, bu dört caddede 16 km bisiklet yolu, görme engelli yurttaşlar için 16 km hissedilebilir yüzey, 60 bin metrekare bazalt kaplama kaldırım, aydınlatma ve peyzaj çalışmaları da yapacaklarını söyledi.

120 bin ton sıcak asfalt

Bağcılar bölgesi yeni imar yollarında kazı, dolgu, alt temel ve temel çalışmaları tamamlandıktan sonra 120 bin ton plent-miks temel (PMT) ve 120 bin ton sıcak asfalt serileceğini anlatan Tekin, ilçede yürütecekleri yaklaşık 18 kilometrelik yeni yolun kazı, dolgu, kaldırım, bisiklet yolu, peyzaj ve asfalt ile Orhan Doğan, Çevlik, Mehmed Uzun Caddesi ve Kamışlo Bulvarı'nda 8 km'lik yolun düzenlenmesi çalışmalarının toplam maliyetinin 40 milyon lira olacağını sözlerine ekledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayapınar Bağcılar Siverek Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title