Haberler

Bağımsız İzmir Milletvekili Günay: Hakkında Çıkan İddiaları Belgesiyle Yalanladı

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Antalya Demre'deki villasının sit alanını ihlal ettiği iddialarına yanıt verdi.

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Antalya Demre'deki villasının sit alanını ihlal ettiği iddialarına yanıt verdi. Günay, söz konusu ihlal iddiasını, Antalya Bölge Kurulu'nun belgesiyle yalanladı.

Günay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında geçen hafta hakkında çıkan iddialara yanıt verdi.

Günay, "Antalya Demre'deki villasının sit alanını ihlal ettiği manzaralı tripleks villasından denize inen sit alanı kayalıklara merdiven döşetip kendine özel plaj yaptırdığı" iddialarına karşı; Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün, söz konusu villanın sit alanı sınırları dışında kaldığını belgeleyen metni basına dağıttı.

Bütün siyasetçilerin haklarında ortaya atılan iddiaları karşı belgelerle kendisini aklaması gerektiğini savunan Ertuğrul Günay, "Yapılması gereken yargı ve basın önüne çıkarak, şeffaf bir şekilde kaygıları gidermektir" dedi ve Başbakan ile bakanların 17 Aralık sürecindeki iddiaları, yargı önüne çıkmak yerine ilgili soruşturmayı yürüten savcı ve polisleri görevden alarak yanıt verdiklerini ifade etti. Bu süreçte akla vicdana sığmayan olayların yaşandığına dikkat çeken Günay, "siyasetçiler haklarında iddialar gündeme geldiğinde meydanlarda bağıra bağıra değil, yargı önünde hesap vermeleri gerekir" dedi.

-SEÇİM OYUNU-

Ertuğrul Günay gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sınırda düşürülen Suriye uçağının, bir seçim oyunu olduğunu öne sürerek, Başbakan'ın ulusal duyarlılığı tahrik ettiğini öne sürdü. "Sınırlarda yangın var" diyen Günay, "Seçime birkaç gün kala gündeme geldi. Amaç gündemi değiştirmek" diye konuştu.

-YENİ OLUŞUM-

Ertuğrul Günay, seçimden sonra AK Parti'den ayrılan milletvekilleri ile yeni bir cemaat partisi kuracaklarına yönelik haberleri ise, "şiddetle kınıyorum" ifadeleriyle karşıladı.

Ancak, seçimden sonra Türkiye'nin ihtiyaçları doğrultusunda yeni bir parti kurma ya da mevcut bir partiye geçecekleri sinyalini de verdi.

Günay basın toplantısının başında, Twitter erişiminin engellenmesine tepkisini ise basın toplantısında bahar şarkısı olan "Kuş sesleri ovalara yayılır" sözlerinin yer aldığı şarkıyı dinleterek gösterdi."

Kaynak: ANKA / Güncel

Ertuğrul Günay Antalya Demre İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title