Haberler

Bağımsız İlletvekili Özdalga: Misafir'e Kullandığı Üslup Yakışıksız

Bağımsız Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Başbakan Erdoğan'ın, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'ı eleştirirken kullandığı üslubun yakışıksız bulduğunu söyledi.

Bağımsız Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Başbakan Erdoğan'ın, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'ı eleştirirken kullandığı üslubun yakışıksız bulduğunu söyledi.

Özdalga yaptığı yazılı açıklamada, Almanya Cumhurbaşkanı'nın Hükümete yönelik açıklamalarının ardından karşılık veren Başbakan Erdoğan'ın sözlerini eleştirdi.

Özdalga şöyle dedi:

"Öyle bir dil kullanmak görgü ve nezaket dışı. Bu medeni bir dil değil ve diplomasiden nasibini almamış kaba bir davranış şeklini yansıtıyor. Erdoğan'ın zehirli dili, Almanya ve Avrupa Birliği ilişkilerimizi tahrip ediyor ve Türkiye'nin çıkarlarına zarar veriyor. Üslubu böylesine sorunlu siyasetçiler uluslararası ilişkilerde dışlanır ve tecrit edilir. Erdoğan da şimdi maalesef böyle bir süreç yaşıyor. Bundan asıl zarar gören Türkiye oluyor."

Erdoğan'ın sadece üslubunun değil, Alevi inancı hakkında ileri sürdüğü görüşleri de eleştiren Haluk Özdalga, "Doğru Alevilik inancının ne olduğunu belirleme yetkisini kendinde görmesi ve Almanya'da Alevilere tanınan hakları eleştirmesi, Erdoğan'ın inanç özgürlüğünden de nasibini alamadığını gösteriyor. Belli ki Erdoğan için inanç özgürlüğü, sadece kendi uygun bulduğu inanç ve yorumlar için var. Sünnilik ve Alevilik dahil her dini inanç içinde çok sayıda farklı yorum bulunur. Devletin ve hükümetlerin, bunlardan hangisinin doğru olduğunu belirleme hakkı yoktur. Sorun, Erdoğan'ın bu yetkiyi kendinde görmesi. Devletin yapması gereken, bütün inanç gruplarına karşı eşit davranmak ve hepsinin inanç özgürlüğünü hukuki güvence altına almaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Avrupa Birliği Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title