Haberler

Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran 2012 Yılı Projelerini Tanıttı

Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Diyarbakır'daki basın ve yayın kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Diyarbakır'daki basın ve yayın kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda Bağlar Belediyesi, 2012-2013 yılı projelerini tanıttı.

Altyapı ve üst yapı projelerinin yanı sıra önümüzdeki dönem Kadın Filmleri Festivali, Yerel Yönetimler Kadın Fuarı, Uluslararası Kadın Konferansı, Kadın Edebiyat Günleri gibi çalışmalar yürütecek. Belediye binasında düzenlenen kahvaltılı basın tanıtım toplantısına BDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, BDP İlçe Başkanı Emin Yıldız, Bağlar Belediye Başkan yardımcıları Osman Kaya, Nimet Taş, Fecri Tayfur ve Sema Koç ile çok sayıda gazeteci katıldı. Slayt gösterimi ile 2011 yılı hizmetlerini aktaran Baran, ilçenin yanı sıra ilçeye bağlı köylere hizmet götürdüklerini söyledi. Baran, 2010-2011 yılı içinde Rıhan Parkı, Leyla Kasım Parkı, Kardelen 2. Şube, Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evi, Şeyhşamil Muhtarlık Yeri, Pınaroğlu Taziye ve Muhtarlık Yeri, Emek, Cengizler ve Turgut Özal caddeleri cep parkları, Sento Caddesi ağaçlandırma çalışmaları, Cezaevi önü ve Bağcılar Mahallesi'nde park yapımı, Göletli Park, Makine İkmal Şantiyesi ve ek hizmet binası, Bağcılar'da yeni imar yollarının açılması ve ilçede asfalt çalışmaları gibi hizmetlerde bulunduklarını söyledi. Baran, belediyenin bunların yanı sıra Akıllı Kent Otomasyon Sistemi (AKOS) projesini uygulamaya geçirdiğini bildirdi.

2012-2013 yılı projelerini tanıtan Baran, Rihan Parkı 2. etap projesi, Şeyh Şamil Mahallesi Kent Meydanı Projesi, Teğmenler Caddesi Cep Parkı, 5 Nisan Mahallesi Meydan düzenlemesi, Engelsiz Yaşam Parkı, Sosyal Kent Parkı, Yenihal Caddesi Park Projesi, Kaynartepe Mahallesi Çocuk Oyun Evi, Yunus Emre Mahallesi Çocuk Havuzu ve Kadın Parkı, Selahatin Eyyubi Mahallesi cadde yenileme çalışması, Sunay Caddesi cephe yenileme çalışması, 2 köyde muhtar ve taziye evi, Sabit Semt Pazarı, kaldırım çalışmaları, kilitli parke çalışmaları, imar yollarının açılması ve Bağcılar'da asfalt çalışması gibi hizmetlerin olacağını kaydetti.

Belediyenin önümüzdeki dönem kadın çalışmaları hakkında bilgi veren Baran, Kadın Filmleri Festivali, Yerel Yönetimler Kadın Fuarı, Uluslararası Kadın Konferansı, Kadın Edebiyat Günleri gibi çalışmalar yapılacağını belirtti. Yoksulluk ve kadın sorununa değinen Baran, şöyle konuştu: "En önemli çalışmalarımızdan biri de kadına yönelik istihdam amaçlı yaptığımız faaliyetlerdir. Bağcılar'da kadın pazarcıların çalışacağı sabit semt pazarı açacağız. Yine Kaynartepe'de kadın atölyesi açıyoruz. Burada kadınlar biçki dikiş kursları görerek kurs sonunda istihdam edileceklerdir."

Bağlar Belediyesi'nin performansı yapılan anket çalışmalarına da yansımıştı. Andy-Ar Araştırmalar Merkezi'nin "Yerel Yönetimlerde Performans Araştırması" kapsamında Türkiye'nin 16 Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarının performansına yönelik yaptığı araştırmada, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran Diyarbakır genelinde birinci, 75 merkez ilçe belediye başkanı arasında da 7. sırada yer almıştı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zübeyde Zümrüt Turgay Yüksel Diyarbakır Bağcılar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title