Haberler

    Bağış İçin Almanya'dan Giden Engelli Arabasına Yasal Engel

    Almanya'da yaşayan Temel Aktaş ile Salih Donat, Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Samsun Şubesi'ne bağışlamak için akülü engelli araçları, tekerlekli sandalyeler, yürüteçler, çeşitli engelli malzemeleri ve bir de engelli aracını alarak Türkiye'ye gitti.

    Almanya'da yaşayan Temel Aktaş ile Salih Donat, Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Samsun Şubesi'ne bağışlamak için akülü engelli araçları, tekerlekli sandalyeler, yürüteçler, çeşitli engelli malzemeleri ve bir de engelli aracını alarak Türkiye'ye gitti.

    Fakat Türkiye'de engelli aracının bağışlanamayacağını öğrenen Aktaş ve Donat, diğer engelli malzemelerini Samsun'a bırakarak engelli aracını Almanya'ya geri getirmek zorunda kaldılar. Prosedürü bilmediklerini belirten Temel Aktaş ile Salih Donat, engelli minibüsünü bağışlamak istediklerini, bu konuda yetkililerin yardımcı olmasını istedi.

    TSD Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu da böyle bir araca çok ihtiyaç duyduklarını söyledi.

    3 BİN KİLOMETRE YOL YAPTIK

    Yaklaşık 5 ay önce Samsun'a gittiğini belirten Temel Aktaş, şunları söyledi: "TSD Samsun Şubesi'nde dernek başkanımızla görüştüm ve elimizden geldiğince yardım edebileceğimizi söyledim. Fikir alışverişinde bulunduktan sonra Almanya'ya döndüm. Almanya'daki arkadaşım Salih Donat'la görüştüm ve Samsun'daki engelli kardeşlerimize yardım etmek için kolları sıvadık. Gerek biz gerek çevremizdekilerden topladığımız malzemeleri buraya getirmek için yola çıktık. Kapıkule'ye vardığımızda 3 yaşından büyük araçların bağışlanamadığını öğrendik. 6 gün Kapıkule'de kaldık. Daha sonra engelli aracıyla birlikte içindeki malzemeleri Samsun'a getirdik. Akülü araçları, tekerlekli sandalyeleri ve diğer malzemeleri buraya bıraktık. Fakat prosedürden dolayı engelli aracını buraya bırakamıyoruz. 3 bin kilometre geldik fakat geri dönüyoruz. Cumhurbaşkanımızdan ve başbakanımızdan bu aracın burada kalması noktasında yardım istiyoruz."

    PES ETMEYECEĞİZ

    Engelli vatandaşlar için kendilerinin de bir şeyler yapmak istediklerini belirten Salih Donat ise şöyle konuştu: "Buradaki arkadaşlarımızın bu araca ihtiyacı var. İmkanımız olursa biz Almanya'dan engelli kardeşlerimize daha fazla şeyler getirmek istiyoruz. Ama biz pes etmedik. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 'Yola devam'. Allah izin verirse bu araçlardan buraya getirmek istiyoruz."

    BÖYLE BİR ARACA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

    TSD Samsun Şubesi Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu da konuyla ilgili şunları söyledi: "Önceden bu araçlar, kullanım hakkı bizde olmak üzere belediyelere bağışlanabiliyordu. Fakat şimdi o yasa kalktı. Yardımsever arkadaşlarımızın bize getirdiği bu araç şimdi geri gidecek. Böyle bir araca çok ihtiyacımız vardı. Gerçekten çok üzgünüz. Yetkililerden, Samsun milletvekillerimizden yardım istiyorum."

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Almanya Samsun Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title